top of page
  • Foto van schrijverMark Timo

40% van de bedrijven in de interieurbranche hebben een of meerdere vacatures!

De Nederlandse arbeidsmarkt wordt al lange tijd gekenmerkt door krapte. Van zorg tot industrie en van horeca tot handel, overal zijn handen tekort. Bedrijven hebben vaak moeite om nieuwe werknemers te vinden, wat leidt tot onvervulde vacatures en groeibelemmeringen. Ook in de interieurbranche is het niet anders, 40% van de interieurbedrijven hebben een of meerdere vacatures.Welke vacatures staan er open in de interieurbranche?


Begin juni kwam de Rabobank Retail Update uit. Daarin verzamelen ze recente ontwikkelingen rond de kernthema’s binnen retail en voorzien deze van commentaar om ondernemers te helpen, te inspireren en te activeren.


In de update van juni staat dat maar liefst 40% van de woonondernemers één of meerdere vacatures heeft uitstaan voor vakmensen en dat bijna de helft ZZP’ers inzet om het tekort op te lossen. Belangrijkste redenen om met ZZP’ers te werken, zijn de flexibiliteit en het niet kunnen vinden van de juiste vakmensen (48%!). Dit blijkt uit een peiling van INretail onder leden.


Commentaar Rabobank: Het aantal vacatures voor vakmensen zal zeker niet afnemen. Naar verwachting blijft de vraag naar ambachtelijk geschoolde medewerkers de komende jaren minimaal gelijk of neemt zelfs toe. Het is dan ook de verwachting dat het een hele uitdaging zal zijn om interieurvakmensen te vinden.


Sinds 1 maart bestaat Interieur Carrière. De vacaturewebsite voor de interieurbranche. Ben jij op zoek naar een nieuwe baan of heb je een vacature? Neem dan een kijkje!Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page