top of page

5 vragen aan interieurfotograaf Gertrude van den Brink

Interieurfotograaf Gertrude van den Brink is regelmatig te horen in De Interieur Club Podcast. Uiteraard over het onderwerp interieurfotografie maar ook als co-host van Mark Timo. Ook regelt Gertrude alle samenwerkingen met de Partners van De Interieur Club en bij de academie helpt ze met de online cursus interieurprofessionals bij het maken van betere interieurfoto's van hun interieuropdrachten. Op 15 mei kan jij ook nog mee doen. Onderaan dit blog kun je meer informatie vinden.


Wie is Gertrude eigenlijk? In dit blog leren wij interieurfotograaf Gertrude van den Brink beter kennen aan de hand van 5 vragen:


1. Hoe ben je interieur fotograaf geworden?

Ik begon met fotograferen toen ik tiener was met een simpele camera van m’n moeder. Eentje met zo’n lens die ingebouwd was en eruit kwam als je hem aan zette. Op vakanties probeerde ik de spiegelreflex van mijn oom uit en zag hoe groot het verschil was in mogelijkheden en kwaliteit. Op mijn 20e kreeg ik dan ook mijn eerste spiegelreflex camera, maar ik had nooit verwacht er mijn werk van te maken. Ik ben wel naar de open dag van de fotoacademie geweest, maar dat vond ik veel te artistiek. Uiteindelijk ben ik International Business & Management gaan studeren wat nu een hele fijne commerciële basis is voor alles wat ik onderneem.

Fotocredits Studio Phylicia

Voor mijn werk reisde ik veel naar Azië en mijn camera ging altijd mee. Ik werkte voor mijzelf als eventmanager, maar toen door covid al mijn opdrachten werden gecanceld moest ik het roer omgooien. Mijn broer is interieur bouwer en vroeg mij om foto’s te maken van al zijn projecten. Ik volgde een cursus specifiek gericht op interieur fotografie en begon zijn projecten vast te leggen. Op social media deelde ik de behind the scenes en opeens kreeg ik aanvragen voor opdrachten, dit is ondertussen uitgegroeid tot fotografie producties met complete styling en ook videografie.

2. Van wat voor interieur word je zelf heel blij?

Ik ontspan het meest in een minimalistisch interieur met Japanse en Scandinavische invloeden, maar als ik de deur uit ga kan ik ook enorm genieten uitdagende kleur combinaties, patronen en structuren. Ik kom bijvoorbeeld graag bij de Streetfoodclub in Utrecht, het uitgesproken interieur in combinatie met het eten klopt helemaal. Als ik een hotel of Airbnb boek moet het interieur kloppen, anders ontspan ik niet echt. Ik kan dan ook uren zoeken naar een pareltje. Zo wil ik binnenkort langs bij hotel Amé in Rotterdam wat heel minimalistisch en sereen is ingericht.


Wil je een podcast luisteren waar Gertrude te gast is? Luister hier op onze website!


3. Waar bestaat een goede interieurfoto volgens jou uit?

Compositie, focus en balans. Het belangrijkste is dat je lijnen recht zijn en je een goede compositie weet te maken. Je kunt de beste camera hebben, maar als je deze basis niet toepast zal je foto er nooit professioneel uitzien. Daarnaast moet je nadenken over de focus van jou foto Als teveel dingen de aandacht trekken sla je al snel de plank mis. Uiteraard speelt licht ook een belangrijke rol. Ik vind het enorm leuk om mensen te helpen om betere foto’s te maken, hier was vanuit de interieur professional veel behoefte aan en daarom geef ik nu de cursus interieur fotografie via De Interieur Club. In maar 4 weken zie ik veel verbetering van de kwaliteit van de interieurfoto's van de deelnemers.


4. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit gedaan hebt?

De fotoshoot van een Villa in Puglia, Italië is wel een van mijn favorieten. Fotograferen in het buitenland was toch wel een droom. Ik was nog nooit in Puglia geweest en het uitdenken van het concept en naast het interieur ook de lifestyle en omgeving vastleggen vond ik erg leuk om te doen. De hele omgeving en smalle witte straatjes zijn sowieso heel erg fotogeniek en dan heb ik het nog niet over het mooie weer en het eten. Het was erg leuk om vanuit iemand die een vakantie gaat boeken te denken en als ik de foto’s zie wil ik zelf ook terug voor een vakantie!


5. Wat vind je het allerleukste in je werk?

De afwisseling van alles wat ik doe, het meedenken met mijn klant en het samenwerken met leuke mensen. Het is zo belangrijk dat je naast hard werken ook kan genieten en plezier hebt met elkaar. Mijn opleiding en achtergrond in marketing zorgen ervoor dat ik verder denk dan het maken van een goede foto.


Uiteindelijk gaat het een ondernemer er om dat de beelden gaan verkopen of dit nu een product of dienst is. Ik wil weten wie hun ideale klant is en dit vertalen naar beelden die deze klant aanspreken. Een van de dingen die mij opviel is dat de styling op veel foto’s mistte, dit is ook de reden dat ik nu samenwerk met een stylist. Uiteindelijk verkoop je geen product maar een gevoel, een ervaring, je wilt dat een klant in de foto wil stappen en het zelf wil ervaren. Styling is dan ook een hele fijne manier om een product te complimenteren en dat gevoel over te brengen.


Wil jij meer weten over de cursus interieurfotografie? Je kan 15 mei nog mee doen. De laatste 4 plekken! Check hier alle informatie.Yorumlar


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page