top of page

6 nieuwe koffietafelboeken over interieur!

Koffietafelboeken, iedere interieurprofessional is hier gek op! Voor iedere interieurstijl is wel een mooi koffietafelboek te vinden. Voor toffe interieur inspiratie maar ook leuk als cadeautje bij een eindpresentatie van een project voor je klant.


Koffietafelboeken zijn natuurlijk een must om een huis af te stylen. Stapel meerdere boeken van verschillende grootte op elkaar of leg er een open op je favoriete pagina. Afgelopen maanden zijn er weer veel koffietafelboeken uitgebracht. Welk koffietafelboek ga jij op jouw lijstje zetten voor de feestdagen?


Wij zijn heel benieuwd naar jouw favoriete koffietafelboek! Heb jij een aanrader? Laat het ons weten! Dit zijn de 6 nieuwste koffietafelboeken over interieur:


In haar nieuwste boek, de laatste was vier jaar geleden, hanteert Kelly Wearstler een uitgesproken gedurfde en minimalistische benadering bij het presenteren van haar recente werk, waarbij ze zeven van haar nieuwste en meest opvallende projecten voor woningen en hospitality laat zien met meeslepende paginagrote fotografie en buitengewone details.


Het unieke oog en de beslissende touch van Wearstler zijn overal zichtbaar, van een strak en monochromatisch huis in Venice Beach tot een rijk gestructureerd strandhuis in Malibu en de dynamische nieuwe Proper-hotels in Santa Monica en Austin, Texas. Inzichtelijke tekst van Dan Rubinstein leidt je door elke ruimte en de meubels en materialen die de sfeer van elk project bepalen.In Evoke, haar eerste boek, deelt interieurontwerper Nina Magon de kosmopolitische glamour die haar handtekening is geworden. Een verfijnde stijl die hoogglanzend modernisme en ouderwetse grandeur zorgvuldig in evenwicht brengt in haar ontwerpen voor bijvoorbeeld de koninklijke familie van Abu Dhabi, MGM Resorts International en Major League Baseball World Series-winnaar Jose Altuve.


In de interieurs van Magon worden de bepalende kenmerken van de meest beroemde haute couture weerspiegeld. Elke unieke ruimte die Magon creëert, doet denken aan een internationale levensstijl, waarbij kunst, architectuur en mode samenkomen.Een knalroze dus opvallend boek voor op je koffietafel. In het boek staan meer dan 400 ruimtes van bekende professionals op alfabetische volgorde. Niet alleen interieurstylisten, ontwerpers en architecten maar ook interieurs ontworpen door modeontwerpers, kunstenaars, stijliconen en filmsterren die een unieke bijdrage hebben geleverd aan de wereld van interieurontwerp.


Dit prachtige boek bevat de 'groten' op het gebied van interieurontwerp, zoals Elsie de Wolfe, Billy Baldwin en Colefax & Fowler, naast hedendaagse sterren als Anouska Hempel, Kelly Hoppen en Karim Rashid. Opmerkelijke huizen zijn onder meer die van modeontwerpers Bill Blass, Pierre Cardin, Gianni Versace en Coco Chanel, evenals kunstenaars Pablo Picasso, Georgia O'Keeffe, Cy Twombly en Peggy Guggenheim.Een decadente en extravagante viering van veel interieurstijlen, met meer dan 220 maximalistische wooninterieurs, van de jaren 1600 tot nu.


Dit unieke koffietafelboek viert het allerbeste hedendaagse maximalistische interieurontwerp en legt de verbinding met een veel langere historische traditie van overdaad. Maximalisme is een stijl die al meer dan 400 jaar in een of andere gedaante bij ons aanwezig is – bijvoorbeeld in de kastelen, palazzi, kastelen en historische huizen.


De pagina's in het boek zijn gelaagd, luid en luidruchtig, chaotisch, kleurrijk en controversieel, maar ook romantisch. vrolijk en doordrenkt met persoonlijkheid, geschiedenis en verhalen vertellen. Uitgelichte ontwerpers zijn onder meer: ​​Jonathan Adler, Dorothy Draper, Peter Marino, Alberto Pinto, Redd Kaihoi en Elsie de Wolfe.In dit boek laat Theo-Bert Pot je zien hoe je met 'nice stuff' en kleur jouw interieur veel persoonlijker kunt maken, hoe je met zachte contrasten kunt werken en hoe je jezelf kunt uitdagen om steeds je interieur te vernieuwen.


Theo-Bert Pot neemt je mee in zijn persoonlijke interieurreis van inspiratie & persoonlijkheid, kleur & dessins, indeling & blijven schuiven, textiel & structuur, verlichting & meubilair, en kunst & groen.
In september was Theo-Bert Pot te gast in onze podcast samen met Stephanie van Werk aan de muur. In deze aflevering krijg je 5 tips over hoe je kleur en kunst beter kan toepassen in je interieurontwerp!

Roos Reedijk was vorig seizoen te gast in onze podcast. Onlangs lanceerde zij haar eerste boek! In haar boek ‘Rooskleurig’ deelt Roos haar beste tips voor het inrichten van ieder huis, of dat nu een rijtjeswoning, villa of jarenzeventigappartement is.


In 7 concrete stappen neemt ze je mee langs ieder aspect van de inrichting, van kleurenpalet tot verlichting en van accessoires tot vintage meubels. De rijke fotografie biedt extra inspiratie en met alle handige tips kun je eindelijk echt aan de slag. Zo creëer jij jouw droominterieur dat nét even anders is dan ieder ander huis!
Heb je de podcast met Roos Reedijk van Kopen zonder kijken al beluisterd? In aflevering 59 was zij te gast bij Mark Timo!


Comentarios


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page