top of page

Binnenkijken bij interieurontwerper Tessa Pellemans

Interieurontwerper Tessa Pellemans is natuurlijk één van onze experts bij De Interieur Club Academie. Met de door haar ontwikkelde cursussen interieurtekenen en perspectief tekenen op de iPad leert zij iedereen de mooiste plattegronden te maken. In onze podcast is ze regelmatig te gast geweest en raakt ze niet uitgepraat over het maken van plattegronden. Maar hoe woont Tessa zelf? Wat is haar eigen woonstijl en waar is ze momenteel allemaal mee bezig? In dit blog leren we Tessa beter kennen!

Wat is het mooiste item wat je in je eigen huis hebt staan?

Dat is een hele mooie vaas van Floris Wubben. Ik heb vierenhalf jaar gewerkt voor Art Company als Art consultant. Ik bezocht toen bedrijven die interesse hadden in moderne kunst voor in hun bedrijf. In mijn functie adviseerde ik in kunst passend bij het concept van het bedrijf en de personen die er werken. Ik maakte dan een voorstel met diverse kunstvoorwerpen voor aan de muur of mooie sculpturen. De vaas was een afscheidscadeau van Art Company toen ik wegging, Ik ben daar nog steeds ontzettend blij mee!

Met welke ruimte ben jij het meest blij in je huis?

Ik noem het de keukenkamer en werkkamer in éen! Dat is samen 1 ruimte en de meest fijne ruimte van ons huis. De ruimte staat in verbinding met het hele huis want vanuit kookeiland heb ik zicht op alle ruimtes maar ook contact met buiten en met de kinderen.


De keuken heb ik 13 jaar geleden ontworpen, toen waren wij één van de eerste met een zwarte keuken. Nu word je er mee doodgegooid maar toen was een zwarte keuken heel uniek.

Met welke ruimte ben jij het minst blij?

Dat is de bijkeuken. Toen wij verhuisden 12 jaar geleden was het potje leeg en hebben we de bijkeuken vol gezet met kasten die wij nog over hadden. Nu is de tijd eindelijk aangebroken in 2023 om deze ruimte aan te pakken met een mooi ontwerp. De wasmachine en droger komen in een hoek, er komen maatwerkkasten tot aan het plafond en een mooi koffie hoekje.


Wat zou jouw droomhuis zijn?

Mijn droomhuis daar woon ik nu in! Wij hebben het huis zelf mogen bouwen. Het is een vrijstaand huis en heeft een hele fijne buitenplek. Echt mijn droomhuis met ook een hele fijne wellness badkamer. De massief houten boomstam die we hebben gebruikt voor de wastafel is met een kraan en met 7 personen de badkamer ‘ingeschoven’ via het raam. Ik heb deze persoonlijk uitgezocht bij een plaatselijke houtzagerij en deze stam lag buiten. Hij is maar liefst 28m cm dik, althans… nu… want inmiddels is hij een 6 cm gekrompen door de jaren heen!

Wat is jouw eigen woonstijl?

Je kan mijn niet vangen in 1 type woonstijl. Misschien landelijk, industrieel, nee het lukt mij niet om het goed te omschrijven, ik kan er echt geen sticker op plakken. Ik heb een verzameling van spullen waaronder een schommelstoel van mijn ouders die opgeknapt is. Ik hou ontzettend van contrasten, spelen met oud en nieuw.

Waar ben je nu mee bezig?

Momenteel ben ik bezig met twee hele grote projecten. Één daarvan is een kantoor, ze gaan verhuizen naar kerk in Maastricht. Eind januari moet dat project af zijn. Het is een oud pand met prachtige ramen. We zitten nu in de laatste fase. Het andere project waarmee ik bezig ben is een grote villa, dit is een nieuwbouwhuis. Ik doe daar de hele begeleiding en vormgeving. Dit zijn projecten die wat langer lopen en tussendoor doe ik dan nog wat kleinere opdrachten en wat losse adviezen. En natuurlijk blijf ik ook druk met met cursus interieurtekenen.


Wil je de cursus interieurtekenen op de iPad eerst proberen?

Cursus interieur tekenen op de iPad

Ik deel veel tips and tricks in de handige meetekenvideo’s die direct toe te passen zijn.En natuurlijk heb ik afgelopen jaar veel cursisten blij kunnen maken met mijn cursus interieurtekenen op de iPad. In oktober heb ik die nieuwste versie gelanceerd perspectief tekenen. Deze zijn nu samen in een mooie combideal verkrijgbaar. Check hier de deal:


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page