top of page

De 8 hoogtepunten van 3daysofdesign in Kopenhagen!

Dare to dream! Dat is het thema van 3daysofdesign 2024 in Kopenhagen. Rondlopen en fietsen door deze prachtige stad op zoek naar nieuwe merken en de nieuwste collectie van de merken die je al kent in de meest prachtige gebouwen in de hoofdstad van Denemarken. Natuurlijk waren er veel van onze Business Club Members hier te vinden!

 

De 11de editie van 3daysofdesign was dit jaar groter dan ooit en een mooie tegenhanger van Milaan Design Week! Meer dan 400 merken, ontwerpers en makers namen dit jaar deel aan dit mooie interieurevenement. Nauwelijks wachtrijen, alles op loop- en fietsafstand, de relaxte vibe en overal gezellige ontbijtjes en borrels maken 3daysofdesign een must-go voor interieurprofessionals!


De 8 hoogtepunten van de Business Club members van 3daysofdesign 2024 in Kopenhagen!


Interieurontwerper Christine den Hartog | NMBR7 - Interior Design

1. Wat was jouw hoogtepunt van 3daysofdesign?

Tja, eigenlijk is het gehele 3daysofdesign Event één groot hoogtepunt. Dit jaar opnieuw gevuld met het echte Deense en Scandinavische brand-DNA. Gekenmerkt door eenvoud in vormentaal, eerlijkheid in materialen, en prachtig doordachte kleuren en combinaties daarvan. Met veel aandacht voor ambacht, gepresenteerd in authentieke gebouwen en aangevuld met de ontspannen sfeer van de Denen. De chroomtrend was echt overal zichtbaar en werd door alle merken geïntegreerd in de collecties. Waarbij het Zweedse String Furniture het chroom echt in het oog liet springen voor hun 75 jarige jubileum.


2. Waarom was dit jouw hoogtepunt?

Dat zit diep geworteld. Chroom is altijd al een van mijn all-time favorieten geweest. Thuis ook geen zwarte kranen en zwarte onderstellen van stoelen, maar alles het liefst in chroom. Het zien van deze trend bij mijn favoriete merken, waar het in sommige gebruikte combinaties nog mooier uitkomt, was een feest. Prachtig om deze elementen samen te zien en te ervaren hoe ze daarmee samen naar een hoger niveau worden getild.


Interieurarchitect Michiel Wijnen | Studio Michiel Wijnen

1. Wat was jouw hoogtepunt van 3daysofdesign?

Het was mijn eerste keer 3daysofdesign. Wat een heerlijke stad is Kopenhagen. Net als gedurende de Milan Design Week, ben ik met name geïnteresseerd in de merken of presentaties/installaties die specifiek voor die stad of dat evenement zijn. In dit geval werd ik van tevoren geattendeerd op een waanzinnige plek. Studio Oliver Gustav.


2. Waarom was dit jouw hoogtepunt?

Een prachtige locatie met hoge plafonds waarvandaan het daglicht naar binnen komt en met een bijzondere verzameling van objecten op het raakvlak van kunst en design.


Interieurontwerper Josha Veenker | HUISnummer5

1. Wat was jouw hoogtepunt van 3daysofdesign?

De wijk Nordhavn was een fijne verrassing in Kopenhagen. Mooi om de stad zo te zien groeien. Nordhavn is van een rauw industrieel havengebied uitgegroeid tot een aantrekkelijke wijk met indrukwekkende, gloednieuwe Scandinavische architectuur en een creatief centrum voor design- en architectenstudio's.


2. Waarom was dit jouw hoogtepunt?

Hier gaan stedenbouwkunde, architectuur en design met een rauw randje in de juiste balans samen. Het Audo House op deze plek was echt de kers op de taart. Ook hier weer die fijne balans tussen oud en nieuw.


Interieurontwerper Laura Engels | Le Living

Wat was jouw hoogtepunt van 3daysofdesign?

Mijn hoogtepunt was de tour door de New Works Residence door 1 van de oprichters. In maart dit jaar is deze locatie geopend en het is echt een lust voor het oog. In een voormalig koninklijk paleis zijn er verschillende ruimtes ingericht zoals een living room, library en dining room geheel ingericht met New Works producten en gestyled door de Zweedse ontwerpster Lotta Agaton.

Waarom was dit jouw hoogtepunt?

Ik vind het enorm gaaf om te zien wat zo’n jong merk (bestaat 5 jaar) in deze korte tijd heeft bereikt. Ze gaan voor mooi design en goede materialen en weten dit te vertalen naar prachtige, tijdloze ontwerpen. In de New Works Residence komt dit enorm mooi tot zijn recht. De combinatie van kleuren, vormen en materialen waren voor mij een hele mooie inspiratie. En toegeven, ook de kaneelbroodjes die ze serveerden waren een hoogtepunt!


Arva Rasoelbaks | Accountmanager COTAP

1. Wat was jouw hoogtepunt van 3daysofdesign?

Mijn eerste 3daysofdesign waren ronduit inspirerend. De vriendelijke bewoners, prachtige architectuur en innovatieve interieuraanbieders hebben mij verrast. Een van mijn absolute hoogtepunten was Fritz Hansen; Islands of Wellbeing.


2. Waarom was dit jouw hoogtepunt?

Het meest indrukwekkende tijdens 3daysofdesign vond ik de nadruk die de verschillende merken legden op ambacht, conceptuele presentaties en de circulariteit. Kortom; 3daysofdesign is zeker voor herhaling vatbaar!


Interieurontwerper Valeriia Rudchenko

1. Wat was jouw hoogtepunt van 3daysofdesign?

Dit was mijn eerste bezoek aan 3daysofdesign in Kopenhagen, een reis die al sinds voor de pandemie op mijn lijst stond. Ik genoot enorm van de stad zelf en van de manier waarop elk merk een feest organiseerde. Een van mijn hoogtepunten was de focus op beleving. Het gaat niet alleen om een meubelstuk, maar om het creëren van een specifieke sfeer en stemming door het in een bepaalde setting te plaatsen.


2. Waarom was dit jouw hoogtepunt?

Ik vond het bijzonder interessant hoe elk merk verschillende zintuigen betrok door te jongleren met materialen, geluiden, geuren, kleuren, texturen, volumes en vormen om op te vallen. En hoe deze zintuiglijke ervaringen vervolgens worden vertaald in hun communicatie, visuals en drukwerk. Uiteindelijk willen we allemaal onze ideeën vertalen naar interieurs die onze klanten op meerdere niveaus aanspreken.


Interieurontwerper Larissa Tanka | Tanka Identity Projects

Wat was jouw hoogtepunt van 3daysofdesign?

Wat is Kopenhagen een superfijne stad! Onwijs mooie architectuur en een hele goede vibe! Mijn hoogtepunt van 3daysofdesign was House of Design (Frederiksgade 1). Wat betreft architectuur was mijn hoogtepunt de locatie van Fritz Hansen (Operaparken).


Waarom wat dit jouw hoogtepunt?

Het house of design had een groot aanbod van diverse ontwerpers maar ook qua styling werd ik er constant verrast qua kleurgebruik.Mark Timo | De Interieur Club

1. Wat was jouw hoogtepunt van 3daysofdesign?

Dit was mijn eerste keer bij 3daysofdesign en wat heb ik genoten! Iedereen die ik afgelopen jaren sprak over dit interieurevement was enthousiast en ik begrijp waarom! De vibe, de vriendelijke mensen, weinig tot geen rijen, alles op loop- en fietsafstand, overal lekkere ontbijtjes en borrels. 3daysofdesign voelt heel ongedwongen en je kan veel zien in korte tijd. Eén van mijn hoogtepunten zijn deze lampen van A-N-D. Ik kwam ze ook al tegen bij Alcova tijdens Milaan Design Week en nu ook bij de showroom van NORR11.


2. Waarom was dit jouw hoogtepunt?

Door de hele showroom van NORR11 stonden en hingen de lampen van A-N-D. De lamp bestaat uit drie tot vijf verticaal gestapelde onderdelen van machinaal geblazen glazen cilinders met een gepolijste, ronde roestvrijstalen voet. Van klein tot groot en in allerlei uitvoeringen met prachtig licht.


Op zoek naar designklassiekers? Luister naar de nieuwste podcast met Eva van de Ven. Ze gaat in gesprek met Caroline van Velze over designklassieker!


留言


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page