top of page

De kleur van het jaar 2024!

Het einde van het jaar komt er weer bijna aan! Dat betekent dat verfmerken weer de kleur van het jaar 2024 bekend maken. Waar zijn de kleuren van het jaar 2024 op gebaseerd en waar halen de verfmerken deze inspiratie vandaan? Welke interieurtrends verwachten deze verffabrikanten en hoe kan jij ze als interieurprofessional toepassen in jouw interieurprojecten?

Wij hebben de kleur van het jaar 2024 op een rijtje gezet!


Farrow & Ball - Kleikleuren


Farrow & Ball loopt voorop als het gaat om kleur en decoratie. Het in Dorset (Engeland) gevestigde bedrijf produceert sinds 1946 verf, gericht op het met de hand vervaardigen van rijkelijk gepigmenteerde verven en behang.


Farrow & Ball focust zich in 2024 op kleikleuren. "De aardsheid van kleikleuren helpt om binnenruimtes te creëren die geruststellend aanvoelen. De zacht verwarmende kwaliteit van dergelijke tinten is geruststellend zonder overweldigend te zijn. Kleitinten als een zachter en gezelliger alternatief voor neutrale tinten zoals wit en grijs"


Pantone - Roodoranje


Het Pantone Color Institute is een belangrijke organisatie die kleurentheorie gebruikt om trends te interpreteren. Voor inspiratie duiken ze in mode, design en ‘sociaal-economische omstandigheden’. Elk jaar kiest Pantone zijn hoofdkleur.


Pantone beschrijft de kleur van Roodoranje voor het voorjaar van 2024 als “een verhitte, gezellige oranje tint die zowel spontaan als zelfverzekerd is.” Je zult deze kleur centraal zien staan ​​in veel nieuwe interieurfoto’s en op de catwalks. In december maakt Pantone de hoofdkleur voor 2024 bekend!


Flexa - Sweet Embrace


’Je thuis voelen’, dat is belangrijk in 2024 volgens het Flexa ColorLab. Voor alweer de 21e keer heeft het moederbedrijf AkzoNobel wereldwijd de Kleur van het Jaar uitgeroepen.


Verffabrikant Flexa draagt de warme lichtroze-beige tint Sweet Embrace aan als kleur van het jaar. De vriendelijke en zachte tint, die een positief gevoel in het levens brengt, maakt volgens Flexa het verschil.


Geïnspireerd door de zachtheid van veren en de subtiliteit van avondwolken, brengt de Kleur van het Jaar Sweet Embrace een gevoel van stabiliteit, rust en vriendelijkheid in de ruimtes van je interieurprojecten.


Histor - Limitless


De kleur van het jaar bij Histor heet: Limitless. De kleur is zorgvuldig uitgekozen door de experts van Histor en sluit volgens Histor aan op de huidige én toekomstige interieurtrends.


De kleur komt uit de gele kleurenfamilie en straalt een gevoel van grenzeloze potentie uit.

Het is een frisse, zachte pasteltint met de kracht om te verrassen: helder en intens genoeg om een power-kleur te zijn en tegelijkertijd mild, zodat het zich kan gedragen als neutral.


De geeltint komt uitstekend tot z'n recht als basiskleur, maar doet het net zo goed als ondersteuner van zowel warme als koele tonen.


Heb je al geluisterd naar aflevering 102? Alles over gordijnen met Wilhelmine van Aerssen en Maurice Winkel van Gordijnen.nl. Te beluisteren in je favoriete podcastapp!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page