top of page

Het succesvolle marketingverhaal van creatieveling Milla Novo

De marketing van een interieurbedrijf of een interieurproduct daar moet je strategisch goed over nadenken. De interieurmarkt is een overvolle markt met veel professionals die hetzelfde aanbod hebben. Daarom neem ik jou de komende maanden mee in verschillende artikelen en podcasts en ga ik je helpen hoe jij beter kan worden in je marketing als interieurondernemer.


Wie is Milla Novo?

In dit artikel vertelt ondernemer Millaray Retamal Gamboa, beter bekend als Milla Novo, alles over hoe zij de marketing aanpakt van haar onderneming. Millaray, kunstenares, begon haar carrière totaal anders. Ze wilde als klein meisje altijd al stewardess worden. Ze deed de studie toerisme en vloog 22 jaar voor KLM. Haar moeder was professioneel weefster en de verschillende weef en kooptechnieken kreeg zij ook al jong mee. In haar vrije tijd maakte ze armbanden voor vriendinnen en stond ze op markten. Er kwam een moment dat ze dacht: “Dat armbandje kan ook groter, hoe gaat dat met dikker touw?” En zo ontstonden de geknoopte wandkleden. Nu vliegt ze de wereld over voor kunstexposities en het leveren van haar kunstwerken aan internationale klanten.


Welk product heb jij gelanceerd?

Een collectie van op maat geknoopte wandkleden en een carpet in samenwerking met Moooi carpets onder “design your own”. De laatste collectie ‘RopeWorks’ wordt gemaakt van restmateriaal om afval in het kunstatelier te verminderen en hier unieke freestyle abstracten kunstwerken van te creëren.


Wat waren jouw belangrijkste stappen om het product goed te lanceren?


1. In jezelf geloven en daarnaar handelen en praten

Ik moest van het pleasende gedrag in mij af en heb toen 12K geïnvesteerd in Veronique Mucha, een no-nonsense business coach die mij 5 maanden coachte. Door haar leerde ik over mezelf te praten zonder mezelf of mijn product te kleineren. Dit kon ik goed oefenen bij mijn collega's van KLM als ik weer moest vliegen en ze vroegen naar wat ik nog meer deed.


2. Onderneem vanuit gut feeling

Ik vraag mezelf steeds af: Wat voelt goed? Hoe kan ik ondernemen zoals ik het liefste wil? Ik was al dol op reizen en had een internationale focus. Nu vlieg ik voor mijn klanten naar Ibiza, Canada, Qatar en Bahrain


3. Zorg dat je socials en website up-to-date zijn

Ik was al vroeg actief op Instagram en deelde het eerste kleine zwarte wandkleed, waarop ik meteen een opdracht kreeg. Casper Reinders nam contact op voor het Liberty Cafe in de Wolfstraat. Daarna heb ik voor Maja Kol een grote zwarte gemaakt voor Show Up en kreeg ik snel daarna een e-mail van Monique des Bouvrie met 'Ik wil dit in het Arsenaal.' Ik had geen idee wie zij was. Toen ik in haar showroom stond om het af te leveren, dacht ik: 'Wow, wat gebeurt hier?' Nog steeds worden mijn website en social media elke maand bijgewerkt en geüpdatet. Goede productfotografie is heel belangrijk.


4. Wordt gezien op de juiste plekken

Nicole Uniquole nam contact met mij op en vroeg: 'Wil jij presenteren in Milaan?' Toen heb ik mijn grootste werken gemaakt van 2 bij 3 meter. Een zwart wandkleed en een in het goud. Milaan bracht mij veel exposure. Het werd opgepikt door tijdschriften en de interieurwereld. Er kwamen niet meteen veel opdrachten uit, maar vooral veel interesse. Ik ga ook niet naar een beurs om te verkopen, maar om mijn passie over te brengen. Het exposeren vond ik geweldig en na Milaan ben ik meer exposities in het buitenland gaan doen, onder andere in Dubai, Napels en Bahrein. Alles in mij zei: 'Niet in Nederland’. Exposeren is waardevol maar ook kostbaar. Het is belangrijk om te realiseren of het jouw doelgroep is, wat hun bereik is en wie er achter de organisatie zitten. Wat voegt het toe aan je CV?


5. Welke marketingkanalen zet je in en welke zijn het meest succesvol gebleken?

Ik maak gebruik van Instagram, Pinterest, SEO en LinkedIn. Instagram is voor mij het meest succesvol; ik krijg de meeste aanvragen via mijn DM. Zo kwam ook de expositie in Bahrain via Instagram, en heb ik onlangs een wandkleed in een droomhuis geleverd in Ibiza. Deze klant had mij ook via Instagram gevonden.


6. Wat is de belangrijkste marketingles die jij hebt geleerd?

Netwerken is het belangrijkste. Ik ben hierin erg koppig, maar het kan je meer brengen dan je denkt. Wij hebben elkaar natuurlijk ook ontmoet tijdens de lancering van de nieuwe Pols Potten collectie en zijn in contact gebleven.


Heb jij podcastaflevering 116 al beluisterd? In deze aflevering bespreken wij de ontwikkelingen op social media gebied. Te gast zijn social media expert Kirsten Jassies, LinkedIn Expert Lotte de Man en Anne van Heugten van Nox Studio Interiors. Luister hier naar de podcast.Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page