top of page

Interieur Talk: 5 vragen aan interieurstylist Amanda van Dommele

Regelmatig gaan wij in gesprek met een interieurprofessional. Dit keer is interieurstylist Amanda van Dommele te gast. Mark Timo ging met haar onder andere in gesprek over haar werk en over haar droomproject. Amanda was afgelopen weken te zien in het SBS6 tv-programma 'Je Huis op Orde' en ook één van de bedenkers van het kennisspel De Interieur Quiz.


5 vragen aan interieurstylist Amanda van Dommele!


1. Wat doe jij in de interieurbranche?

Binnen de interieurbranche werk ik als interieurstylist en heb ik de eer gehad om de afgelopen jaren particuliere woningen, kantoren, restaurants en zelfs een hotel te mogen inrichten. Momenteel ben ik tevens stylist voor het televisieprogramma 'Je Huis op Orde' en heb ik samen met Eva van de Ven en Mark Timo De Interieur Quiz ontwikkeld.

2. Wat is het leukste aan het werk wat jij doet?

Het tofste aan mijn werk is dat elk project weer anders is en dat ik me helemaal kan verdiepen in de sfeer en wensen van de mensen. Het geeft zo'n goed gevoel om een ruimte zo in te richten dat het perfect past bij de bewoners, zelfs als ze dat zelf niet hadden kunnen bedenken. Door het echt persoonlijk te maken, wordt elk interieur uniek en helemaal eigen.


3. Wat is het mooiste project waar je aan gewerkt hebt?

Een van mijn meest memorabele projecten was het inrichten van het kantoor van Studio Winegum in het West Indisch pakhuis in Amsterdam vorig jaar. De kleurrijke huisstijl van Studio Winegum werd nog niet volledig weerspiegeld in hun voorgaande kantoren. Mijn plan bracht de kleuren op treffende wijze terug, wat resulteerde in een uitvoering waarbij je een geluksgevoel ervaart zodra je de ruimte betreedt.4. Van wie of wat krijg jij inspiratie voor je projecten?

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan, online en offline. Ik ben dol op Pinterest, maar ook tijdens wandelingen in de stad of de natuur word ik geïnspireerd door kleuren en vormen. En reizen vind ik geweldig, daar doe ik altijd nieuwe ideeën op voor kleurgebruik en materialen. Onlangs ben ik in Italië geweest en door de citroenbomen daar, heb ik mijn keuken groen geschilderd en alles aangepast in die stijl. Zo neem ik de vrolijke gevoelens van het reizen mee naar huis.5. Wat is jouw droomproject?

Mijn ultieme droomproject is het inrichten van een jaren 70 bungalow in een moderne mid-century stijl, aangezien dit de stijl is waar ik persoonlijk het meest van geniet. Het is tevens een droom van mij om ooit zelf in zo'n bungalow te wonen, compleet met een zitkuil en een haard.


Wil je meer weten of het kennisspel De Interieur Quiz? Test op een leuke manier je kennis en bestel hem nu!


Commentaires


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page