top of page

Gertrude van den Brink over de marketing van de vloerkledencollectie van Mark Timo

Een interieurbedrijf of een interieurproduct in de markt zetten, daar moet je strategisch slim over nadenken. Daarom neem ik jou de komende maanden mee in verschillende blogs en podcasts en ga je helpen hoe jij beter kan worden in je marketing als interieurondernemer. In het vorige blog was Jacoline van Bibelotte te gast over de marketing van haar interieurbedrijf. Dit blog kan je hier lezen. Zij deelde haar ervaringen en leermomenten.

In dit blog vertel ik je alles over de marketing van de vloerkledencollectie van Mark Timo. Momenteel ben ik hier heel druk mee bezig. Volgende maand is lancering van de vloerkledencollectie van Mark Timo die hij heeft ontworpen voor MOMO Rugs. En afgelopen weekend was er tijdens GLUE Amsterdam een bijzonder eerste moment, de pre-launch. Ook hebben wij de naam van de vloerkledencollectie onthuld. En helemaal bijzonder de one and only Kelly Wearstler heeft over het vloerkleed gelopen!


Ik ga je in dit blog meenemen in de stappen van de lancering van de vloerkledencollectie "Matahari". En voor een aantal van jullie is het mogelijk om bij de lancering te zijn op 18 oktober!


Interieurmarketing: welk product heb jij gelanceerd?

Wij zitten momenteel nog midden in de lancering van de vloerkledencollectie van Mark Timo, die hij heeft ontworpen voor MOMO Rugs. Deze collectie van negen vloerkleden worden in oktober uitgebracht en zal beschikbaar zijn bij onder andere Vloerkledenwinkel voor zowel interieurprofessionals als consumenten.


Het idee voor het ontwikkelen van de collectie ontstond toen we in gesprek waren met Michiel Kroon, de eigenaar van Vloerkledenwinkel. Michiel vertelde dat hij onder zijn designerlabel MOMO Rugs ontwerpers een collectie laat maken en dit graag verder wilde uitbreiden. Hij wilde graag meer ontwerpers aansluiten en vroeg hoe hij dit het beste kon aanpakken. Voor veel ontwerpers is dit een droom, maar ook een onderwerp waar veel vragen over zijn. Hoe kom je tot een goede samenwerking? Wat zijn de zakelijke afspraken die je maakt? En daar werd het idee geboren om Mark Timo een collectie te laten ontwerpen en mensen mee te nemen in dit proces.

Wat zijn jouw belangrijkste stappen om de vloerkledencollectie "Matahari" goed te lanceren?


1. Maak een communicatieplan

Met deze lancering willen we inzicht geven en transparantie bieden over hoe zo'n proces precies verloopt. Om een goed plan te maken, hebben we eerst gekeken naar de tijdlijn. Hoe ziet het ontwerpproces eruit? Welke stappen gaan volgen? Wanneer verwachten wij dat de kleden klaar zijn? Totdat de vormen en kleuren van het product definitief zijn, kun je nog niet veel regelen voor de visuele marketing. Maar je kan wel voordat het product klaar is al veel laten zien.


Zo konden we wel al een planning maken voor hoe en wanneer we erover wilden communiceren. Een veelgemaakte fout is dat je pas iets gaan communiceren als het product er is. Dit kan soms wel beter zijn als je een product op de markt brengt dat er nog totaal niet is en je mensen niet op ideeën wilt brengen, maar mensen meenemen in het proces maakt ze enthousiast. We hebben de verschillende fases van deze lancering bepaald en in een aantal artikelen jou mee genomen. Zoals; de bekendmaking van de samenwerking, waar haal je inspiratie vandaan, zakelijke afspraken, marketing, en zo zullen er nog een aantal volgen. In elk artikel laten we meerdere mensen aan het woord. Er is namelijk niet maar één juiste weg, en door verschillende verhalen te lezen, kun jij kiezen wat het beste bij jou past.

2. Benaderen van de media

Wanneer betrek je de media hierin? En hoe zorg je dat ze het interessant vinden om hier over te schrijven? Wat zijn de juiste kanalen? Je kunt hier niet vroeg genoeg mee beginnen. We verstuurden bijvoorbeeld al het persbericht om de samenwerking aan te kondigen zonder dat er een definitief ontwerp was. Dit werd overgenomen door meerdere interieur nieuwsplatformen zoals Wonen360. Ook deelden wij het zelf op LinkedIn, in onze podcast en onze nieuwsbrief. Je merkt dat mensen het lezen en erover gaan praten. Mark Timo werd bijvoorbeeld tijdens het eerstvolgende interieur gerelateerde evenement waar wij voor uitgenodigd waren door verschillende mensen aangesproken en gefeliciteerd met de lancering van zijn nieuwe vloerkledencollectie.

3. Lanceringsmomenten

Het organiseren van een lancering is goed voor PR, maar ook een mooi moment om je harde werk te vieren. Als jij je product serieus neemt en er een speciaal moment van maakt, zullen anderen dat ook doen. Mensen voelen zich betrokken en je geeft ze de mogelijkheid om jouw product enthousiast te delen.


Afgelopen weekend was zo'n bijzonder moment! Tijdens GLUE Amsterdam was één van de negen vloerkleden uit de collectie te zien bij Studio 23:23. De ontwerpers die bij deze GLUE Hub mochten presenteren waren gecureerd door curator Wisse Trooster. Op de Keizersgracht lag het eerste vloerkleed tussen andere ontwerpers als Lucas Zito, Coen Derickx en Pepijn Fabius Clovis. Op donderdagavond was de officiële kick off van GLUE en dit werd bij studio 23:23 goed gevierd. Curator Wisse Trooster eindigde zijn openings speech met de onthulling van het eerste vloerkleed, een prachtig prelaunch moment waar heel veel mensen uit ons eigen netwerk bij aanwezig waren. Iedereen stond klaar om dit moment vast te leggen en er werd enthousiast gereageerd op dit eerste minimalistische maar elegante ontwerp. Ook had ik fotografe LyanneArt gevraagd om dit moment vast te leggen, zodat wij de prelaunch na afloop konden delen met de pers en ons netwerk.


Op zaterdagmiddag liep de Amerikaanse interieurontwerper Kelly Wearstler binnen bij Studio 23:23. Ze kwam kijken naar de ontwerpers en liep zelfs over het vloerkleed. Je had het gezicht van Mark Timo moeten zien!

4. Content

Goede visuele content van het product is uiteraard ook erg belangrijk. Hier zijn we op dit moment volop mee bezig. De fotoshoot van de vloerkledencollectie staat inmiddels op de planning. Wil je weten hoe wij dat gaan aanpakken en alles over het concept en uitvoering? Binnenkort lees je dat in een nieuw blog zodat je ook dit hele proces kan volgen.


Lancering vloerkledencollectie "Matahari" van Mark Timo in samenwerking met MOMO Rugs

Nog een kleine maand te gaan tot de lancering! Op woensdag 18 oktober van 20:00 uur tot 22:00 uur zal de vloerkledencollectie van Mark Timo feestelijk gelanceerd worden in Amsterdam. Lijkt het je leuk om bij de lancering te zijn? Speciaal voor slechts 50 lezers van dit blog hebben wij het mogelijk gemaakt om bij deze speciale avond aanwezig te zijn. Je kan jezelf hier aanmelden!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com