top of page

Kijk deze 6 films voor interieurinspiratie!

Inspiratie voor je interieurprojecten haal je natuurlijk overal vandaan. Naast social media, interieurbeurzen en de woonbladen kan je natuurlijk ook in films en series de mooiste interieurs bekijken. In dit artikel geven wij 6 tips voor films die het kijken waard zijn. Hoe leuk is het om interieurinspiratie op te doen lekker thuis op de bank?


Dit zijn zes films met prachtige huizen en interieurinspiratie die iedere interieurprofessional moet zien!


1. The Grand Budapest Hotel

Heb je naar onze zomergasten podcast met Esther Stam van Studio Modijefsky geluisterd? Esther is groot fan van regisseur Wes Anderson. The Grand Budapest Hotel is één van zijn pareltjes. De naam verraadt al veel goeds. Tussen de besneeuwde bergtoppen leidt deze film je niet alleen op een komische manier door een moordmysterie heen, maar ook door het hotel.


Rode tapijten, marmer, veel kleur, ski resorts en de mooiste verlichting in de lobby van het hotel. De film is in het Duitse Görlitzer Warenhaus en laat je ogen kennismaken met heel veel prachtige interieurinspiratie.


2. Call me by your name

Ook deze film noemt Esther Stam in haar zomergasten aflevering. Gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2007 van André Aciman, portretteert Call Me By Your Name de buitengewoon pijnlijke zomer van liefde tussen Elio, een vroegrijpe muzikale tiener, en Oliver, de knappe Amerikaanse bezoeker die Elio's vader heeft gevraagd om te helpen met zijn werk.


Alles in het huis in Italië van Elio’s ouders is eenvoudig en tijdloos, van antiek, lampen en banken, zachte kleuren tot decoratieve voorwerpen en een vleugel. Je waant je helemaal in het prachtige Italië.


3. A single man

Deze film van modeontwerper Tom Ford is opgenomen in Glendale, Californië, in het fantastische huis, gebouwd in 1949 door de architect John Lautner: de Schaffer Residence.


Het huis is de perfecte balans tussen natuur en architectuur. De regisseur speelt in de film met licht. De Schaffer Residence is een klein huis met twee slaapkamers en twee badkamers. Het huis is volledig opgebouwd uit staal, glas, Redwood hout en beton. De binnenkant van het huis is ontworpen met authentieke meubels uit de jaren 60.


4. Amelie

Als je deze schattige Franse film met Audrey Tautou niet hebt gezien, heb je echt iets gemist. Deze film speelt zich af in Montmarte in 1997 en volgt Amelie Poulain tijdens haar zoektocht om levens ten goede te veranderen en ware liefde te vinden.


Deze klassieke Franse film biedt veel interieurinspiratie met het gebruik van rijkelijk verzadigde kleuren en vintage geïnspireerde details. Als je van kleur in je interieurontwerpen houd dan moet je zeker deze film eens bekijken.


Er werden achteraf veel kleuren door de computer toegevoegd om deze romantische en komische film op te fleuren.


5. Don't worry darling

Deze film met Harry Styles is opgenomen in de Amerikaanse stad Palm Springs. Het resultaat is een verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van adembenemende huizen uit het midden van de vorige eeuw, meubels en felle kleuren.


Je zult versteld staan ​​van de prachtige huizen, strakke architectonische lijnen, uitzichten op het zwembad, rookglas, split-level open ruimtes samen met prachtig meubilair dat op maat is gemaakt voor de filmopnames.


Het interieur werd bij elkaar gevonden door decorontwerpers Rachael Ferrara en Ashley Bussell uit onder andere antiekwinkels in Palm Springs.


6. Parasite

Parasite is misschien wel één van de meest onverwachte en spannende films van afgelopen jaren en verraste velen met zijn hilarische en aangrijpende weergave van de klassenkloof tussen twee Koreaanse families.


Belangrijk onderdeel (en spoiler alert) van dit verhaal is het unieke huis waarin het grootste deel van de film zich afspeelt. Verbazingwekkend genoeg is dit huis niet echt, maar is het in plaats daarvan helemaal opnieuw gebouwd in vier handgemaakte decorstukken, gemaakt door productieontwerper Lee Ha Jun. Maar zeker de moeite waard om te kijken voor inspiratie!


Heb jij onze zomergasten podcasts allemaal al beluisterd? In aflevering 10 is interieurarchitect Esther Stam te gast. Luister De Interieur Club podcast in je favoriete podcastapp!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page