top of page

Nieuw op Instagram: Threads! Wat is het en wat kan je ermee?

Het is je vast al opgevallen op Instagram, een nieuwe app Threads. Instagram heeft deze op 14 december gelanceerd in Nederland en is dit volop aan het promoten. Wat is het en wat kan je ermee als interieurprofessional? Deze app is van Meta en een aantal maanden geleden in andere landen al gelanceerd. De maker van Facebook en Instagram gaat de concurrentie aan met X, het oude Twitter. Is Threads de zoveelste nieuwe social media app of kan het interessant zijn voor jou als interieurprofessional? In dit artikel praten wij je helemaal bij over de nieuwe Threads-app.Wat is Instagram Threads?

Threads is een app die gekoppeld is aan Instagram. Je hebt dan ook een Instagram-account nodig om Threads te kunnen gebruiken. Threads focust zich op het delen van teksten. In 500 tekens kun je je content, ideeën of mening met je volgers delen. Meta heeft een kopie gebouwd van X (het oude Twitter). Nu het niet goed gaat met de app X van Elon Musk gaat Marc Zuckerberg, de eigenaar van Meta, de concurrentie met hem aan. En omdat Instagram al veel volgers heeft kan Threads meeliften op dat succes. Een voordeel is dat je je volgers van Instagram kunt 'meenemen' naar Threads.


Hoe werkt Threads?

Als je bekend bent met Twitter dan ken je het principe van een ‘thread’ (in het Nederlands ook wel een ‘draadje’ genoemd) al. Threads zijn een reeks berichten in reactie op elkaar die samen een verhaal vormen. Het geeft gebruikers de ruimte om op elkaar te reageren en meerdere afbeeldingen, video’s en tekstberichten te combineren tot één verhaal. Zo kun je complexere verhalen, tutorials, recensies of presentaties maken die meer betrokkenheid genereren en context bieden. Een tekstbericht mag maximaal uit 500 tekens bestaan en een video mag tot 5 minuten duren.Threads ziet er vrijwel hetzelfde uit als Instagram, zelfs de icoontjes van de like-en-antwoordknopjes zijn hetzelfde. Zodra je bent ingelogd met je Instagram-account, kun je een gesprek starten of iets posten. Mensen kunnen daarop reageren en zo ontstaat er een gesprek. Je kan bij Threads ook woorden filteren, waardoor je berichten ziet met die woorden. Op Threads kan je heel makkelijk een account aanmaken en alle gegevens kopieren van je Instagram. Ook kun je direct al je volgers op Instagram in één keer naar Threads overzetten.


Is Threads interessant voor interieurprofessionals en interieurbedrijven?

Toen Threads in de zomer werd gelanceerd in het buitenland waren er binnen 5 dagen meer dan 100 miljoen gebruikers. Het is het meest succesvolle begin van een social media app. ChatGPT deed over 100 miljoen gebruikers bijna 2 maanden. Dat betekent dus dat er al heel veel gebruikers zijn op Threads.


Maar hoe kan je het dan inzetten voor je interieurbedrijf? Er zijn verschillende doeleinden waar je de app Threads voor zou kunnen gebruiken. Je zou Threads goed kunnen inzetten bij jouw marketingstrategie van je interieuronderneming. Bijvoorbeeld bij deze vier doelen:


1. Het bereiken van een specifieke doelgroep

In Threads kun je een doelgroep segmenteren en exclusieve content met ze delen. Een groep wordt in Threads ‘Close Friends List’ genoemd. Hierin deelt de gebruiker bijvoorbeeld aanbiedingen, behind the scenes van je interieurprojecten, interessante updates, sneak peeks van je opdrachten en andere relevante informatie die specifiek is afgestemd op de behoeften en interesses van de specifieke doelgroep.


2. Interactie met de volgers van je interieurbedrijf

In Threads kan je persoonlijke momenten delen met een selecte groep. Dit biedt een unieke kans om een diepere band op te bouwen met je volgers. Volgers kunnen dan weer op jou reageren met tekst, foto's, video's en andere content.


3. Versterken van je interieurmerk

Door gebruik te maken van Threads kun je een community bouwen rondom je interieurbedrijf. Je kunt je volgers betrekken bij discussies, vragen stellen, feedback verzamelen en exclusieve voordelen bieden aan je meest loyale volgers. Wat een positieve merkervaring kan opleveren.


4. Koppeling maken met de andere social media platformen van je interieuronderneming

Hoewel Threads een op zichzelf staand platform is, kan het ook worden gekoppeld met andere social media platformen van Meta, zoals Facebook en Instagram. Hierdoor kan je de marketingboodschap van je interieurbedrijf versterken en consistentie creëren in je merkcommunicatie over de verschillende social media kanalen.


Of Threads het zoveelste nieuwe social media platform is en of het succesvol zal gaan worden zullen we binnen een paar maanden weten. Maar het is natuurlijk heel goed om geïnformeerd te zijn en eens op de app te gaan kijken hoe jij het kan gebruiken en of het iets voor je is. Uiteraard kan je De Interieur Club op Threads volgen: volg De Interieur Club op Threads


Iedere laatste maandag van de maand komt er een marketing podcast online met Gertrude van den Brink. In de podcast van de maand november was Astrid Leinweber te gast. In anderhalf jaar tijd wist zij op Instagram 300.000 volgers te bereiken. Luister hier naar de podcast!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page