top of page

Partnerartikel: Zo combineer je kunst met kleur

In de wereld van interieurdesign spelen kunst en kleur een centrale rol. Of je nu start met een blanco canvas of werkt binnen een vaststaand kleurenschema, de integratie van deze kunst en kleur vereist een scherpe visie en creativiteit. Hier duiken we dieper in enkele beproefde methodes om kunst en muurkleur harmonieus samen te brengen.


1. Complementaire kunst aan de muur

Het doel van een complementair palet is om een kunstwerk te kiezen dat levendig contrasteert met je muurkleur. Neem bijvoorbeeld een terracottakleurige muur met daarop een kunstwerk met diepe kobaltblauwe tinten. Dan heb je echt een blikvanger. Door tegenovergestelde kleuren uit het kleurenwiel te gebruiken, wordt een boeiend en dynamisch contrast gecreëerd.


2. Ton sur Ton met kunst

Voor wie streeft naar een subtiele elegantie, biedt een monochromatisch schema de perfecte oplossing. Ga bijvoorbeeld voor een zachtroze muur met kunstwerken die diepere roze en mauvetinten bevatten. Dit samenspel van tinten en schaduwen schept een serene en gecoördineerde uitstraling.


💡 Een voorbeeld van een Ton sur Ton gebruik. Benieuwd naar werken die hier perfect bij passen? Bekijk de kleurcollecties zoals beige en groen


3. Neutrale versus kleurrijke wanddecoratie

Bij een neutrale wand kan je eigenlijk alle kanten op. Maar wil je echt opvallen? Ga dan voor contrastrijke en kleurrijke kunstwerken. Zo maak je een interieur echt levendig. Zoek je juist een chique uitstraling? Draai het geheel dan op. Kies dan voor een donkerblauwe of donkergroene muurkleur en hang daar een kunstwerk in neutrale kleurtonen op.


4. Maak gebruik van verlichting

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar licht kan een belangrijke rol spelen hoe kunst uitkomt op een muur. Door gerichte verlichting op te hangen kun je specifieke kleuren uit een kunstwerk naar voren halen om een bepaalde sfeer te creëren. De juiste belichting kan zowel het kunstwerk als de muurkleur versterken.


5. Maak het visueel met voorbeelden of de app

Bij Werk aan de Muur hebben we veel huiskamer voorbeelden. Hierin kun je kunstwerken plaatsen om te kijken hoe dit bij bepaalde muurkleuren combineert. Je kunt ook de app downloaden. Dan kun je samen met de klant goed visualiseren hoe een kunstwerk in de betreffende ruimte hangt. Dit kan de besluitvorming vergemakkelijken.


6. Durf te gaan voor jouw interieurstijl

Ons laatste advies? Wees moedig in je keuzes. Kunst en kleur zijn zowel een precisie wetenschap als een intuïtieve kunst. Ze bieden eindeloze mogelijkheden voor innovatie en creativiteit. Het geeft jou als interieurspecialist een mooie kans om diepte, emotie en karakter aan een ruimte toe te voegen. Door te experimenteren, te innoveren en gebruik te maken van geavanceerde technieken kun je ruimtes creëren die zowel esthetisch als functioneel zijn.


💡 Tip van interieur professional Theo-Bert pot! Als iemand kleur ademt, dan is het Theo-Bert Pot wel. Benieuwd naar zijn tips voor kunst en kleur? Luister de podcast 5 tips over kunst en kleur in je interieurontwerp met Theo Bert Pot en Stephanie Kuistermans.


Opmerkingen


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page