top of page
Basiscursus SketchUp

Online SketchUp Cursus Basis
Leer op jouw eigen tempo 3D tekeningen maken met Sketchup


Online SketchUp Layout Cursus
Maak de mooiste presentaties en werktekeningen met LayOut 

Stop met zelf aanrommelen!

Leer SketchUp meteen op de juiste manier en daardoor tijdwinst!

Anker 1

Leer op jouw eigen tempo 3D tekeningen maken met Sketchup

Het maken van interieurontwerpen in Sketchup is iets wat je zelf kunt leren. Zo zijn er genoeg video’s en tutorials te vinden op het internet. Maar vroeg of laat loop je met vragen die onbeantwoord blijven.

Met de online SketchUp cursus van Sketchup Plaza maak je in een handomdraai de mooiste 3D-tekeningen. Leer snel, effectief en op je eigen tempo de basisprincipes van het 3D-tekenprogramma SketchUp. De modules zijn interactief en makkelijk te volgen, waar en wanneer je wilt. Dus ook thuis vanaf de bank. De online basiscursus is ideaal voor startende ontwerpers of experts die een deel van de basis missen. 

sketchup authorized training

Zelf aanrommelen is zonde van de tijd!

Het internet staat vol met tips en tricks om van jou een betere 3D tekenaar te maken. Iedere avond besteed je uren aan het kijken van video’s en het maken van ontwerpen. Je bent al een heel eind gekomen, maar toch heb je nog heel veel vragen.

➕Hoe krijg ik dat ene component op de juiste plaats? 

➕Hoe komt het dat lijnen en vlakken aan elkaar plakken?

➕Hoe importeer ik andere materialen, want de materialen van Sketchup zijn niet mooi genoeg.

➕Hoe creëer ik de juiste schaduwen?

➕Hoe kan ik de stijl aanpassen, want ik wil geen groene ondergrond met een blauwe lucht

 

Hoor ik hier de frustratie door het scherm?

Veel ontwerpers besluiten om zichzelf Sketchup te leren. Helaas zorgt een 'verkeerde' opbouw in Sketchup voor veel tijdverlies. Het kost meer tijd om achteraf dingen aan te passen, dan meteen de juiste opbouw en workflow. Met de online cursus van Sketchup Plaza leer je stap voor stap de juiste basis in Sketchup. Zodat ook jij een complete 3D plattegrond met de juiste kleuren en materialen kunt ontwerpen. Inclusief heel veel handige tips en tricks die het tekenen zoveel sneller maken!

Wat kan je verwachten van de online Sketchup cursus?

Sketchup basis

Wat is SketchUp?

Wat zijn de verschillen tussen SketchUp Pro, Make en Free? En wat is er nieuw? Tijdens de basiscursus leer je alle essentiële informatie over het programma.

Sketchup basisinstellingen

De basis van SketchUp

Vóórdat je een echte SketchUp-pro wordt moet je de basisinstellingen en -functies begrijpen van de 3D-ontwerpen in SketchUp. Een goed begin is het halve werk.

basis gereedschappen sketchup

Basisgereedschappen

Na een basis gelegd te hebben, leer je de essentiële functies binnen SketchUp. Gereedschappen die onmisbaar zijn binnen elk type project of ontwerp.

organiseren Sketchup

Tekening opzetten van 2D naar 3D

Ook ontdek je hoe je een 2D plattegrond veranderd naar een 3D tekening. Je maakt uitsparingen voor deuren en ramen én leert componenten te plaatsen, zoals bijvoorbeeld meubels, ramen en deuren. 

Sketchup online Nederlands

Tekening bewerken

Nadat je bepaalde onderdelen hebt geplaats is het tijd om je 3D ontwerp aan te gaan passen. Je leert bepaalde materialen te importeren of bewerken én geeft kleur aan het geheel. 

organiseren Sketchup

Tekening organiseren

Door te werken met lagen, groepen en componenten leer je tekeningen beter te begrijpen en op te bouwen. Georganiseerde tekeningen zijn onmisbaar in de weg naar SketchUp-professional.

Presenteren Sketchup

Tekening presenteren

Een georganiseerd werkblad is één, het presenteren van je werk een ander. In de basiscursus SketchUp leer je om verschillende stijlen toe te passen en scenes te maken. Ook leer je hoe je deze scenes kunt printen in hoge resolutie.

Sketchup leren online

Importeren en exporteren

Je werk delen komt tijdens de cursus ook aan bod. Zo leer je hoe je bestanden kunt exporteren in JPG- en PNG-formaat. Daarnaast wordt er aandacht bestaat aan het importeren van werkbare bestanden, zoals DWG en DXF.

organiseren Sketchup

Problemen oplossen

Tot slot staat de online cursus SketchUp voor beginners in het teken van vragen en antwoorden. Een interactief samenspel waarin we samen op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken.

Sketch Up Basis Cursus

Heel fijn om op mijn eigen tempo door de online Sketchup cursus te gaan. Alles wordt rustig en helder uitgelegd. Goed te volgen dus :-)

Marjolein Slangen - Interieurontwerper

Marian_SketchupPlaza.jpg

Wie is Marian van Olst?

Marian van Olst helpt al ruim 10 jaar interieurarchitecten, -ontwerpers en stylisten wegwijs in het 3D tekenprogramma SketchUp.

Hoe het begon:

Ik heb ons aangemeld!’ Het enthousiasme van mijn collega was groot toen ze mij vertelde over een ééndaagse SketchUp cursus. Het was 2008. Ik werkte als freelance interieurontwerper en had op dat moment nog géén idee wat ik echt met dit programma kon doen. Oké, ik ging toch maar gewoon mee. En al snel merkte ik de bruikbaarheid ervan.

 

Mijn leerschool 

Ondanks de bruikbaarheid duurde het door tijdgebrek even voor ik het programma gebruikte voor een opdracht. De cursus was een goed startpunt, maar uit mijn aantekeningen kon ik niet meer genoeg opmaken. Met behulp van een collega, het lezen van veel boeken en struinen over het internet op zoek naar informatie over SketchUp, kreeg ik uiteindelijk het programma onder de knie. En weet ik nu precies wat de mogelijkheden en valkuilen zijn. 

 

Van idee tot cursus  

Ik ontdekte ik dat mede collega’s óók SketchUp wilde beheersen. Tijd voor de stoute schoenen. Ik lanceerde mijn eerste SketchUp Cursus. Met een minimale website en géén cursusmateriaal promootte ik mijn idee op LinkedIn en ontving in een korte tijd tien aanmeldingen! Ja, ik moest dus hard aan de slag – maar de eerste cursus was een feit. De kick die deze cursus gaf smaakte naar meer. Inmiddels geef ik al ruim 9 jaar SketchUp trainingen aan collega’s. Het resultaat? Blije cursisten die naar huis gaan met de handvatten om een 3D tekening te maken met SketchUp.  

 

Dat ik fan ben van SketchUp is vast geen verrassing. Wat ik nog leuker vind is mijn kennis over het programma te delen. Mag ik jou alle ins -en outs leren van dit bijzonder mooie programma? Wél een kleine waarschuwing: het kán verslavend zijn!

Zie ik jou bij mijn cursus SketchUp?

Extra voordeel van de online SketchUp cursus

Naast de standaard basiscursus online geniet je óók nog van vele extra’s. Kies je voor een online traject van Sketchup Plaza, dan krijg je toegang tot de onderstaande bonussen:


➕Onbeperkt toegang tot de e-learning omgeving;

➕Bekijk alle modules en volg de cursus op eigen tempo;

➕Stel je vragen in de Sketchup Plaza-community;

➕Toegang tot exclusieve video’s, tutorials en andere documenten;

➕Volg tips en nieuws over SketchUp.

SketchUp Korting
Online cursus Sketchup

Prijs € 497 nu voor € 297

Online cursus SketchUp

➕Bekijk de hele cursus online! Kijk waar, wanneer en zo vaak jij wilt!

➕Overtuig jouw opdrachtgever met mooie 3D tekeningen

➕Bespaar tijd en geld! Wel 2 a 3 uur per project tijdswinst, dus reken maar uit!

➕Leer de basis meteen goed

➕1 jaar toegang tot de cursus

➕Marian is Authorized SketchUp trainer, dus gegarandeerd de juiste aanpak

➕Na het volgen van de cursus ben jij in staat een 3D tekening te maken in SketchUp

SketchUp training
sketchup style
3d tekenen met sketchup

Liever direct lid worden van de SketchUp Plaza community voor € 697 per jaar? Inclusief beide online cursussen SketchUp en LayOut en nog meer voordelen:

Voor deze prijs heb je 1 jaar toegang tot de SketchUp Plaza community met allemaal voordelen:

 • Sketchup basis | interieur

 • LayOut

 • Sketchup gevorderd | presenteren

 • Sketchup gevorderd | organiseren

 • Sketchup gevorderd | diverse handigheidjes (wordt steeds aangevuld)

 • Sketchup | meubelontwerpen (wordt steeds aangevuld)

 • SU Podium (90% klaar)

 • Live opnames van de Q&A webinars 

 • Eerste begin met de Enscape 3D cursus is gemaakt :-)

 • Sketchup gevorderd | groepen en componenten

 • Handige extensies

sketchup authorized training
bottom of page