top of page

5 boeken die elke interieurondernemer moet lezen!

De zomerperiode is de ideale tijd om een aantal boeken te verslinden en inspiratie op de doen voor je interieurbedrijf. Ondernemen kun je leren! We weten allemaal hoe moeilijk ondernemen in de interieurbranche kan zijn. Hoe fijn is het dan om als interieurondernemer te lezen hoe anderen het aangepakt hebben en dat je van hun verhalen kan leren?


Wij hebben 5 boeken op een rijtje gezet die iedere interieurondernemer zou moeten lezen!


1. Shoe Dog | Phil Knight

Één van de favoriete boeken van interieurondernemer Femke Furnée van FEST Amsterdam. Dit is het verhaal van de oprichter van Nike. Heb jij weleens van Phil Knight gehoord? Hij is dus de oprichter van Nike en vertelt in het boek zijn verhaal. Van een onzekere start-up met heel veel hobbels naar 's werelds meest iconische, game-changing en winstgevende merken.


Check Bol.com voor Shoe Dog

Interieurondernemer

2. Doen! | Jan des Bouvrie

Het verhaal van de man die Nederland leerde wonen. Een jongen die van zijn handicap – dyslexie – zijn kracht maakte, van een interieurarchitect die zich makkelijk beweegt in het artistieke milieu en de jetset van de jaren zeventig. Een levenslustige ondernemer die wil laten zien dat als je niet in een kasteel geboren bent, je er de rest van je leven aan kunt bouwen.


Check Bol.com voor Doen!


3. Een werkweek van 4 uur | Timothy Ferriss

Een van de meest populaire ondernemersboeken. Tim Ferriss beschrijft hoe jij een bedrijf kan opzetten dat bij jouw manier van leven past en hoe je deze onderneming efficiënt kunt leiden in vier uur per week. Voor een creatief beroep lijkt dit onmogelijk maar er staan zeker goede quotes, checklists en praktijkvoorbeelden in die jou verder kunnen brengen met je interieurbedrijf.


Check Bol.com voor Een werkweek van 4 uur

ondernemersboeken

4. De 100 Euro Start Up | Chris Guillebeau

Sta jij nog aan het begin met je interieurbedrijf? Het volgende boek gaat over een bedrijf opstarten. Het boek gaat ervan uit dat veel geld niet altijd nodig is, om een bedrijf op te starten en succesvol te maken. In dit populaire boek zijn vijftig succesvolle ondernemers ondervraagd. Het interessante aan deze ondernemers is dat ze met een zeer klein startkapitaal begonnen zijn. Met slechts 100 Euro of minder zijn ze een succesvol en zeer winstgevend bedrijf begonnen.


Een tip van de sluier: er worden drie aspecten behandeld waar een ondernemer en de onderneming aan moeten voldoen: doe iets wat je leuk vindt en waar je goed in bent (je talent), er moeten klanten zijn voor jouw product of dienst en je moet zorgen voor een werkend verdienmodel.


Check Bol.com voor De 100 Euro Start Up


Ben jij op zoek naar jouw unieke talenten waardoor jij jouw interieurbedrijf stevig kan neerzetten? 28 september begint de cursus opvallen in de interieurbranche weer. Personal Branding expert Olaf Korsten staat te popelen om met jou aan de slag te gaan! Check hier of je nog mee kan doen!

Personal Branding

5. Elon Musk | Ashlee Vance

Elon Musk is misschien wel de opvallendste en meest gedreven zakenman van dit moment - een eigentijdse mix van Thomas Edison, Henry Ford, Howard Hughes en Steve Jobs. Musk valt op door zijn dynamiek en visie in een wereld waar bedrijven vooral zekerheid zoeken. Met zijn bedrijven PayPal, Tesla Motors, SpaceX en Solar City verandert hij bedrijfstakken en de wereld door op het allerhoogste niveau te innoveren.

ondernemersverhaal

In dit boek biedt journalist Ashlee Vance voor het eerst een inkijkje in het buitengewone leven van de meest gedurfde ondernemer van Silicon Valley. Geschreven op basis van exclusieve gesprekken met Musk, zijn familie en vrienden, volgt het boek zijn reis tot nu toe: van een ruwe opvoeding in Zuid-Afrika tot aan de top van de internationale zakenwereld.


Naar Bol.com voor Elon Musk


Dat was onze top 5 wat betreft ondernemersboeken. Heb jij tips voor ons? Aan welk ondernemersboek heb jij iets gehad? Laat het ons weten!


Heb jij de podcast met interieurarchitect Esther Stam van Studio Modijefsky al beluisterd (vanaf 14 augustus)? Luister de aflevering hier op onze website of op Spotify of Apple Podcast!

Esther Stam

Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page