top of page

5 tips voor PAN Amsterdam!

PAN Amsterdam is begonnen, dé jaarlijkse kunstbeurs in de RAI. Tot en met zondag 26 november kan je allerlei vormen van kunst bewonderen. Jaarlijks bezoeken ruim 35.000 bezoekers PAN Amsterdam voor het internationale kunstaanbod dat meer dan 5.000 jaar kunstgeschiedenis omvat.


Elk object wordt door 80 onafhankelijke experts gekeurd op kwaliteit, echtheid en conditie, waardoor de getoonde kunst met vertrouwen gekocht kan worden. Met prijzen die variëren van € 500 tot € 500.000 trekt deze beurs een breed publiek.


Vrijdag 24 november is interieurdag!

Vrijdag 24 november staat PAN Amsterdam in het teken van interieur. De kunstbeurs is deze dag van 11.00 tot 18.00 uur geopend. Er is een speciaal programma voor interieurprofessionals waaronder De Interieur Club Live Talks op het PAN Podium gehost door Mark Timo en Gertrude van den Brink. Je kan er nog bij zijn met 50% korting op een online kaartje. Gebruik code INTERIEURXPAN23.


| 14:00 uur Meet & Bubbles bij AtKris Studio |

Kom je ook naar de interieurdag op PAN? Gertrude & Mark Timo starten de interieurdag om 14.00 uur bij stand 23 bij Krista van Oudheusden van AtKris Studio. Leuk om je daar te ontmoeten met een glaasje bubbles! Aanmelden voor de Meet & Bubbles is niet nodig.


Bekijk hier het hele programma!

5 tips voor PAN Amsterdam dit jaar!


1. Mia Karlova Gallerie | Stand 45

Mia Karlova Galerie geeft podium aan functionele sculpturen en brengt een interessante selectie aan internationale hedendaagse kunstenaars en productontwerpers.


Interieurontwerper en curator Mia Karlova startte in 2020 haar gelijknamige Mia Karlova Galerie. Ze zoekt naar een vorm van dialoog tussen kunst en design. De gepresenteerde werken tijdens PAN Amsterdam zijn uniek of gecreëerd in gelimiteerde edities.


2. Residence | DAB Studio | Stand 111

Dit jaar mocht DAB studio de stand van Residence ontwerpen. Ze hebben ervoor gekozen de stand als een kunstwerk te beschouwen, een installatie waarin ze zichzelf belangrijke vragen hebben gesteld.


Bij het PAN project zijn producten van hun eigen hand zien. Waaronder twee sculpturale glazen plafonnières. Ook zijn er producten van andere ontwerpers te zien. In de stand is een installatie van Anne Holtrop te bewonderen. Anne Holtrop is op dit moment één van hun grootste inspiratiebronnen vanwege zijn bijzonder interessante kijk op architectuur en materiaalverwerking.


3. AtKris Studio | Stand 23

AtKris Studio presenteert Italiaanse, Franse en Nederlandse stukken in een combinatie van verschillende stijlen, materialen en designers. Bijvoorbeeld werken van de bekende Italiaanse mid-century designers Gio Ponti en Osvaldo Borsani, maar ook van minder bekende ontwerpers zoals Giuseppe Rivadossi en Guy Bareff. Sandra Keja Planken heeft op basis van een vintage wandkleed van Jacques Brachet een eigen, moderne interpretatie gemaakt


AtKris Studio is een jong bedrijf dat is gespecialiseerd in vintage design. Ze hebben een verrassende collectie van authentieke ‘20th century’ designmeubelen en leveren deze wereldwijd aan interieurarchitecten en designliefhebbers.


4. Rademakers Gallery | Stand 3

Tijdens PAN Amsterdam presenteert Rademakers Gallery cross-overs tussen kunst en design. Verschillende kunstenaars uit de galerie zijn niet gebonden aan één specifiek medium, categorie of ambacht. Ze zijn zowel kunstenaar als ontwerper. Ze maken kunst die gezien kan worden als design en vice versa.


Pien Rademakers toont in stand 3 hoe mooi kunst en design gecombineerd kunnen worden en gelijkwaardig gewaardeerd zouden moeten worden. Kunst, design, textielkunst en juwelen – al deze kunstvormen kun je terugvinden in Rademakers Gallery. ‘Ik geloof niet in hokjes en vind dat een kast ook kunst kan zijn,’ vertelt Pien. Deze combinatie zorgt juist voor spanning; de verschillende media dagen elkaar uit en versterken elkaar.


5. Bildhalle | Stand 43

Bildhalle is een galerie voor klassieke en hedendaagse fotografie en in toenemende mate ook voor ‘photo-based art’. De galerie werd in 2013 opgericht door Mirjam Cavegn in Zürich.


Sinds de oprichting is het snel uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde galerieën voor fotografie in Europa.


Tijdens PAN Amsterdam zijn er nieuwe werken te zien van onder andere Bastiaan Woudt, Chantal Elisabeth, Olona Langbroek en Casper Faassen.


Wil je je alvast voorbereiden op PAN Amsterdam? In aflevering 100 zijn te gast bij Mark Timo, Margitte Verwoerdt namens Pan Amsterdam, Krista van Oudheusden en Pien Rademakers!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page