top of page

Interieur Talk: 5 vragen aan Maico Pheninckx van Satelliet hospitality furniture

Regelmatig stellen wij iemand aan jou voor die werkzaam is in de interieurbranche. In Nederland werken er zo'n 140.000 mensen in de interieur-en woonbranche. In dit artikel leer je de verschillende mensen beter kennen en lees je wat zij precies doen. Deze week is het de beurt aan Maico Pheninckx van Satelliet hospitality furniture. Maico is Creative Consultant en was in november te gast in onze podcast.


Interieur Talk: 5 vragen aan Maico Pheninckx van Satelliet!

1. Wat doet een Creative Consultant?

Met een eigen basis en vertrekpunt als Interieurarchitect aan de HKU, maak ik graag de ‘brug’ tussen jou als interieurprofessional en ons als bedrijf zijnde. Hierdoor ben ik dagdagelijks in contact met jullie voor allerlei vragen en of kennismakingen met Satelliet hospitality furniture en natuurlijk ons ‘label’ Satelliet Originals. Suggesties voor onze collectie? Laat maar weten, want met ook een rol in ons collectieteam, brainstorm ik hier graag verder met je over onder genot van kop koffie/thee. Naast dit organiseren we jaarlijks inspiratie events en zijn we op de interieurbeurzen aanwezig in binnen- en buitenland, waar we elkaar kunnen treffen.

2. Hoe komen samenwerkingen bij Satelliet Originals tot stand?

Wij werken graag samen met productdesigners en interieurarchitecten, waarbij we individualiteit en eigenheid stimuleren. Be an original is daarom als statement verbonden aan het label. Designers kunnen vanuit dit vertrekpunt bij ons terecht en in co-creatie hun ontwerp ontwikkelen tot een echte Original. Satelliet Originals is daardoor niet alleen een label met een veelzijdige collectie, er zit ook een zeer veelzijdig team van vooruitstrevende designers achter.

3. Op welk project van Satelliet ben je het meest trots?

Als ik nu 1 of 2 interieur projecten benoem, doe ik andere te kort. Voor mij niet te vangen in 1 project, elke project is uniek. Juist op dat unieke ben ik trots omdat we hiermee recht doen aan onze belofte dat we door het tailoren van ons meubilair in samenwerking met de interieurarchitect onderscheidende interieurs kunnen creëren. Extra trots maakt het mij dat onze meer uitgesproken en unieke Originals vaker een plek krijgen in deze unieke projecten van jullie.

4. Waarom is het interessant voor een interieurprofessionals om met Satelliet samen te werken?

Satelliet Originals is een merk van Satelliet hospitality furniture met een sterk karakter. De collectie staat voor kracht, diversiteit, eigenheid en lef met een touch of hospitality. Met Satelliet Originals krijg jij als interieurontwerper toegang tot een eigenzinnige meubelcollectie met uitgebreide mogelijkheden om onderscheidende hospitality concepten te creëren. En met in Nederland 3 showroom locaties + studio’s, altijd inspiratie om de hoek!

5. Waar kunnen we je binnenkort zien/ontmoeten?

Sowieso op de netwerkborrel en award uitreiking op 15 december van De Interieur Club. De agenda voor 2024 staat vol met beurzen, waarbij we de aftrap doen in Nederland op de Horecava. Waarna al snel Stockholm, Milaan en richting het voorjaar Design District volgt.


Maico Pheninckx was in november te gast in aflevering 101 van De Interieur Club Podcast. Samen met ontwerper Lars Snellaars vertellen zij over hun samenwerking. Je kan de podcast hier luisteren!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page