top of page

6 tips om te bezoeken tijdens GLUE Amsterdam dit jaar!

De vierde editie van GLUE amsterdam staat voor de deur op 14 tot en met 17 september. Een prachtige vierdaagse route door Amsterdam langs de mooiste ateliers, studio’s, interieurarchitecten, design galleries, meubelmakers, design merken, ontwerpers en HUB’s. Een echte must voor designlovers want er is veel te zien en te doen! Wij hebben 6 tips voor jou op een rijtje gezet.


Tijdens GLUE organiseert De Interieur Club de netwerkborrel op vrijdag 15 september bij de GLUE Hub Cosentino City in Amsterdam! De netwerkborrel is uitverkocht! De kaartverkoop voor de netwerkborrel in december is begonnen en de kaartjes gaan weer hard. Meld je hier nog snel aan voor december!

Er is weer veel te doen tijdens GLUE Amsterdam dit jaar! Hierbij onze 6 tips:


1. Studio 23:23 - Keizersgracht 651

Studio 23:23 organiseert een pop-up galerie in hun woning aan de Keizersgracht. Vanaf het moment van binnenkomst in de garage waan je jezelf in een oase van design en kunst. Het hele huis is ingericht met het werk van de deelnemers. Via de garage ga je door de hal naar de woonkamer waarna je in de kleedkamer, badkamer en slaapkamer nog meer inspirerend werk kan ontdekken. Gecureerd door Studio 23:23 in samenwerking met Wisse Trooster. Met onder andere Pepijn Fabius Clovis, i-did, Halle Design, Marie Marie, Artifort, Coen Derickx, Emma Winkler Prins, Novel Grey en Lucas Zito.


Prelaunch MOMO Rugs X Mark Timo tijdens GLUE bij Studio 23:23

En er is een verrassing tijdens GLUE! Mark Timo gaat een prelaunch van één vloerkleed uit zijn vloerkledencollectie van MOMO Rugs doen. Op donderdag 14 september om 19.30 uur is een officieel moment en kan jij al één van de vloerkleden zien. Wil je er bij zijn? Meld je dan hier aan voor de officiële GLUE opening van Studio 23:23! Het vloerkleed van Mark Timo zal het hele GLUE weekend te zien zijn bij deze HUB.`De hele vloerkledencollectie zal op woensdag 18 oktober feestelijk gelanceerd worden op een mooie locatie in Amsterdam.


Curator Wisse Trooster was ook één van de 7 zomergasten dit jaar! Heb jij deze podcast al geluisterd?

2. Vrije Academie - Herengracht 368

De Vrije Academie op de Herengracht is dit jaar ook een GLUE HUB. Je vindt er onder andere AtKris Studio dit is een samenwerking met de GrachtenGalerie om een unieke combinatie van kunst en vintage design te presenteren in de tentoonstelling 'De Toonkamer'. Bij deze HUB zijn ook DUM, Studio Ro Smit en Laura Papke te vinden. En op de hoek zitten ook twee niet te missen interieurspots: Frozen Fountain en Mia Karlova Galerie. Krista van Oudheusden, de eigenaar en oprichter van AtKris, heeft als missie om te laten zien dat antiek en vintage design niet ouderwets of saai zijn en dat ze passen in elk modern interieur.


3. Moooi - Utrechtsestraat 145-147

Moooi heeft ook een heel mooi programma! Let op want ze zijn verhuisd naar de Utrechtsestraat. Op zaterdag 16 september is er van 14.00 tot 15.00 uur een Design Talk met Studio Toer en Rick Tegelaar.


Studio Toer kreeg wereldwijde aandacht met hun interactieve installaties: Cumulus, een autonome parasol die met zonne-energie tot een wolkachtige vorm opblaast.


De andere spreker is ontwerper Rick Tegelaar: “Ik heb altijd veel voldoening gehaald uit de processen om iets te maken. Als kind speelde ik altijd met technische Lego. Zelfs nu gebruik ik Lego nog wel eens voor het maken van een schaalmodel. Ik ben een ontwerper die denken en doen combineert voor het ontwikkelen van nieuwe ontwerpen.”


4. Humanscale - Veemkade 350

Op vrijdag 15 september om 14.45 uur is er een Design Talk met Renske Schriemer en Todd Bracher. Een exclusief interview met de gerenommeerde ontwerper Todd Bracher. In deze lezing zullen Todd en Renske zich verdiepen in de fascinerende relatie tussen design en welzijn, waarbij ze onderzoeken hoe de ruimtes die we bewonen en de objecten waarmee we omgaan een diepgaande invloed hebben op onze mentale, emotionele en zelfs fysieke gezondheid.


Wel even van te voren aanmelden want er is beperkt plek: benelux@humanscale.com

5. Rademakers Gallery - KNSM-Laan 291

Rademakers Gallery is een galerie voor hedendaagse kunst en een creatief agentschap, dat kunstwerken presenteert van gerenommeerde en opkomende kunstenaars op het snijvlak van kunst, design, mode en sieraden. Rademakers Gallery wil de positie van vrouwen in de kunstwereld versterken en vertegenwoordigt voornamelijk vrouwelijke kunstenaars. Daarnaast heeft de galerie een passie voor duurzaamheid, die diepgeworteld is in de praktijk van veel van haar kunstenaars.


Tijdens het designweekend GLUE exposeren veel mooie ontwerpers. Zoals onder andere ontwerper Shahar Livne. Haar project Metamorphism is een doorlopend onderzoek dat zinspeelt op een toekomst waarin plastic afval verder doordringt in het aardoppervlak en zijn natuurlijke systemen – en waarin het op een dag zou kunnen samensmelten met natuurlijke materie om een geheel nieuwe winbare grondstof te worden.


6. VanMokum - Meeuwenlaan 126B

Wil je op vrijdag 15 september na onze netwerkborrel nog ergens dansen? In het Hamerkwartier in Amsterdam Noord is een oude Euromaster-garage omgetoverd tot een duurzame studio, kantoor en showroom. Hier komen design, mode, kunst en eten samen.


Op vrijdagavond 15 september na onze netwerkborrel is er een feestje tot 1.00 uur. De avond belooft een bruisende aangelegenheid te worden, met muziek verzorgd door niemand minder dan PIET HEIN EEK, RICK VINTAGE en DJ LAGO. Je kan je hier aanmelden.


Wil je vast meer weten over GLUE? Wij hadden in seizoen 2 de founding fathers van GLUE te gast Ruud van Oosterhout en Robert Bronwasser. Luister de podcast hier op onze website of op de bekende podcastkanalen!


Comments