top of page

Ben ik aantrekkelijk met mijn interieurbedrijf?

Dit is een vraag die veel interieurprofessionals bezighoudt. Ben ik met mijn aanbod en werkwijze aantrekkelijk voor de klanten die ik graag wil bedienen? Wanneer je de betekenis van het woord ‘aantrekkelijk’ opzoekt, dan kom je al gauw uit op synoniemen als ‘aanlokkelijk’, ‘aansprekend’ en ‘interessant’. De rode draad in het verhaal is dat je iets te bieden hebt dat een ander graag wil hebben, of hier op z’n minst in geïnteresseerd is.

In dit blog geeft personal branding expert Olaf Korsten jou 6 manieren om de interesse te wekken van jouw ideale klant. Olaf geeft bij De Interieur Club Academie de cursus opvallen in de interieurbranche. Deze cursus start 28 september weer! Klik hier voor meer informatie.


6 manieren om de interesse te wekken van jouw ideale klant


De vraag of je aantrekkelijk bent voor een potentiële klant is echter makkelijker gesteld, dan beantwoord. Wanneer het nog niet storm loopt met opdrachten, dan weet je in ieder geval dat er werk aan de winkel is. Wellicht is je communicatie nog niet on-point en is het niet helder wat men van jou kan verwachten. Of misschien staat je verhaal juist als een huis, maar weet je de doelgroep die je voor ogen hebt nog niet te bereiken.


Hier beneden vind je 6 tips die je helpen je aantrekkelijkheid te vergroten:


1. Maak verbinding

Het is belangrijk dat je met regelmaat blijft communiceren op je kanalen. Zo verhoog je engagement, oftewel betrokkenheid, en bouw je een relatie op met de mensen die interesse hebben in wat jij te bieden hebt. Ieder communicatiemoment is een moment van verbinding. Onderzoek voor jezelf wat een prettige fequentie is om content te delen. Spreid je winkansen door je content meteen op meerdere kanalen te delen.


2. Toon lef

Durf te gaan staan voor de stijl, het type opdracht of de werkwijze die jou typeert. Mensen die dit waarderen, zullen met meer aandacht naar jouw content gaan kijken. Mensen die dit minder aanspreekt, zullen je content eerder links laten liggen...en dat is prima!

3. Ben kritisch

Ben kritisch op de content die je post. Het draagt positief bij als je volgers een gevoel krijgen bij wie jij bent en waar je je mee bezighoudt. Ook hiermee creëer je verbinding. Zorg er echter voor dat je content voor het grootste gedeelte het grotere verhaal en gevoel weerspiegelt dat jij naar buiten toe wil communiceren en waar je naartoe wil bewegen als ondernemer.


4. Passie is alles

Zorg ervoor dat jouw content uitstraalt waar jij als interieur professional enthousiast van wordt en waar je passie zit. De positiviteit en energie die dit met zich meebrengt, werkt aanstekelijk voor de mensen die je volgen. Kies een logo, naam en huisstijl die het gevoel en de boodschap die je over wil brengen, weerspiegelen.


5. Ga erop uit

Zoek proactief plekken op waar je met je doelgroep in contact komt en ga het gesprek aan. Zie het als daten: soms heb je gewoon een leuk gesprek. Een andere keer komt er iets uit voort dat je niet verwacht, zoals een interessante connectie die je verder kan helpen. Of misschien is het liefde op het eerste gezicht en rolt er een mooie opdracht uit.

6. Storytelling

Besteed aandacht aan storytelling, zodat men daadwerkelijk wordt meegenomen in het verhaal dat je te vertellen hebt en hierdoor geïnspireerd raakt. Probeer hierbij de kern van wat je wil uitdragen centraal te stellen.


Heb je hier hulp bij nodig? De cursus opvallen in de interieurbranche van personal branding expert Olaf Korsten begint weer op 28 september. In een aantal stappen ga jij ervoor zorgen dat jij op een heldere manier jezelf en je interieurbedrijf stevig neerzet. Wil jij ook aantrekkelijk worden? Klik hier voor meer informatie en om jezelf aan te melden.


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com