top of page

De 4 beste apps voor het maken van content voor je interieurbedrijf

Als zelfstandig interieurprofessional moet je veel ballen in de lucht houden. Zo moet je ook regelmatig wat posten op je social media kanalen. Het maken van content kost je vaak meer tijd dan je denkt, terwijl er nog zoveel andere dingen in jouw interieuronderneming je aandacht vragen. Daarom hebben wij Astrid Leinweber gevraagd welke apps zij gebruikt voor haar marketing van haar interieurbedrijf.


Astrid wist in een paar jaar tijd 300.000 volgers op Instagram en bijna 40.000 volgers op TikTok te verzamelen, terwijl ze ook nog ernaast interieurs ontwerpt en haar team aanstuurt. Astrid was te gast in november in de maandelijkse interieurmarketingpodcast van Gertrude van den Brink. Je kan aflevering 103 hier terugluisteren.

Hierbij de 4 beste apps voor de content van je interieurbedrijf volgens Astrid Leinweber waar zij dagelijks mee werkt!


1. VN app

VN is een videobewerkingsapp. Het is de favoriete app van Astrid voor het maken van reels. Met de app kan je makkelijk video’s bewerken en muziek onder een video plaatsen. Ook kan je er voor zorgen dat de beelden op de beat van de muziek komen. De app biedt verschillende filters, effecten en functies die het bewerken van video's eenvoudig maken. Hiermee kun je tekst toevoegen en kiezen uit verschillende filters, effecten en meer.


2. Capcut

Met slechts een paar tikken kun je geweldige video's maken met behulp van CapCut-app, een gratis en gebruiksvriendelijk videobewerkingsprogramma. CapCut is een ideale combinatie voor TikTok omdat er templates zijn welke je direct kunt gebruiken voor TikTok video’s. Wat ook handig is is dat deze app ook toegankelijk is op een desktop. De CapCut-app is ontworpen voor beginners die net beginnen met videobewerking.


3. Lightroom

De Lightroom App is een fotobewerkingsapp. Lightroom heeft een aantal ingebouwde voorstellingen, maar je kunt ze ook zelf maken of die van anderen downloaden. Sinds een poosje kun je bovendien gebruikmaken van ‘Aanbevolen’ voorinstellingen. Dan scant Lightroom je foto met behulp van AI (kunstmatige intelligentie) en stelt een aantal presets voor die daar goed bij passen.


4. Instagram

Ook kun je heel makkelijk in Instagram zelf een reels maken. Vooral als je nog weinig ervaring hebt met het bewerken van video’s, is dit een ideale start. Zo zie je regelmatig boven een reels een button ‘’sjabloon gebruiken’’. Voeg hier je eigen foto’s en video’s in en je hebt heel snel een leuke reels gemaakt op een trending muziekje!Deze week zijn twee Business Club members te gast in aflevering 104 van De Interieur Club Podcast. Interieurontwerper Marielle van Essen en lichtontwerper Clarissa van Holland vertellen hun verhaal en waarom zij onderdeel zijn geworden van De Interieur Business Club. Op 31 december sluiten de deuren!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page