top of page

De 5 beste wijken om te bezoeken tijdens Milaan Design Week 2024!

Milaan Design Week 2024 komt er weer aan in april! Het jaarlijkse must-go event voor interieurprofessionals. Door de hele stad zijn er exposities, tentoonstellingen, lanceringen en feestjes. Iedereen is er en alle merken en interieurbedrijven pakken uit. Er is zoveel te doen dus zorg dat je jezelf goed voorbereid om de hoogtepunten niet te missen!


Tot aan Milaan Design Week in april gaan wij jou volop inspireren met onze podcastserie, The Road to Masterly Milaan, maar ook op onze website met de laatste updates zodat je goed voorbereid bent op de beurs van het jaar voor de interieurbranche!


In dit artikel zijn de beste wijken tijdens Milaan Design Week aan de beurt. De beurs zelf Salone del Mobile vindt plaats in het beurs- en congrescentrum Fiera Milano in de Milanese voorstad Rho. Naast de beurs, is er door heel Milaan op heel veel verschillende locaties van alles te doen. Zorg dat je je hotel strategisch uitkiest zodat je niet teveel reistijd kwijt bent.


Dit zijn de 5 beste wijken om te bezoeken tijdens Milaan Design Week 2024!


1. Brera

Brera is een van de leukste wijken van Milaan. Brera is een gezellige kunstenaarswijk heel veel restaurants en winkels. Brera wordt gekenmerkt door goed onderhouden smalle straatjes en oude huizen met prachtige balkons. Het is een van de weinige autovrije gebieden in de stad. Het wordt ook wel ‘klein Parijs’ genoemd.


2. Tortona

Tortona was ooit een industriegebied, nu de plek voor liefhebbers van fashion en design. Toen deze panden vrijkwamen werden hier de eerste evenementen van wat later de Fuorisalone werd, georganiseerd. Inmiddels is het grootste deel van de wijk opgeknapt en hebben veel ontwerpers, modehuizen en modellenbureaus hier hun hoofdkantoor, zijn er een aantal musea en is er volop gelegenheid om te shoppen en van de mooie restaurants te genieten.3. Isola

Ooit was het een achterstandswijk waar je niet wilde komen, van de rest van de stad afgesloten door spoorlijnen en industrieel gebied. Nu is Isola in Milaan uitgeroepen tot een van de coolste wijken ter wereld. De wijk was een paar jaar terug onderdeel van het project om de stad leefbaarder en groener te maken – en dat is gelukt!


4. Cinque Vie

Houd je van cultuur, geschiedenis en architectuur, dan is dit jouw wijk. Dit onbekende deel van het centrum van Milaan is een must-see voor liefhebbers van overblijfselen uit de Romeinse periode en fascistische architectuur. Ondernemers van de wijk 5Vie (Cinque Vie) willen dit deel van de stad weer op de kaart zetten. In deze wijk zijn veel galerieën en ateliers.5. Centro

Natuurlijk kan je het centrum van Milaan niet overslaan tijdens Milaan Design Week! Naast de Duomo staat het imposante Palazzo dei Giureconsulti en fungeert tijdens Milaan Design Week van 16 tot en met 21 april 2024 weer als decor voor de collecties van meer dan honderd Nederlandse ontwerpers en bedrijven. Masterly - the Dutch in Milano is een must-see!


Komende weken maken alle merken en interieurbedrijven bekend wat zij allemaal gaan organiseren in april en wij houden jou op de hoogte! Wil je niks missen? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief onder aan deze pagina!


Heb jij al een kaartje voor de netwerkborrel op woensdag 17 april voor de interieurbranche? Ook dit jaar weer in het paleis naast de Duomo middenin Milaan! Regel hier je kaartje!Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page