top of page

De 5 interieurtrends op de imm cologne 2024!

Afgelopen week was de grootste interieurbeurs van Duitsland, de imm cologne in Keulen. Met De Interieur Business Club zijn wij op uitnodiging van Design Post Amsterdam met de bus naar Keulen gegaan. Business Club Member Elvire Rombouts heeft de 5 interieurtrends van één van de eerste beurzen in 2024 voor jou op een rijtje gezet!


Elvire Rombouts is interieurontwerper en ontwerpt daarnaast vloerkleden en verlichting. Ze heeft ruim vijf jaar geleden haar carrière als HR-adviseur vaarwel gezegd en geniet nog iedere dag van de ingeslagen weg. Ze schrijft graag over inspirerende events en geeft tips voor interieurprofessionals.

 

Fotocredits: ID_by_Aimee

 

Dit waren de 5 interieurtrends op de imm cologne 2024!


1. Textiel


Nog meer textiel in onze interieurs. Nog meer? Jazeker: op de wand, op onverwachte harde meubels of armaturen en bijvoorbeeld als vrijstaande roomdivider (zie foto).


Het winnende ontwerp van de Pure Talent Contest, de jaarlijkse prijs voor jonge talenten van de imm in Keulen, Fenna van der Klei: een roomdivider van gevouwen vilt en wol, in prachtige kleuren en motieven zonder “harde” materialen, waarbij de vouwtechniek zorgt voor de stevigheid.


Salontafels met dezelfde stoffering als je bank zagen we terug bij Cor. Ook met een leren bekleding.

 

In Milaan zagen we de knuffelwand al eerder, maar wat dacht je van deze super zachte wand bespannen met geweven mohair in 3D uit de Slumber collectie van Casalis of de bijpassende poefs.


De Xio lamp ontworpen door Dick Spierenburg voor Hollands Licht is zo leuk omdat hij afwijkt van de traditionele vorm voor een staande lamp: plat met een moderne uitstraling, maar wel te dimmen en met een textiel “hoesje” bekleed voor nog meer sfeer. Een lamp die je ook makkelijk achter de bank zet bijvoorbeeld.


 2. Opvallende onderstellen van tafels


De onderstellen van de eet- en salontafels worden steeds opvallender. Van mooie gestileerde exemplaren tot golvend in hout en beton. Veel minder metalen poten.


3. Bankstellen met opvallende belijning


Bankstellen met een opvallende belijning waren in Keulen volop te zien! Showstopper Lunetta van StudioPepe voor Leolux. Prachtige bank die opvalt door de strakke rand die het comfortabele “plof”gedeelte omlijst.

 

Luxe uitstraling door de elegante belijning bij de Nook van Cor.


Nog een prachtige bank van Leolux door Studio Truly Truly die opvalt door de strakke belijning, maar toch een zachte uitstraling heeft. Met als detail de rode onderzijde.


4. Bijzondere materialen in modulaire meubels


Dat je kasten, tafels en banken zelf kunt vormgeven is niet nieuw. Wel leggen steeds meer merken zich daarop toe plus dat er meer variatie is in kleur en materialen. Zo zien we meer opvallende kleuren (veel Burgundy), spiegelafwerking en plaatafwerking met metallic.

 

Hoe gaaf is deze kast Jorel van Interlübke in blauwe spiegelafwerking. Een echte blikvanger in je interieur.


De bijzettafels van Pical van Interlübke kun je verrassend samenstellen met verschillende onderdelen en in 28 kleuren, waaronder 4 metallics.


5. Vloerkleden


In de categorie vloerkleden zien we naast de organische vorm, de 3D effecten nog steeds in opmars.


Ga jij naar Milaan Design Week dit jaar? In een 3-delige podcaserie blikken wij vooruit! In aflevering 111 is ontwerper Richard Hutten te gast. Luister hier naar de podcast!


Kommentit


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify