top of page

De hoogtepunten van Milaan Design Week 2024 van onze Business Club Members!

Wat lijkt Milaan Design Week 2024 al weer lang geleden! Twee weken geleden liepen wij nog door deze prachtige stad. Meer dan 500.000 interieurprofessionals waren er en sommigen hebben de 100.000 stappen makkelijk gehaald. Ook veel Members van De Interieur Business Club waren aanwezig en in dit artikel delen wij de hoogtepunten van zes Business Club Members!


De Interieur Business Club zit voor 2024 helemaal vol. Wil je in 2025 onderdeel zijn van deze groep ambitieuze interieurprofessionals? Zet jezelf via deze link op de wachtlijst dan krijg je als eerste alle informatie hoe jij je kan aanmelden. Onze Business Club voor interieurprofessionals is ideale combinatie tussen verdieping, inspiratie en het vergroten van je netwerk in de interieurbranche!


Dit zijn de hoogtepunten van onze Business Club Members van Milaan Design Week 2024!


Interieurontwerper Hiske de Jong - Total4Living


1. Wat was jouw hoogtepunt van Milaan Design Week 2024?

De Crystal Beat installatie van Preciosa (Tortona) - Een installatie die bestaat uit 400 hangende kristallen kubussen als eerbetoon aan de vroegere digitale kunst


2. Waarom was dit jouw hoogtepunt?

We liepen al een tijd rond en waren een klein beetje ingekakt na onze Aperol spritz pauze, maar toen we deze installatie binnenliepen waren we direct weer klaarwakker! Je belandde echt in een soort pulserende levende installatie die bijna hypnotiserend. De 400 hangers werden omringd door een 3D geluidssysteem, waarop kleuren pulseerden op het tempo van retro-gaming en waarmee je interactie kon hebben. Het zorgde echt voor een allround zintuigelijke ervaring!


Interieurarchitect Michiel Wijnen


1. Wat was jouw hoogtepunt van Milaan Design Week 2024?

Uiteraard waren er veel hoogtepunten. Veel leuke mensen ontmoet en ook heel veel bekenden. Milaan is voor mij een combinatie van inspiratie, netwerken en veel plezier. Maar één presentatie sprong er voor mij bovenuit. De installatie van Lasvit in Palazzo Isimbardi.


2. Waarom was dit jouw hoogtepunt?

Ik word denk ik altijd het meest geraakt door installaties die tussen design en kunst in zitten. In dit geval een aantal gigantische poorten uit glas en cortenstaal. De setting, de schaal ervan, de locatie. Prachtig.


Interieurontwerper Colinda Kluivers - Kluivers Interieur Ontwerp


1. Wat was jouw hoogtepunt van Milaan Design Week 2024?

Tijdens Milaan Design Week heb ik ontzettend veel mooie en goede verlichting gezien. Maar de Sunday light lamp in de Alcova villa sprong er voor mij echt uit.


2. Waarom was dit jouw hoogtepunt?

De Sunday light lamp gaf volledig de beleving van een zonnige dag, en deed zijn naam echt eer aan. Het voelde lijfelijk alsof je vol in de zon stond wanneer de lamp aan was. Waardoor je veel meer focus en energie behoud kan hebben tijdens sombere weersomstandigheden. Zeker voor mensen met een winterdip. De zeer felle led lamp reflecteerd op titanium plaat.


Interieurontwerper Marije Duijn - Studio Yellow Block


1. Wat was jouw hoogtepunt van Milaan Design Week 2024?

Mijn hoogtepunt waren de ‘bloom’ lampen van studio Umut Yamac. Dit was onderdeel van de solidified exhibition , een selectie designers met sterke focus op materiaal. Deze tentoonstelling was weer onderdeel van het isola design district.


2. Waarom was dit jouw hoogtepunt?

Ik vond hier voor mezelf een rustpunt in. Het design bleef me ook boeien, des te langer ik er naar keek. De lampen zijn geïnspireerd door ‘spring blossoms’. Gemaakt van papier, lichtgewicht en recyclebaar. Als de lampen aan staan ontstaat er een heel mooi verloop van kleuren. In combinatie met het tapijt van moooi waren dit 2 design stukken die ik heel graag in mijn interieur zou willen toepassen.


Interieurontwerper Shureska Ocalia - FelisDesign


1. Wat was jouw hoogtepunt van Milaan Design Week 2024?

Het Italiaanse interieurbedrijf Cappellini was zeker één van mijn hoogtepunten.


2. Waarom was dit jouw hoogtepunt?

Super om te zien hoe zij toch de historie van het merk laten zien. De vormentaal komt goed terug in hun ontwerpen, waardoor het duidelijk zichtbaar is welk ontwerp van hun hand/merk is. Dit jaar was het thema natuurlijk ook “natura i materia” en zij brachten met hun geborduurde bloemen en planten het thema prachtig ten toon. Door hun kleurgebruik hierin was het zo gaaf om te zien hoe dat geweldig paste bij hun kleurrijke ontwerpen, de verschillende materialen die ze gebruiken in zowel hun ontwerpen als hun bloemen installatie, maakte het helemaal tot een geheel.


Interieurontwerper Larissa Tanka - Tanka Identity Projects1. Wat was jouw hoogtepunt van Milaan Design Week 2024?

Na een volle week met zoveel prachtig design vind ik het moeilijk kiezen maar ik ga toch voor Elle Decor. Een installatie in het Palazzo Bovara, ‘Material Home’.


2. Waarom was dit jouw hoogtepunt?

ELLE DECOR had het Palazzo voorzien van diverse ruimtes waar je doorheen kon lopen en in elke ruimte ervaarde je weer een ander gevoel. Er werd veel gespeeld met verschillende structuren, materialen en kleuren. Binnen een korte tijd werd je goed geprikkeld en had je veel nieuwe materialen tot je genomen. Er exposeerde ongeveer 50 bedrijven waardoor je in een keer ook een divers aanbod had wat je gemakkelijk kunt toepassen in projecten.


Op zoek naar meer inspiratie? Luister dan naar onze wekelijkse podcast voor interieurprofessionals op de bekende podcastkanalen!Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page