top of page

Hoogwaardig interieurontwerp met maatwerk: 3 redenen om te kiezen voor decoratief plaatmateriaal

In podcast aflevering 81 hebben wij het gehad over maatwerk in je interieurprojecten. In deze podcast waren interieurarchitect Michiel de Zeeuw en Saskia ten Cate van DecoLegno te gast. In dit blog kun je 3 redenen lezen waarom je zou kunnen kiezen voor decoratief plaatmateriaal.

Als interieurprofessional streef je er altijd naar om een onderscheidend ontwerp te presenteren, dat aansluit bij de wensen van de opdrachtgever. Maatwerk kan daarin een belangrijke rol spelen. Het interieur krijgt een eigen identiteit en ruimtes worden optimaal benut. De keuze van de materialen waarin dit meubelmaatwerk wordt uitgevoerd, is alles bepalend voor het eindresultaat. Decoratief plaatmateriaal kan worden ingezet voor het realiseren van nagenoeg alle maatwerkoplossingen.

Fotobijschrift: Decoratief plaatmateriaal van DecoLegno

Er zijn 3 belangrijke redenen waarom je voor dit materiaal kunt kiezen:

1. Passende look & feel voor iedere interieurwens

Het zijn de natuurgetrouwe, matte decors en voelbare structuren die de collectie decoratief plaatmateriaal van DecoLegno bijzonder maken. De hoogwaardige beleving die ontstaat doet niet onder voor die van echte materialen zoals hout, leer, marmer, natuursteen, stof of beton. Zo is er voor iedere interieurwens en opdrachtgever een passende look & feel te vinden.

2. Budgetvriendelijk

In vergelijking tot natuurlijke materialen is decoratief plaatmateriaal een budgetvriendelijk alternatief. Decoratief plaatmateriaal is relatief makkelijk te verwerken. De platen worden op maat gezaagd, afgekant en gemonteerd. Er is verder geen nabewerking nodig, zoals beitsen of lakken. Dat scheelt veel tijd en dat zie je terug in de offerte van de interieurbouwer of meubelmaker.

3. Duurzaam ontwerpen

Met hoogwaardig decoratief plaatmateriaal kun je duurzaam ontwerpen. De collectie van DecoLegno is kleur- en vormvast, waardoor de uitstraling van het meubel in de loop der tijd nagenoeg gelijk blijft. What you see is what you get! Dat is een belangrijk voordeel en een duurzame gedachte bij een zorgvuldig op elkaar afgestemd materialen- en kleurenpalet.

Fotobijschrift: Ontwerp wandmeubel Roan Interior Design, fotografie Mark Hadden

Interieurontwerper Roan Hadders over maatwerk

Interieurontwerper Roan Hadders van Roan Interior Design past regelmatig maatwerk toe in zijn projecten. Op de vraag waarom hij kiest voor decoratief plaatmateriaal is hij duidelijk: “DecoLegno heeft de beste kleuren en structuren die het beste met elkaar te combineren zijn. En ze zijn altijd met nieuwe ontwikkelingen bezig om tot inspirerende afwerkingen te komen. Daarmee kan ik als ontwerper in mijn designs ook blijven vernieuwen.

De bewoners van dit appartement zochten naar eenheid in het interieur en een warme en rustige sfeer. In het ontwerp wilde Roan verschillende kleuren hout met elkaar combineren. “Dat is normaal gesproken een uitdaging omdat natuurlijke houtsoorten in kleur moeilijk te matchen zijn. Daarom heb ik gekozen voor decoratief plaatmateriaal en net zo lang gezocht tot ik de beste match van houttexturen vond. Ik heb onder andere een wandmeubel ontworpen waarin de TV is weggewerkt met mooie schuifdeuren. Links en rechts zijn nissen gecreëerd met indirecte verlichting. Als de bewoners TV willen kijken, schuiven ze de deuren voor de nissen.”

Fotobijschrift: Ontwerp Roan Interior Design, fotografie Mark Hadden.


Waar kun je decoratief plaatmateriaal voor gebruiken?

Decoratief plaatmateriaal kan worden gebruikt voor het realiseren van nagenoeg alle maatwerkoplossingen. Het wordt vooral toegepast in keukens, wandmeubels en kledingkasten. Je gebruikt decoratief plaatmateriaal niet alleen voor de fronten maar ook voor het binnenwerk. Decoratief plaatmateriaal is ook geschikt voor maatwerk in kantoor- en retail interieurs, een hotel, restaurant of praktijkruimte. Verwerk het materiaal in een receptiebalie, een winkeldisplay, lockerkasten, tafelbladen, een roomdivider, een badkamermeubel of als wand- of deurafwerking.

Fotobijschrift: Ontwerp Roan Interior Design, fotografie Mark Hadden.

Waar moet je rekening mee houden bij de verwerking?

Decoratief plaatmateriaal moet altijd verwerkt worden door een professionele interieurbouwer of meubelmaker. Die heeft de juiste apparatuur om bijvoorbeeld af te kanten en kan bovendien meedenken in de uitvoering van het ontwerp. In de verwerking van plaatmateriaal is het bijvoorbeeld verstandig om rekening te houden met de plaatafmeting. Zeker bij een wandafwerking, waarbij je meerdere platen naast elkaar gaat installeren. Denk ook na over de manier waarop je omgaat met de nerfrichting bij houtdecors. Ga je deze verticaal of horizontaal verwerken, of maak je een speelse combinatie hiervan.

Houd bij de keuze van het producttype (decorspaanplaat of HPL) rekening met de manier van verwerking. Gaat het om een horizontale of verticale toepassing en hoe intensief wordt dit oppervlakte gebruikt.

Waarom samenwerken met DecoLegno?

Overweeg je maatwerk in een van jouw projecten en denk je aan een uitwerking met decoratief plaatmateriaal? Dan mag DecoLegno in jouw oriëntatie niet ontbreken! DecoLegno helpt en adviseert bij een optimale materialisatie van het project én de presentatie aan de eindklant. De volledige collectie is op groot formaat in de showrooms te bewonderen, zodat jij de beste indruk krijgt van het decor en de structuur. Hoogwaardige, gratis A4-stalen zijn eenvoudig aan te vragen via de website, zodat je jouw project optimaal kunt presenteren. En afbeelding van de hele plaat vind je in de bibliotheek van Sketch Up, imos iX of is te downloaden op de website. Op die manier kun je in de tekening al een optimale weergave doen van het ontwerp.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je nader kennismaken met DecoLegno? Heb je een concreet project en zoek je mooie materialen voor het meubelmaatwerk? Plan een bezoek aan een van de showrooms hier of kijk op de website van DecoLegno.

Kommentare


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page