top of page

Deze 4 interieurtrends zagen wij op de interieurbeurs Maison&Objet in Parijs!

Mark Timo is afgelopen week voor jou in Parijs geweest om op de interieurbeurs Maison&Objet uit te kijken naar de laatste interieurtrends. Ben je in september niet geweest? In januari 2024 is de volgende editie van Maison&Objet en wij krijgen zeker weer een code voor gratis entree (twv 80 EUR). Dus hou onze website tegen die tijd in de gaten.


In zo'n 3 uur ben je met de Thalys van Amsterdam Centraal in Parijs Noord. Superhandig, nog even werken op de laptop in een aangename trein met wifi. Wel op tijd boeken want de Thalys zit rondom de beurs snel vol. Zet in je agenda: 18 januari 2024 is de volgende editie van Maison&Objet!


Deze 4 interieurtrends kwamen wij tegen in Parijs bij Maison&Objet!


1. Gekleurde tegels

Dit jaar kon je op de beurs niet om de gekleurde tegeltjes heen, ook waren ze in alle vormen, materialen en maten te zien. Deze drie exposanten sprongen eruit:


Barro.: Het Portugese merk Barro creëert perfecte imperfecte tegels. De tegels zijn ontworpen en handgemaakt in Portugal door ambachtslieden die gebruik maken van een duurzaam materiaal: klei. Zij maken van afval van plantenbakken handgemaakte tegels door de technologie te combineren met eeuwenoude kennis.


Palezzo maakt verfijnde, kunstzinnige en moderne handgemaakte Terrazzo op epoxybasis. Zij produceren afhankelijk van je ontwerpvoorkeuren en de dikte van de steen terrazzo op epoxy- of cementbasis. Per project worden de tegels geproduceerd zodat je echt iets unieks hebt.


GORBON tegels zijn op maat gemaakte keramische tegels. Dat betekent dat je ook weer een uniek project kan maken en geen compromis hoeft te doen met wat er al is!


Barro. (foto 1 en 2): https://barroficina.com/

Gorbon (Foto 4): https://gorbontiles.com/


2. Vloerkleed met kleuren en vormen

De met egale kleuren rechthoekig vloerkleden waren bijna niet te vinden in Parijs. De grote vormen met kleur en rondingen kwamen wij veel tegen bij de verschillende exposanten. Wij hebben er drie uitgelicht:


Idaho Editions: is een Frans bedrijf dat al meer dan 20 jaar vloerkleden maakt. Of het nu gemaakt is van natuurlijke of synthetische materialen, of hand- of machinaal geweven is, Idaho biedt een grote collectie hoogwaardige tapijten met exclusieve ontwerpen. De kleurstof die gebruikt is voor de tapijten is duurzaam en gecertificeerd als niet schadelijk voor de natuur.


Loominology: Gespecialiseerd in de productie van vloerkleden op maat met 50 jaar ervaring. De op maat gemaakte vloerkleden kunnen in vrijwel elke maat en kleur gemaakt worden. Vloerkleden worden met de hand geknoopt in elk gewenst formaat.


Ma Salgueiro: is een Portugees interieurbedrijf opgericht in 1974. Gevestigd in Espinho begon deze interieuronderneming met het leveren van oriëntale vloerkleden. Later uitgebreid met moderne en hedendaagse producten. In de brede collectie tref je nu zeer moderne vloerkleden aan in diverse kleurstellingen en uitvoeringen.


Idaho Editions (foto 1 en 2): https://idaho-editions.com/

Loominology rugs (foto 3): https://www.loominology.com/en

Ma Salgueiro (foto 4): http://www.masalgueiro.com

3 Houten Stoelen

Een meubelmerk kan niet zonder een houten stoel in de collectie merkten wij in Parijs. Ook waren er dit jaar veel Aziatische merken op de beurs te zien. Zoals bijvoorbeeld Moonler, een gerenommeerd Thais meubelmerk, fabrikant en exporteur.


Moonler (foto 1): https://www.moonler.com/

Kristaina Dam Studio (foto 2): https://kristinadam.dk/

Verdon (foto 3): https://www.verdonasia.com/

Taiwan Crafts & Design (foto 4, 5 en 6): https://www.ntcri.gov.tw/


4. Digital Art

Zonder goede kunst geen interieur. Maar heb je wel eens aan digital art gedacht?Noonssup transformeert ruimtes met grenzeloze creativiteit.


De samengestelde collectie toont kunstwerken van museumkwaliteit van gerenommeerde kunstenaars, waarbij digitale kunst naadloos wordt gecombineerd met jouw interieurontwerpen. Ervaar de bewegende beelden die interactiviteit en dynamiek in de ruimtes brengen. Met een breed scala aan composities, kleuren en formaten creëer je een unieke kunstervaring die zich aanpast aan elke sfeer, stemming of ontwerpstijl.
Bình luận


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com