top of page

Deze 5 restaurants zijn ingericht door interieurarchitect Esther Stam van Studio Modijefksy

Afgelopen maandag is de podcast uitgekomen met onze zomergast Esther Stam van Studio Modijefsky. Esther en haar team hebben al veel mooie restaurants mogen ontwerpen. Wij hebben er vijf voor jou op een rijtje gezet. Niet alleen om lekker te eten of te borrelen maar zeker voor heel veel interieurinspiratie!

Studio Modijefsky

1. Polly Goudvisch | Amsterdam-Noord

Polly Goudvisch bevind zich in Amsterdam-Noord in een prachtig monumentaal gebouw. Deze brasserie staat op de plek waar de pont van Amsterdam Centraal aanmeert. In het rijke interieur dat Studio Modijefsky voor het café-restaurant heeft ontworpen is subtiel het motief van de vis verwerkt.


“Het interieur is een knipoog naar het traditionele Amsterdamse bruine café, met houten lambrisering langs de muren, messing en koperen details, en gedetailleerd houtwerk. Materialen en patronen, oud en nieuw, zijn met elkaar vermengd om een plek te creëren die voelt alsof hij er altijd al is geweest, maar tegelijkertijd ook uitgesproken eigentijds is.”


Binnen en buiten heeft Studio Modijefsky verschillende zones ontworpen. De lange bar vormt daarbij het centrale element. Daaromheen ligt een groot, open restaurantdeel, met veel lagere tafels en rond de bar zelf ook hogere tafels. Wat meer in de hoeken liggen ook kleinere ruimtes met intieme vensterbanken langs de ramen. Maatwerkmeubilair zorgt daarbij voor een uitgesproken eigen karakter en maakt het tegelijkertijd mogelijk om de beschikbare ruimtes optimaal te benutten.


2. Bar Botanique | Amsterdam-Oost

De lianen hangen in je nek bij Bar Botanique. Het is een hoog grand café met een vide en groot terras. Bar Botanique is zorgvuldig ingericht met oog voor detail en een heerlijk huiskamergevoel. Het pand is gevestigd aan de Eerste van Swindenstraat 581 in Amsterdam-Oost en is gevestigd in de voormalige gymzaal van de Commelinschool.


Het interieur van het restaurant kan beschreven worden in één woord: groen. De muren en plafonds zijn groen geverfd en door het hele restaurant staan en hangen gigantische planten. Er staan zelfs palmbomen in de zaak. Een echte jungle!


3. Bar Bukowski | Amsterdam-Oost

Grenzend aan het Oosterpark en het Beukenplaan is Bukowski al meer dan 10 jaar een begrip in Amsterdam-Oost. Vernoemd naar en geïnspireerd op de legendarische Amerikaanse schrijver Charles Henry Bukowski, straalt deze bar liefde voor literatuur en alcohol uit. Een bekende quote van deze schrijver is: "There is always a reason to drink!".


Centraal in de bar hangt een grote, op maat gemaakte lamp, die een typemachine uitbeeldt. Amerikaanse materialen, zoals tinnen plafondtegels en hexagon tegels op de bar. Naast de naam van de bar die op de ramen is geschilderd zijn allemaal subtiele verwijzingen naar de identiteit van de schrijver.


De afbeeldingen, lineaire elementen, op maat gemaakte deuren, banken en krukken en de op maat gemaakte balustrades creëren samen met de unieke verlichtingselementen verticale en lineaire verbanden in de ruimte. Naast het interieurontwerp heeft Studio Modijefsky ook de logo's, menu en de website van Bar Bukowski ontworpen.


4. Visaandeschelde | Amsterdam-Zuid

In dit interieur wordt in verschillende lagen het verhaal van restaurant Visaandeschelde verteld. Als je het restaurant binnenkomt is het eerste dat opvalt de transparante iconen die aan de muur hangen; een kapitein, een haringkuip, een beer die een vers gevangen vis vasthoudt en een vishaak. Deze en meer iconen komen terug in de exclusief handgemaakte en beschilderde keramische tegels van de Harlinger Tegel fabriek. De tegels bestaan ​​uit speciaal gemengd emaille, waarbij een traditionele blauwe kleur is gebruikt voor de illustraties. Zelfs de leren gordijnen bij de ingang zijn geborduurd met ornamenten.


De mix van oude en nieuwe technieken en mooie materialen leiden tot een fascinerend interieur. De mix van materialen, afbeeldingen en patronen creëren in de verschillende ruimtes een eigen unieke sfeer.


5. Kanarie Club | Amsterdam-West

Over dit restaurant vertelt interieurarchitect Esther Stam in onze podcast. Je hoort in deze zomergasten aflevering hoe het idee is ontstaan van het zwembad bij de Kanarie Club.


Gevestigd in De Hallen, een voormalige tramremise in Amsterdam West, brengt Kanarie Club een eerbetoon aan de oude trams met een vernieuwd ontwerp. Door diep in de geschiedenis van het gebouw te graven, heeft Studio Modijefsky een ontwerp gemaakt met sterke verwijzingen naar het verleden. Als tramremise vonden er in de ruimte diverse werkzaamheden plaats die dienst deden aan de vervallen trams, zoals elektra, verf, hout- en metaalbewerking. Deze vaardigheden en de gereedschappen en werkruimtes die ze nodig hebben, vormen de inspiratie voor het materiaal- en kleurenpalet van het nieuwe interieur en zijn middelen om de restaurantruimte in verschillende zones te verdelen.


De verlichting in het restaurant bestaat uit pin-armaturen. Behalve dat ze een prachtig zijn creërt de verlichting een goede akoestiek. Boven de bar siert een indrukwekkende lamp het plafond. De 2,5 meter brede lamp is opgebouwd uit verschillende keramische ribbels. Geplaatst in een lijst, zijn de geglazuurde richels versierd met een grote geschilderde kabeljauw.


Heb je de podcast al geluisterd met interieurarchitect Esther Stam? Luister hier op onze website of op Spotify of Apple Podcast!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page