top of page

Deze interieur kleuren van het jaar 2022 wil jij aanraden aan jouw klanten!

Ieder jaar vallen alle verfmerken over elkaar heen om de interieurkleuren te bepalen. Welke trendkleuren moet jij in 2022 in de gaten houden en kan jij toepassen in jouw interieurontwerpen? Indien jij klanten hebt die de laatste trends willen in hun interieur dan zijn dit de kleuren voor jouw interieuradvies dit jaar!

Trendkleuren 2022

Interieurontwerper Mark Timo is host van Interieur Talk (iedere maandag om 12.00 uur) en één van de experts van De Interieur Club. Mark geeft in maart 2022 de online cursus "beter resultaat met jouw interieuropdrachten" waar hij andere interieurprofessionals helpt met het professioneler en zelfverzekerder uitvoeren van hun interieurprojecten, Ook zal de online cursus jou tijd besparen en meer omzet opleveren bij jouw interieuradviezen.


Kleuren van het jaar 2022

In dit inspiratieblog zet ik de belangrijkste kleuren voor jou op een rijtje zodat jij jouw klanten goed kan informeren over de laatste trendkleuren. Voor komend jaar lopen de kleuren van de verschillende merken behoorlijk uiteen. De verfmerken Sigma/Histor en Flexa hebben hun kleur van het jaar afgelopen weken bekend gemaakt. Zij hebben gekozen voor een groen en blauwtint. Ook kleureninstituut Pantone maakt iedereen jaar de kleur van het jaar bekend. Pantone komt met een paarstint. Farrow & Ball heeft zelfs 5 verfkleuren bekend gemaakt die het voor dit Britse verfmerk gaan zijn in 2022.


Pantone

Het Amerikaanse kleureninstituut Pantone roept al 23 jaar een kleur van het jaar uit. Deze wordt gekozen na uitgebreid onderzoek en analyse van wat er speelt in de wereld. Hoewel de Pantone met name wordt gebruikt in de grafische en drukwerk industrie zie je de kleur ook terug komen in fashion en interieur.


Dit jaar heeft Pantone gekozen voor Very Peri een paars tint. Pantone omschrijft de kleur als een symbool van de tijdsgeest en de transitie die men massaal doormaakt. “Terwijl we in een wereld van ongeziene verandering leven, brengt de selectie van Very Peri een nieuw perspectief van de vertrouwde en geliefde blauw-familie, met alle kwaliteiten van blauw, maar door de violet rode ondertoon laat Very peri een vrolijke houding en dynamische aanwezigheid zien die

moedige creativiteit en fantasierijke

expressie aanmoedigen,” aldus Leatrice Eiseman, uitvoerend directie bij Pantone.


De kleur toont volgens het kleureninstituut ‘een zorgeloos zelfvertrouwen en gedurfde nieuwsgierigheid die de creatieve geest animeert’. De kleur moet consumenten helpen om een ‘veranderd landschap aan mogelijkheden te omarmen en de ogen te open voor een nieuwe visie terwijl men hun leven herschrijft’.


Sigma / Histor


Sigma Coatings / Histor heeft een groen tint uitgeroepen als de kleur van het Jaar 2022. Volgens de website van Sigma heet de kleur Olive Sprig een elegante, geaarde, veelzijdige en zeer aanpasbare grijsgroene kleur.


Deze kleur staat voor nieuwe groei in een wereld na de pandemie en bootst de veerkracht van de natuur na. Olive Sprig is een ontspannen, maar verleidelijk groen dat het gevoel van verzachtende aloë vera of een geurige plant nabootst - en elke ruimte opfleurt met natuurlijke levendigheid.


Olive Sprig is een veelzijdige kleur die zowel binnen als buiten goed tot zijn recht komt en past in vrijwel elke omgeving.


Sigma geeft als advies om Olive Sprig te combineren met natuurlijke materialen, en staat prachtig naast unieke architecturale elementen en meubels met gebogen vormen om een comfortabele ruimte te creëren. De kleur kan helpen bij het creëren van een toevluchtsoord in een slaapkamer, en combineert prachtig met messing accenten en houttinten op een eiland of lagere keukenkastjes.


Flexa


De kleur van het jaar van Flexa heet 'Bright Skies'. De kleur staat volgens Flexa voor licht en luchtig,


Flexa heeft om te helpen bij het kiezen van de Kleur van het Jaar de hulp in geroepen van een panel internationale designexperts. Zo hebben zij inzicht gekregen in wat de sfeer van het moment is en wat onze manier van leven beïnvloedt.


Op de website van Flexa staat: "De afgelopen 18 maanden is ons leven op zijn kop gezet, maar we hebben ook tijd gehad om na te denken over de manier waarop we leven en wat nou echt belangrijk voor ons is. Bij onze trendvoorspelling hebben we het gehad over hoe de rol van ons huis veranderd is, hoe belangrijk natuur is in onze levens, hoe creativiteit en kunst ons tijdens de lockdown comfort en inspiratie heeft gebracht en over hoe belangrijk het is om nieuwe ideeën en meningen te omarmen voor een betere wereld.


Deze gesprekken hebben tot een thema voor de Flexa Kleur van het Jaar 2022 geleid, een vleug frisse lucht, en tot de tint zelf, die samenvat wat we van onze ruimtes verlangen in 2022. Bright Skie is een licht en luchtig blauw. Het is een levendige, optimistische kleur die goed is voor de geest. Het is ook een tint die onze huizen levendiger en opener kan maken. "


Flexa heeft op de website vier gebruiksvriendelijke paletten gemaakt. Zo kun je woonruimtes op elke mogelijke manier een frisse look geven.


Farrow and Ball

Farrow & Ball besloot niet één, maar vijf interieur kleuren 2022 te kiezen. Al deze trendkleuren roepen een gevoel van nostalgie op.


De eerste van de vijf kleuren is Babouche, een warmgele kleur. De kleur is vernoemd naar de iconische leren slippers die in Marokko gedragen worden. Het is een vrolijk en opvallende kleur. Toch is Babouche niet overheersend.


School House White is een zachte tint gebroken wit. Zonder de koele ondertonen die je in veel moderne interieurs treft, is dit juist een heel nostalgische kleur wit.


Breakfast Room Green is een super vrolijke kleur groen. Stone Blue is een warme en tijdloze kleur blauw. Deze trendkleur is vernoemd naar het indigo pigment wat in de 18e eeuw in brokken werd geïmporteerd. Stone Blue heeft dan ook een vintage uitstraling. Incarnadine is een rijke kleur rood, welke klassieke glamour uitstraalt.


Dit zijn alle belangrijke trendkleuren voor 2022!

Ik ben benieuwd of deze kleuren in jouw kleuradviezen terug gaan komen. Mijn advies is altijd om subtiel om te gaan met trends en trendkleuren zodat jij of de klanten deze op een makkelijke manier kunnen veranderen als de smaak veranderd of de trend echt voorbij is.Wil jij meer inspiratie? Luister dan naar De Interieur Club Podcast. Te luisteren via Spotify, Google en Apple Podcast of via onze website:


Commentaires


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page