top of page

De 5 voordelen van het digitaal tekenen van jouw interieur

Tessa Pellemans is interieurontwerper en heeft de cursus digitaal tekenen op de iPad ontwikkeld. De ideale cursus voor de interieurprofessional die een goede en professionele plattegrond wil laten zien aan klanten.


Zit jij bijvoorbeeld lang te ploeteren met Sketchup of maak je nog handmatige tekeningen? Wil jij op een snellere manier een goede tekening kunnen maken van je ontwerpen?


In dit blog zet Tessa de 5 voordelen van digitaal tekenen op een rijtje.

Ben je ook altijd in de weer met markers en markerpapier, maar merk je dat het tekenen soms sneller en efficiënter kan? Dan is dit stuk de moeite van het lezen waard.


Digitaal tekenen: de voordelen


Al meer dan 3 jaar teken ik al mijn interieurontwerpen op de iPad, terwijl ik mijn persoonlijke karakter en stijl behoud. Deze nieuwe manier van werken kan ik echt iedereen aanraden, zeker omdat het gewoonweg heel veel voordelen heeft. Ik zet de belangrijkste vijf voordelen van digitaal tekenen even voor je op een rij.


Ken je dat? Je hebt een prachtig ontwerp getekend met markers en markerpapier en je wilt dit delen op je website of op social media. Je maakt een foto of scant het in en de kleuren zijn ineens niet meer mooi. De randen van de markers worden bijvoorbeeld te hard en het is - en voelt - niet zoals het origineel. Met een digitale interieur tekening is dat probleem voorgoed opgelost! Je tekent op de iPad (of ander apparaat met een touchscreen) waardoor je een digitaal document creëert. Het resultaat is dus meteen online te delen en de kleuren zijn en blijven zoals jij ze hebt ontworpen.


Benieuwd naar het verschil? Kijk dan maar eens hieronder. Het linkerontwerp is gemaakt op papier met markers en daarna ingescand en zelfs bewerkt. Rechts is getekend op de iPad en meteen ‘geknipt en geplakt’ in dit document. Zie je het verschil?

2. Digitaal tekenen = sneller werken!


In een digitaal tekenprogramma zoals Sketchbook kun je een bibliotheek opbouwen, waardoor je elementen (zoals een vloer of meubelstuk) kunt hergebruiken. Ook het ‘vullen’ van wanden, elementen en vlakken is met de selectie-tools zo gedaan. Zo ben je sneller klaar met je ontwerp, en kun je eventueel extra tijd stoppen in de kleine details.

3. Digitaal tekenen betekent eenvoudig foutjes herstellen


Nog eentje die je vast wel herkent: je hebt je ontwerp bijna af, en je marker lekt, of je tekent iets verkeerd: je hele ontwerp is klaar voor de prullenbak. Doordat je digitaal werkt, kun je foutjes makkelijk corrigeren. Je kunt namelijk makkelijk een aantal stappen ‘terug’, met lagen werken, schaduw toevoegen en kleuren aanpassen. Geloof me, de mogelijkheden met digitaal tekenen zijn echt oneindig.


4. Je kunt je eigen stijl behouden


We kennen allemaal de ontwerpen van Sketch-up of andere 3D-programma’s. Prachtige en handige tools, maar helaas lijken de ontwerpen veel op elkaar. Met een programma als Sketchbook blijf je echt zelf tekenen, waardoor je ook je eigen stijl behoudt. Super belangrijk! Hierdoor onderscheid je je automatisch ten opzichte van een collega.

5. Andere manieren van presenteren


Als je een digitale interieur tekening maakt, zijn er hele leuke ‘foefjes’ waarmee je jouw eindresultaat op een leuke manier online kunt presenteren. Maak bijvoorbeeld eens een time-lapse, zet de verlichting in je ontwerp aan en uit, laat een ontwerp zien met én zonder vloerkleed of maak een filmpje waarin je je eigen tekening ‘inkleurt’. Ook hierbij geldt: de mogelijkheden eindeloos, waardoor jouw ontwerp gaat opvallen tussen het grote aanbod op social media.


Ik ben ook te gast geweest in de podcast van De Interieur Club! Je kan hem hier terugluisteren:

Podcast van De Interieur Club over het digitaal tekenen van een interieur

Bekijk hier alle informatie van de cursus! Wanneer ga jij beginnen met jouw klanten "WOW"en met je ontwerpen?

Meer informatie over de cursus digitaal tekenen op de iPad van Tessa Pellemans

Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page