top of page

Dit zijn de 10 meest beroemde interieurontwerpers ter wereld

Het Amerikaanse platform Foyr heeft de 10 meest beroemde interieurontwerpers ter wereld van 2023 op een rijtje gezet. Veel bekende namen maar helaas geen Nederlandse ontwerpers in de lijst. Wie zijn of waren deze bekende interieurontwerpers? Hoe hebben zij de interieurwereld veranderd? Waarom zijn juist deze ontwerpers beroemd? En waarvan zou je ze kunnen kennen?


Dit is de top 10 met de meest bekende interieurontwerpers ter wereld volgens Foyr!


10. Peter Marino

Er zijn maar weinig ontwerpers die de werelden van mode, luxe en interieur zo sterk hebben beïnvloed als de exentrieke ontwerper Peter Marino. Door een eindeloos aantal woningen, hotels, flagshipstores van grote merken en tentoonstellingen is zijn interieurbedrijf een belangrijke pijler van de wereldwijde ontwerp industrie geworden.


Peter Marino, geboren in New York, begon in 1978 met zijn eigen interieurbedrijf. Hij is bekend van zijn ontwerpen voor de winkels van onder andere Chanel, Dior, Fendi, Loewe. Zijn recente herenhuis (zie foto) in San Francisco toont het vermogen van Peter Marino om zijn meesterlijke visie op grote schaal uit te voeren.

9. Kelly Wearstler

Voor de meesten van jullie heeft Kelly Weartler geen introductie nodig! Kelly Wearstler is één van de bekendste vrouwelijke interieurontwerpers ter wereld van dit moment. Vanuit haar studio in Los Angeles ontwerpt ze indrukwekkende interieurs en meubels en inspireert haar vele Instagram-volgers met verassende combinaties en kleur. In onderstaand YouTube filmpje kan je haar eigen huis in Malibu zien!


8. Axel Vervoordt

Axel Vervoordt is een Belgische antiquair en ontwerper. Hij vestigde zich in een oud Belgisch kasteel en ontwikkelde in de loop der jaren een scherp gevoel voor schoonheid en een onmiskenbare harmonieuze stijl. Je kunt gerust zeggen dat Axel Vervoordt één van de meest invloedrijke smaakmakers van zijn tijd is.


In 2013 ontmoette Axel Vervoordt Kanye West op de kunstbeurs TEFAF in Maastricht. De Amerikaanse rapper zou meteen na het zien van Vervoordt gezegd hebben: ”Axel, I am gonna fire my decorator”, pakte zijn telefoon en deed het direct. Lees hier alles over de 8 fotobeurzen en kunstbeurzen waar je heen zou moeten gaan.


Axel Vervoordt en Kanye West werkten onder andere samen aan zijn appartement in Parijs en recenter mocht Axel Vervoordt ook zijn nieuwste huis ontwerpen van 1.400 m2, in het stadje Hidden Hills, net buiten Los Angeles. In onderstaand YouTube filmpje kan je dit huis bewonderen!


7. Jonathan Adler

Jonathan Adler is een bekende pottenbakker, ontwerper en auteur, geboren in 1966. Hij slaagde erin zijn gelijknamige merk te lanceren nadat hij zijn dagelijkse baan had opgezegd om zijn passie na te streven: aardewerk. Jonathan Adler opende zijn eerste winkel in Soho slechts vijf jaar nadat zijn keramiekcollectie in 1993 door Barneys werd gekocht.


Zijn passie voor cultuur, vakmanschap en middle century verwerkt hij in elk van zijn projecten. Naast het ontwerpen van meubels en producten, en het maken interieurontwerpen, heeft Jonathan Adler ook samengewerkt met veel luxemerken voor het creëren van een aantal magische plekken.


6. Dorothy Draper

Dorothy Draper werd in 1889 geboren in een rijke en bevoorrechte familie, in één van de meest exclusieve gemeenschappen in de Amerikaanse geschiedenis, Tuxedo Park. Zij was de eerste die de interieurwereld 'professionaliseerde' door in 1923 het eerste ontwerpstudio in de Verenigde Staten op te richten, Dorothy Draper & Company, iets dat tot dan toe ongehoord was, en ook in een tijd dat het niet gebruikelijk was voor een vrouw om voor zichzelf te gaan ondernemen.

In 2006 werd Dorothy Draper geëerd in een tentoonstelling van haar werk getiteld "The High Style of Dorothy Draper" door het Museum of the City of New York - de eerste keer dat een dergelijke eer werd toegekend aan een interieurontwerper. Het was een enorm succes en naar schatting hebben in een periode van zes maanden meer dan 300.000 mensen deelgenomen.

5. Elsie de Wolfe

Elsie de Wolfe, ook bekend als Lady Mendl, werd in 1865 in New York geboren, leefde een glamoureus leven en verdiende de titel van ‘grand dame van de moderne decoratie’. Ze wordt beschouwd als de schepper van het vak binnenhuisarchitect en wordt door velen de ‘eerste moderne professionele binnenhuisarchitect’ genoemd.


In 1913 publiceerde ze een decoratiegids genaamd ‘Het Huis in Goede Smaak’, die een groot succes werd en nog steeds wordt beschouwd als een cruciaal boek voor alle designliefhebbers. Ze introduceerde ook vloerbedekking met dierenprint en spiegelwanden, wat een revolutie teweegbracht in de interieurwereld.


4. Billy Baldwin

Heldere kleuren, heldere materialen met patronen en verfijnde decors met weinig "clutter" maakten Baldwin (1903–1983) in de jaren vijftig en zestig tot Amerika’s bekendste ontwerper, wat hem een ​​reeks klanten opleverde.


De ontwerper, hier in zijn eigen huis afgebeeld in een uitgave van Vogue uit 1974, gaf de voorkeur aan een levendige mix van modern en antiek, waarbij hij opmerkte: "Het gebruik van oud meubilair geeft een kamer smaak."


Baldwin zag zichzelf in eerste plaats als een kleurexpert. "Je zou kunnen zeggen dat ik de voorloper was voor een helder, Matisse-achtig decoratiepalet", vertelde hij in 1977 aan Architectural Digest.


3. David Hicks

David Nightingale Hicks was een Engelse binnenhuisarchitect en ontwerper, bekend om het gebruik van gedurfde kleuren, het mengen van antiek en modern meubilair en hedendaagse kunst voor zijn beroemde klantenkring.


Hij begon zijn carrière in interieurontwerp in 1954, nadat het huis van zijn moeder in Londen met succes werd gepubliceerd in het tijdschrift House & Garden. Hij werd onmiddellijk daarna de meest gewilde interieurontwerper in Londen en zorgde in de jaren 60 en 70 voor een revolutie in de interieurbranche.

Bekende klanten van Hicks waren onder meer: De Engelse Koninklijke Familie, Koning Fahd of Saudi Arabia, Anthony Samuel, Helena Rubenstein en Mrs. Conde Nast. Hij brak met de traditionele Engelse stijl door zijn gewaagde geometrische prints, avontuurlijke kleurencombinaties en eclectische mix van antiek en eigentijds meubilair.


2. Albert Hadley

De iconische Albert Livingston Hadley Jr. (1920–2012) was een interieurontwerper met een enorm talent. Hij was de meest legendarische en opmerkelijke binnenhuisarchitect en decorateur die Amerika had en begon aan een levensreis die Amerika uiteindelijk leerde waar stijl om draait.

Gefascineerd door films, mode- en designtijdschriften, bestudeerde hij vaak de afbeeldingen in deze media om gevoeligheid voor deze specifieke niche te krijgen. Nadat hij de middelbare school en twee jaar universiteit had afgerond, benaderde hij een vooraanstaande plaatselijke binnenhuisarchitect om onder hem te werken als junior assistent. Hierdoor kon hij de weelderige huizen van de stad betreden en expertise opdoen in luxe woonstijl.

1. Philippe Starck

De nummer 1 van deze lijst is één van werelds grootste ontwerpers: Philippe Starck. Niet alleen ontwerper, ook een architect. Hij werd geboren in 1949 in Parijs. Als zoon van een ingenieur vliegtuigbouw kreeg hij een belangrijke les van zijn vader mee: alles moet elegant en rigoureus worden georganiseerd, zowel in menselijke relaties als in elk creatief gebaar.


Waar je Starck voornamelijk zult kennen als interieurontwerper is dat slechts een klein onderdeel van wat hij doet. Je kunt het zo gek niet bedenken of Starck ontwierp het. Van het inrichten van verschillende hotels en restaurants , tot het ontwerpen van motoren en boten, waaronder het privéjacht van Steve Jobs. Enkele van zijn ontwerpen zijn permanent opgenomen in toonaangevende musea, zoals het Museum of Modern Art in New York en het Museum of Design in Londen. Philippe Starck is dus met recht een design icoon te noemen!


In deze TEDTalk is Philippe Starck te gast en vertelt hoe hij werkt en over design. 17 minuten inspiratie!Heb je al naar de zomergasten podcast met ontwerper Osiris Hertman geluisterd? Luister hier op onze website of op de bekende podcastkanalen!

Osiris Hertman

Commentaires


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page