top of page

Gaat AI-tool Perplexity Google vervangen?

In aflevering 130 van De Interieur Club Podcast bespreekt Mark Timo met AI-expert Remy Gieling en Anne de Jongh van Decodata 5-AI-tools voor interieurprofessionals. Vorige week zijn we in een artikel dieper op ChatGPT ingegaan en hoe jij die kan inzetten voor je interieurbedrijf. Deze week is de wat minder bekende AI-Tool Perplexity aan de beurt. Het zou zomaar kunnen dat deze AI-Tool het zoeken via Google gaat vervangen!Perplexity is een AI-Tool voor het vinden van informatie, om vragen te beantwoorden en complexe onderwerpen te begrijpen. Het werkt als een chatbot: jij stelt vragen en hij beantwoordt ze. Maar deze AI-Tool is ook in staat om naadloos informatie uit recente artikelen op te halen. Het indexeert het internet elke dag zodat je altijd up-to-date informatie krijgt.


Verschil Google en Perplexity?

Wat is het verschil met Google? In plaats van een lijst met websites te presenteren die aan je vraag voldoen, geeft Perplexity een kort samenvattend antwoord samen met de referenties die zijn gebruikt om het te maken. En je krijgt verdiepende websites en bronnen te zien voor meer informatie. Hieronder hebben we 7 voorbeelden van vragen die jij kan stellen aan Perplexity.


Hoe kan je AI-Tool Perplexity inzetten voor je interieurbedrijf?

De AI-Tool Perplexity kan een waardevolle hulpbron zijn voor interieurprofessionals door snel en efficiënt antwoorden te krijgen op een breed scala aan vragen. Het kan je helpen bij het opdoen van inspiratie, het kiezen van de juiste materialen, het optimaliseren van ruimtes, en het effectief communiceren met klanten. Door Perplexitiy in je workflow te integreren, kun je je werk efficiënter maken en je ontwerpen naar een hoger niveau tillen.


Heb je de podcast al geluisterd over AI? Luister hier op je favoriete podcastkanaal!7 voorbeelden hoe je Perplexity kan gebruiken:


1. Ga je naar een beurs en wil je weten wat je moet bezoeken? Vraag naar bijvoorbeeld Milaan Design Week en je krijgt de laatste artikelen en informatie.


2. De laatste trends: Vraag bijvoorbeeld "Wat waren de interieurtrends op 3daysofdesign?". Je krijgt een samenvatting en een aantal website te zien.


3. Informatie over materialen: Stel vragen zoals "Wat zijn de voordelen van het gebruik van bamboe als vloermateriaal?" om de beste materialen voor je projecten te selecteren.


4. Kleurenschema’s: Vraag om advies zoals "Wat zijn harmonieuze kleurcombinaties voor een moderne woonkamer?" om kleurenschema’s te ontwikkelen die goed bij elkaar passen.


5. Optimaliseren van kleine ruimtes: Vraag bijvoorbeeld "Hoe kan ik een kleine woonkamer functioneel inrichten?" om praktische tips te krijgen voor het maximaliseren van de functionaliteit in beperkte ruimtes.


6. Verlichtingstips: Vraag naar "Wat zijn de beste verlichtingsoplossingen voor een thuiskantoor?" om de juiste verlichting voor verschillende ruimtes te kiezen.


7. Certificeringen en normen: Zoek informatie op zoals "Welke certificeringen zijn er voor duurzame bouwmaterialen?" om ervoor te zorgen dat je aan de juiste normen voldoet.


Onze netwerkborrel in Rotterdam is al een tijdje uitverkocht. Wil jij er de volgende keer op vrijdag 20 september in Amsterdam bij zijn? Regel hier je ticket!Comentários


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page