top of page

Bij deze interieurbeurzen moet je zijn geweest als interieur professional!

De meeste interieurbeurzen die begin 2022 gehouden zouden worden zijn afgelast of verplaatst. Maar gezien de versoepelingen is er dit jaar veel te zien in Nederland én in het buitenland. Het is heel nuttig voor jou en jouw interieurbedrijf dat jij de vakbeurzen gaat bezoeken. Waar moet je heen dit jaar en waarom? Check hier de interieurbeurzen van 2023!


Het bijwonen van beurzen over interieur & design kan zeer inspirerend zijn voor jou als interieurprofessional en als ondernemer. Deze beurzen bieden jou een waardevol inzicht in wat er nu speelt en de trends in de interieurbranche. Ook kan een beurs zorgen voor veel kansen.


Op vakbeurzen voor interieurdesign kan jij met interieurcollega's en bedrijven netwerken, samenwerkingen vinden en professionele relaties opbouwen door ideeën en kennis uit te wisselen.


Als bijvoorbeeld interieurontwerper, architect, stylist of starter is het belangrijk om de huidige markttrends te kennen zodat jij jouw klanten op de hoogte kan houden en kan blijven inspireren.


Hoe tof zou het zijn als jij binnenkort naar Parijs of Milaan reist? Maar ook in Nederland is er genoeg te zien op de interieurbeurzen en vakbeurzen!


Mark Timo heeft in dit interieurblog een aantal beurzen op een rijtje gezet welke interessant zijn voor jou. Mark Timo is naast interieurontwerper ook host bij onze De Interieur Club Podcast. Onderaan dit inspiratieblog kan jij meer lezen over deze interieurpodcast.

Welke beurzen zijn er in 2022 en wanneer en waar vinden deze plaats? Je leest het hier!


Vakbeurzen in Nederland


DWI Vakdagen | 6-8 & 14-15 februari | De Woonindustrie Nieuwegein

De Woonindustrie organiseert twee keer per jaar haar Vakdagen. Deze vinden plaats in het voorjaar (februari) en in het najaar (september). Deze dagen staan volledig in het teken van de nieuwste collecties van de exposanten, de trends, presentaties en workshops. Twee weken voorafgaand aan de Vakdagen zijn de exposanten druk bezig hun showrooms te innoveren naar een nieuwe beleving voor de bezoekers.


TRENDZ | 6-8 februari & 28 -30 augustus | Gorinchem

Trendz is hét inspiratie– en inkoopmoment op het gebied van home decoration & lifestyle. Wil jij nieuwe collecties inkopen om jouw klanten te verrassen? Of inspiratie opdoen in het kennistheater over uiteenlopende actuele onderwerpen? Dan ben jij bij vakbeurs Trendz aan het juiste adres. Ontmoet de branche in drie dagen, ruim honderd exposanten.


Design Icons | 2 - 3 april 2022 | De Kromhoutzaal Amsterdam

75 professionele vintage designhandelaren uit heel Europa keren op 2 + 3 april terug naar Amsterdam voor Design Icons 2022. Een divers aanbod van interieur objecten zal worden verkocht aan zowel de professional als het brede publiek: van beroemde klassiekers tot onbekend design, met Eames naast Mies van der Rohe en van Italian-chic tot stoer industrieel.


Show up | 3-4 april 2022 | Expo Haarlemmermeer Vijfhuizen

ShowUP heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot de ultieme inkoopbeurs voor woonaccessoires en cadeau-artikelen. De vakbeurs richt zich op inkopers van woon- en gift stores, concept stores, webshops, warenhuizen en museumwinkels. Ook stylisten, ontwerpers, pers en bloggers komen langs om inspiratie op te doen.


Design District Rotterdam | 8 - 10 juni 2022 | Van Nelle Fabriek Rotterdam Design District is het beste vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Gedurende 3 dagen is een beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van de 200 mooiste interieurmerken. Maar Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en je kan één of meerdere lezingen volgen.


VT wonen&design beurs | 4 - 9 oktober 2022 | Expo Haarlemmermeer Vijfhuizen

De vt wonen&design beurs zal samen met ruim 250 woonmerken jou voorzien van het laatste woonnieuws, de handigste tips voor een verbouwing en de mooiste woontrends. 25.000 m2 aan woonsinspiratie in de Expo Haarlemmermeer!


Dutch Design Week Eindhoven | 22 - 30 oktober 2022 | Eindhoven

Dutch Design Week in Eindhoven is het grootste design event in Noord Europa. Op Dutch Design Week zie jij het werk en concepten van meer dan 2600 designers. Tijdens de hele week komen er zo'n 355.000 bezoekers naar Eindhoven om zich te laten inspireren


Vakbeurzen in het buitenland


Stockholm Design Week | 7 - 13 februari 2022 | Stockholm

Stockholm Design Week is een week vol inspirerend designnieuws en evenementen. In 2022 zal het zowel op 7-13 februari en samen met Stockholm Furniture & Light Fair op 5-11 september 2022 plaatsvinden. Vanwege de huidige beperkingen in Zweden hebben ze besloten om de activiteiten tijdens Stockholm Design Week in februari 2022 te minimaliseren. Ze zullen nog steeds designnieuws en lanceringen digitaal delen en op de sociale mediakanalen plaatsvinden, en de zeer gewaardeerde Stockholm Design & Architecture Talks zullen vanaf 8 februari digitaal plaatsvinden.


Maison & Objet | 24 - 28 maart 2022 | Parijs

Als er één evenement is dat niemand in de interieur- en designwereld wil missen, dan is het wel Maison&Objet in Parijs! Twee keer per jaar sluit de hele lifestyle-sector - merken, ontwerpers, ambachtslieden, interieurexperts - zich aan om te netwerken en nieuwe deals te sluiten, ondergedompeld in een levendige smeltkroes van de nieuwste trends en omringd door spannende nieuwe vondsten. Decoratieve stukken, designmeubels, accessoires, textiel, geuren en servies strekken zich uit zover het oog reikt.


Salone del Mobile | 7 - 12 juni 2022 | Milaan

's Werelds grootste woon & design beurs Salone del Mobile vindt plaats van 7-12 juni 2022 in beurs- en congrescentrum Milan Rho in Italie. De 59ste editie met meer dan 2000 exposanten van meubels & design en 700 jonge designers verspreid over 200,000 vierkante meters expositieruimte wordt weer een geweldige Salone del Mobile, voluit Salone Internazionale del Mobile. De nieuwste interieur ontwerpen worden tijdens de Salone gelanceerd. Tijdens de beurs vinden er in de stad Milaan kleinschalige exposities plaats op verschillende locaties in Milaan, onder de naam SaloneSatellite.


Meubelbeurs Brussel | 6 - 9 november 2022 | Brussel

Al sinds 1937 verbindt deze vakbeurs in Brussel de meubelfabrikanten met de meubelhandel. Eerst nationaal, later internationaal. We bereiken de meubelhandel in België en andere West-Europese landen zoals Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Groot-Brittannië, Zwitserland, Duitsland en Scandinavië. Exposanten uit België, Nederland, Duitsland, Italië en andere Europese landen stellen hier op 66.000m² hun nieuwste collecties voor.


London Design Festival | 17 - 25 september 2022 | Londen

De visie van London Design Festival is om Londen te vieren en te promoten als de designhoofdstad van de wereld. London Design Festival is een fantastisch evenement dat ontwerpers van over de hele wereld samenbrengt en de positie van Londen als krachtpatser voor de creatieve industrie demonstreert.


3 days of Design | 15 - 17 juni 2022 | Kopenhagen

3daysofdesign is een platform voor wereldwijde talenten om nieuwe concepten op het gebied van design, lifestyle, meubels, verlichting en interieurdesign te presenteren. Bekijk previews van productlanceringen. Ontmoet de makers. Netwerk met gelijkgestemde professionals. En voel je geïnspireerd. En dat allemaal terwijl je kan genieten van de coole hoofdstad van Denemarken.


Wat een hoop toffe beurzen he? Weet jij al waar je heen gaat? Mis jij nog een "must-see" interieurbeurs in ons rijtje? Laat het ons weten!


Ken jij onze academie voor interieurprofessionals al? Kijk voor het hele aanbod bij onze academie!


Wil jij meer inspiratie? Luister dan naar De Interieur Club Podcast. Te luisteren via Spotify, Google en Apple Podcast of via onze website:


Comentários


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page