top of page

Welke interieur en design beurzen moet jij in 2023 bezoeken?

Wij kunnen ons voorstellen dat het moeilijk is om een keuze te maken uit alle verschillende interieur beurzen en evenementen die in 2023 georganiseerd gaan worden. In 2022 waren veel beurzen vanwege corona op een andere datum dan normaal. In 2023 staan de meeste interieurbeurzen weer in hun "normale" maand.

Het is natuurlijk heel tof dat er zoveel georganiseerd word maar welke designbeurs is nou echt de moeite waard?


Wij hebben een top 9 gemaakt waar jij echt bij moet zijn geweest als interieurprofessional. Wat zijn volgens ons de meest inspirerende interieurbeurzen in Europa en in Nederland in 2023?


Heb jij je agenda in de aanslag?


1. Salone del Mobile | Milaan | 18 - 23 april 2023


Voor velen van jullie de favoriete interieurbeurs ter wereld. Indien je onze podcast weleens luistert dan heb je vast gehoord dat Marie-Gon, trendanalist Christine Boland en ELLE Decoration hoofdredacteur Evelien Reich samen met heel veel liefhebbers hier ieder jaar te vinden zijn. En dat begrijpen wij wel. In 2023 is deze beurs weer als vanouds in de maand april.

Interieur- en design beurzen 2023: Salone del Mobile | Milaan

Salone del Mobile in Milaan is werelds grootste woon & design beurs en vindt plaats in het beurs- en congrescentrum Milan Rho in Italië. In 2023 is de 61ste editie en zal meer dan 2000 exposanten hebben van meubels & design en 700 jonge designers verspreid over 200,000 vierkante meters expositieruimte.


Het beloofd in 2023 weer een geweldige Salone del Mobile te worden, voluit Salone Internazionale del Mobile. De nieuwste interieur ontwerpen worden tijdens de Salone gelanceerd. En tijdens de beurs vinden er in de stad Milaan kleinschalige exposities plaats op verschillende locaties, onder de naam SaloneSatellite. Gaan wij jou zien in Milaan?Netwerken in Milaan?

Tijdens Milaan Design Week organiseren wij onze eerste netwerkborrel in het buitenland op een droomlocatie midden in Milaan. Op woensdag 19 april organiseert De Interieur Club hét must-go event in Palazzo dei Giureconsulti om te netwerken en al je interieurcollega's te ontmoeten. Check deze link voor de laatste kaartjes:


2. Maison&Objet | Parijs | 7 - 11 september 2023


Qui Qui Paris! De interieurbeurs in Parijs is altijd 2 keer per jaar in het expositiecentrum Paris Nord Villepinte. In 2023 zal deze Europese beurs plaatsvinden in januari en in september. Maison&Objet wordt naast Salone del Mobile gezien als het belangrijkste Europese evenement voor de interieurbranche.


Met de Thalys ben je vanuit Amsterdam in ongeveer 3 uur in Parijs. Dus je bent er zo! Tijdens Maison & Objet presenteert de volledige interieurbranche zijn nieuwste collecties, met veel textiel, meubilair en accessoires.


Maison&Objet is groot. Héél groot. Wil je niet ten onder gaan in het visuele geweld van de duizenden exposanten? Bereid je dan van te voren goed voor via de website en download de app!


Interieur- en design beurzen 2023: Maison&Object | Parijs


3. 3daysofdesign | Kopenhagen | 7 - 9 juni 2023


3 days of design is hét jaarlijkse designevenement in Denemarken. Verspreid door heel Kopenhagen kun je genieten van onder andere Scandinavisch design. Maar niet alleen kan je bewonderen wat de Deens Design te bieden heeft.


Alle merken in de stad (meer dan 200 locaties) zetten hun deuren wijd open. De Denen lanceren hun nieuwste designs en de buitenlandse merken exposeren in hun showroom of bij hun vertegenwoordigers. Er is een uitgebreid programma van events, lezingen en tentoonstellingen.

Interieur- en design beurzen 2023: 3daysofdesign | Kopenhagen

3daysofdesign is afgelopen jaren uitgegroeid tot een geliefd design event met jaarlijks steeds meer bezoekers. Hoe leuk is het dat je al fietsend door Kopenhagen kan genieten van design?4. Helsinki Design Week | Helsinki | 8 - 17 september 2023


Jaja nog een interieurevent in Scandinavië. Dit is het grootste designfestival in Scandinavië en presenteert jaarlijks honderden evenementen op het gebied van architectuur en design. Het festival in Helsinki biedt tentoonstellingen, feesten, verkoopevenementen, open deuren, modeshows en nog veel meer voor zowel consumenten als designprofessionals. De meeste evenementen zijn gratis.

Interieur- en design beurzen 2023: Helsinki design week | Helsinki

De hoofdlocatie van Helsinki Design week is een iconische gebouw dat bekend staat als de Sugar Cube, ontworpen door Alvar Aalto in 1962.5. EDIT Napoli | Napoli | 6 - 8 oktober


Wellicht een onbekendere beurs voor jou maar dit is de tip van de hoofdredacteur van ELLE Decoration Nederland Evelien Reich. EDIT Napoli is een innovatieve designbeurs die is opgericht om een ​​nieuwe generatie ontwerpers te ondersteunen, promoten en te vieren. De beurs richt zich op de opkomst van de ontwerpers die voorop lopen en de traditionele designwereld uitdaagt. Hoe leuk is om een weekend Napoli te combineren met deze beurs?

Dat zijn onze Europese interieurbeurzen die wij aanraden. In Nederland is er natuurlijk ook heel veel te beleven op interieur- en designgebied. Welke interieurevenementen zijn aanraders om te bezoeken in 2023 in Nederland?


6. Dutch Design Week | Eindhoven | 21 - 29 oktober 2023


Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

Interieur- en design beurzen 2023: Dutch design week | Eindhoven

Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.


DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. "We zien het als onze opgave te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst en om de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers daarbij te versterken."7. Design District | Rotterdam | 24, 25 en 26 mei 2023


Design District is een vakevenement voor interieurdesign in Rotterdam. Gedurende 3 dagen is de beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van zo'n 200 interieurmerken. En Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en je kan één of meerdere lezingen volgen.

Interieur- en design beurzen 2023: Design District | Rotterdam

De locatie van Design District is de Van Nelle Fabriek. Een bijzondere en historische locatie in Rotterdam. De Van Nelle Fabriek is een bewonderenswaardig bouwwerk in beton, staal en glas.8. Design Icons | Amsterdam | 1 & 2 april 2023


Dit is een ander soort interieurevenement dan de grote interieurbeurzen maar wel heel leuk om te bezoeken. Heb je de interieuropleiding gedaan? Dan ga je veel klassiekers hier herkennen!


75 professionele vintage designhandelaren uit heel Europa staan op 1 + 2 april in Amsterdam voor Design Icons 2023. Een divers aanbod van interieur objecten zal worden verkocht aan zowel de professional als het brede publiek: van beroemde klassiekers tot onbekend design, met Eames naast Mies van der Rohe en van Italian-chic tot stoer industrieel.

Design- en interieurbeurzen 2023: Design Icons | Amsterdam

Design Icons is een jaarlijks evenement in De Kromhouthal op het terrein van De Kromhouthal. Deze voormalige scheepsmotorenfabriek is compleet gerenoveerd tot een karakteristieke evenementenlocatie. Gelegen in Amsterdam-Noord direct aan 't IJ, heeft men een prachtig uitzicht op het stadscentrum. De industriële uitstraling van De Kromhouthal laat de designs uit de 20e eeuw goed tot hun recht komen.


Leuk om te combineren met een dagje Amsterdam en wellicht ga jij met één van je favoriete klassiekers hier de deur uit?9. Destination Design | 22 - 24 januari 2023


Na een bijzonder succesvolle eerste editie is Destination: Design terug! Op 22, 23 en 24 januari ben je van harte uitgenodigd in het iconische Klokgebouw in Eindhoven. Een nieuwe locatie die ongetwijfeld bekend is bij iedereen met een fascinatie voor het beste design.


De editie van 2023 belooft een nog mooier event te worden dan zijn voorganger. Met nóg meer geweldige merken en een nieuwe inspirerende locatie wordt Destination: Design een hoogtepunt dat je niet mag missen. Destination: Design is kosteloos toegankelijk.


Tips voor het bezoeken van een interieurbeurs:


- Koop niet te snel een kaartje. Voor de meeste interieurbeurzen en events kan je via een deelnemende leverancier vaak gratis naar binnen. Ook delen wij regelmatig op het Instagram account van De Interieur Club codes met korting of zelfs voor gratis tickets. Staat er een leverancier op de beurs waarmee je samenwerkt? Dan is de kans groot dat je een gratis kaartje kan krijgen.


- Ga ieder jaar altijd minimaal 1 interieurbeurs bezoeken. Dit is goed voor je netwerk en je ontdekt weer nieuwe toepassingen, merken en krijgt nieuwe inspiratie! Het is ook leuk ieder jaar een andere beurs te bezoeken. Dan plak je er direct een leuk weekend aan vast om de stad te ontdekken!


- bereid jezelf goed voor! Een beursgebouw en stad is groot en je kan niet alles zien. Schrijf op waar je absoluut heen wil en zoek uit waar die zich bevinden. Beurzen hebben een plattegrond op de website staan en vaak ook een app.


- boek nu al je hotel met vluchten of de trein naar Parijs. Hoe langer je wacht hoe duurder het gaat worden!


Luister voor meer inspiratie naar De Interieur Club podcast voor interieurprofessionals op alle bekende podcast kanalen en op onze website:


Comentarios


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page