top of page

10 tips: Hoe maak je zelf goede interieurfoto's?

Afgelopen maanden is het onderwerp interieurfotografie regelmatig voorbij gekomen in De Interieur Club Podcast Hoe maak je zelf goede interieurfoto's? Waarom snijden wij regelmatig dit onderwerp aan bij De Interieur Club?


Content is king! Wat bedoelen wij daar mee? Zonder goede content, geen klanten. Het beeld wat potentiële klanten van jou krijgen ontstaat door jouw foto's. Indien deze niet goed zijn kan het zijn dat klanten niet voor jou kiezen.


Hieronder volgen 10 tips!

Wil je een podcast luisteren waar interieurfotograaf Gertrude van den Brink te gast is?


In De Interieur Club Podcast #20 is het onderwerp: betere interieurfoto's, meer omzet? Interieurfotograaf Gertrude van den Brink is in gesprek gegaan met fotostylist Anne de Lange.


Gertrude van den Brink is intereurfotograaf en expert bij De Interieur Club. Op 6 maart start haar online cursus interieurfotografie. In deze cursus leert zij jou interieurfoto's maken met je smartphone. Onder dit blog kan je meer informatie over de cursus lezen.

@bystudiophylicia

Hoe maak je een professioneel portfolio?

Iedere interieurprofessional heeft goede foto's nodig voor zijn/haar portfolio maar ook om te kunnen delen voor op je website/Instagram. Jij wil toch ook de juiste klant aantrekken? Zonder goede foto's is het heel moeilijk jezelf te verkopen! Steeds een professionele fotograaf inhuren is natuurlijk heel kostbaar. Toch moet jij een professioneel portfolio om zien te bouwen. Hoe doe je dat nou als je misschien nog weinig opdrachten hebt of niet goed bent in het maken van foto's?


In De Interieur Club Podcast is interieurfotograaf Gertrude van den Brink al meerdere keren te gast geweest. Uit deze talks hebben wij voor jou 10 belangrijke tips op een rijtje gezet!


10 tips voor betere interieurfoto's:


1. Gebruik een statief! Voor de cursisten in onze cursus interieurfotografie raden we deze statief aan: de Pixel Maker T3. Deze is speciaal voor de smartphone en makkelijk om mee te nemen. Hier kan je hem vinden!

2. Houd je lijnen recht. Vooral bij interieurfotografie is het belangrijk dat je lijnen recht zijn.

3. Voorbereiding! Zorg dat je goed voorbereid bent en je weet welke foto's je nodig hebt. Maak van te voren een lijstje welke shots jij nodig hebt.

4. Kijk op Pinterest om ideeën op te doen. Pinterest is de ideaal om inspiratie op te doen. Door goed interieurfoto's te analyseren kan jij betere foto's maken. Waar staat de fotograaf en op welke hoogte staat de camera?

5. Maak zoveel mogelijk gebruik van daglicht. Daglicht is het makkelijkste licht om te gebruiken en het is nog gratis ook!

6. Maak een moodboard voordat je begint. Een moodboard moet ook in jouw voorbereiding zitten. Ga niet zonder plan foto's maken.

7. Creëer in je eigen huis een hoekje die je steeds opnieuw kan stylen zodat je iedere keer makkelijk andere content kan maken.

8. Ga naar de kringloopwinkel en scoor leuke dingen die je kan gebruiken om je foto's te stylen. Zo creëer je steeds een andere look & feel zonder veel kosten.

9. Bewerk je foto's na voor een professioneler resultaat.. In mijn cursus gaat 1 module helemaal over nabewerking. Een foto met goede nabewerking ziet er net weer wat professioneler uit.

10. Kijk vanuit verschillende hoeken en hoogtes welk beeld het meest interessant is voordat je een foto maakt.


Dit zijn 10 belangrijke tips waarmee jij al heel ver kan komen. Wil jij nog meer tips? Luister dan De Interieur Club Podcast en volg onze cursus interieurfotografie!


Wil jij begeleiding met het maken van goede interieurfoto's?


Informatie cursus interieurfotografie

Check onze online academie wanneer jij de cursus interieurfotografie voor je smartphone kan volgen.


Makkelijk en snel zelf goede foto's kunnen maken? In 4 online module helpt interieurfotograaf Gertrude van den Brink jou op weg! De modules en opdrachten doe je wanneer het jou uitkomt. Wekelijks een live sessie met Gertrude voor vragen en feedback op je opdrachten.


Module 1 - Basis fotografie

Module 2 - Compositie & Styling

Module 3 - Nabewerking

Module 4 - Workflow


Voor meer informatie klik op de volgende link:댓글


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page