top of page

De 4 voordelen van het nabewerken van jouw interieurfoto's

Jij ziet ze vast ook weleens voorbij komen. Perfecte interieurfoto's of accounts met perfect op elkaar afgestemde foto's. Hoe krijgen ze dat nou voor elkaar? Natuurlijk moet je eerst een goede interieurfoto kunnen maken maar je kan een foto nog even iets beter maken door ze na te bewerken. Het nabewerken van een foto kan eenvoudig zijn en is ook enorm leuk om te doen!


Gertrude van den Brink is interieurfotograaf en geeft de cursus interieurfotografie bij De Interieur Club. In de cursus gaat ze jou ook onder meer nabewerken gaat leren! Gertrude heeft afgelopen maanden al veel deelnemers mogen helpen met het verbeteren van hun fotografieskills! Kijk in onze academie wanneer jij kan starten!


Wat zijn de 4 voordelen van het nabewerken van jouw interieurfoto's? Interieurfotograaf Gertrude van den Brink legt het hier uit!

@studiophylicia

1. Creëren van je eigen stijl

Doordat je je foto's nabewerkt kan je zorgen voor herkenbaarheid. Je voegt je eigen sausje toe aan de foto's.


Als je foto's op de juiste manier nabewerkt kun je je foto’s een bepaalde sfeer meegeven waardoor ze ook makkelijker bij elkaar gaan horen.


Ik krijg vaak complimenten en vragen over mijn Instagram. Hoe komt het dat jouw foto's allemaal qua sfeer op elkaar lijken en dat jou feed zo'n mooi geheel is?


Juist ik bewerk mijn foto's en door het toevoegen van de juiste nabewerking zorg ik er voor dat de foto's mijn eigen stijl uitstralen! En dit kan jij ook als je maar weet waar je op moet letten.


2. Toevoegen van kleur

Als de kleuren in de foto niet naar wens zijn dan kan je de foto laten zoals het is maar je kan ook met nabewerken de kleuren mooier maken of eruit laten knallen.


Soms is het belangrijk dat de kleuren kleurecht zijn maar het kan ook mooier zijn dat je bijvoorbeeld de kleur geel van een gele bank er net even wat meer uit laat knallen. Hierdoor ziet de bank er net even wat lekkerder uit ziet en is hij extra opvallend!


3. Toevoegen van licht

Iets wat veel voorkomt is dat de belichting in een foto niet optimaal is. Bij interieurfotografie werk je vaak met natuurlijk licht. Dit kan soms niet helemaal ideaal zijn en is de foto uiteindelijk te licht of te donker. Met een goede nabewerking kan je de foto dus aanpassen en dus wel gebruiken.


4 Toevoegen van contrast

Als een foto's weinig contrast heeft ziet hij er vlak en onaantrekkelijk uit. Een kleine toevoeging van wat contrast kan al een groot verschil maken. Door wat extra contrast toe te voegen oogt je foto sterker en professioneler.


De kunst van goed nabewerken van jouw interieurfoto's is dat je het subtiel doet en niet overdrijft. Met de juiste nabewerking zorg je ervoor dat jouw foto's aantrekkelijker voor jouw volgers en klanten worden. Wil jij leren hoe je goed moet nabewerken?


Heb jij het gratis E-book van Gertrude al?

Interieurfotograaf Gertrude van den Brink heeft voor De Interieur Club een e-book geschreven. Deze kun je gratis downloaden! Het boek heet: zelf interieurfoto's maken en jouw online zichtbaarheid vergroten. Downloaden via deze link.

Wil jij betere interieurfoto's leren maken?

Wist jij dat in de derde module van de cursus Interieurfotografie je nabewerken leert? Word een magneet voor jouw ideale klant met professionele interieurfoto’s.

Module 1 Basis fotografie

Module 2 Compositie & Styling

Module 3 Nabewerking

Module 4 Workflow

In 4 weken leert interieurfotograaf Gertrude van den Brink je alles wat je moet weten om zelf de mooiste foto’s te maken van je projecten, gewoon met je smartphone! Zodat jij met gemak je mooie werk vast kunt leggen en genoeg hebt om te delen met je volgers.

Volgende startdatum in september!Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page