top of page

4 tips van Vera over Pinterest voor de interieurprofessional!

Interieur is één van de meest gekozen zoekwoorden binnen Pinterest. Logisch want er worden op dit moment massaal huizen gebouwd en verbouwd. En waar doen klanten inspiratie op? Juist op Pinterest!


In Nederland gebruiken 3,5 miljoen mensen Pinterest. Pinterest is één van de snelst groeiende social media kanalen van het afgelopen jaar. Voor interieurprofesisonals liggen hier dus veel kansen om in contact te komen met potentiële klanten! Ga jij deze kansen pakken op Pinterest of laat je ze liggen?


Vera heeft bij De Interieur Club haar cursus Pinterest ondergebracht. Je kan mee doen op 31 oktober! Kijk in onze academie voor alle informatie: https://www.deinterieurclub.com/pinterest

In dit blog wil ik jou een aantal tips geven om Pinterest naar een hoger level te brengen. Waarschijnlijk worden er genoeg moodboards met klanten gedeeld want ook de inspiratie van interieurprofessionals zelf komt vaak van Pinterest.


Tip 1: Vermeld je titel bij je weergavenaam

Dit vind ik eigenlijk altijd belangrijk om te doen maar bij interieurprofessionals misschien nog wel het meest. Vermeld niet alleen je bedrijfsnaam als weergavenaam maar ook je titel! Dus wat doe je, hoe noem je jezelf? Je bent beter vindbaar.

Tip 2: Bepaal je doel

Wil je Pinterest alleen ter inspiratie gebruiken of ook om meer klanten aan te trekken? Als je alleen gaat repinnen en inspiratie deelt zal jouw eigen werk dus niet gevonden worden. Maak sowieso een bord aan met je bedrijfsnaam waarop je je eigen content deelt. Ook is het slim om bijvoorbeeld samenwerkingen te delen op een apart bord. Laat jouw stijl vooral goed zichtbaar zijn!

Tip 3: Verwijs naar verschillende content

Het is niet slim om als maar dezelfde URL er aan toe te voegen. Gebruik je diensten, portfolio, website, nieuwsbrieven, Instagram en eventueel blogs. Zo willen mensen sneller meer van jouw en je kunnen weten waardoor ze doorklikken!

Tip 4: Benoem de merken en producten

Deel je je content met interieur beelden, vermeld dan juist de merken die je hebt gebruikt of vermeld deze ergens op de URL waar je naar linkt. Mensen willen dat juist weten en het geeft ook een indicatie over wat voor merken en materialen jij juist gebruikt. Je bent daar uniek in!

Dus bevind jij je in de interieur branche en gebruik jij Pinterest nog niet op deze manier en zie je geen groei? Hopelijk helpen deze tips je.


Wil je meer leren over Pinterest en hoe jij dit kan gebruiken als interieurprofessional?

Check de cursus Pinterest! Start jij ook 31 oktober? Kijk in onze academie voor alle informatie: https://www.deinterieurclub.com/pinterest


Heb jij mijn gratis-book al gelezen over de meest gemaakte fouten bij het inzetten van Pinterest?


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page