top of page

Het verhaal van interieurbedrijf Studio Henk

Maandag 19 juli 2021 was de oprichter Xander Albers van Studio Henk te gast bij De Interieur Club op Clubhouse in Interieur Talk. We hebben het gehad over ondernemen, maar ook hoe je een bedrijf opstart. Een interessante Interieur Talk!


Xander heeft verteld hoe Studio Henk is ontstaan en waar ze tegenaan liepen tijdens het ondernemen. Maar ook hoe het ontwerpproces eruit ziet en hoe de ideeën ontstaan van nieuwe ontwerpen.


Het begin van Studio Henk


Studio HENK is in 2013 opgericht door Okke en Xander Albers, twee broers uit het zuiden van Nederland. Hun zoektocht naar designmeubels leidde uiteindelijk tot het begin van Studio HENK.


“Ruim vijf jaar geleden waren mijn vrouw (Head of sustainability Corine) en ik op zoek naar designmeubels voor bij ons thuis. We zochten meubels die mooi waren, maar ook geschikt voor dagelijks gebruik. Het viel ons al snel op dat zulke meubels moeilijk te vinden waren.


Mijn broer (ontwerper Xander Albers) en ik besloten toen zelf een tafel te ontwerpen”, aldus Okke. Inmiddels is Studio HENK uitgegroeid tot een succesvol meubelmerk met meer dan dertig werknemers, een flagship store in Amsterdam en Antwerpen, een webshop en verschillende retailers in binnen- en buitenland.


Xander is de ontwerper van de twee en zijn broer Okke bedrijfsstrateeg. Dit blijkt de gouden combinatie te zijn.


Filosofie Studio Henk


Bij Studio HENK geloven ze dat het ontwerpen van meubels niet alleen draait om het maken van een mooi meubelstuk, maar om het creëren van producten die je elke dag weer kunt gebruiken. Daarom zijn de meubels niet alleen mooi, maar ook functioneel.


Alle meubels kunnen zelf samengesteld worden, zodat ze precies zijn wat je nodig hebt voor jouw dagelijks leven - zowel thuis als op kantoor. Je kan kiezen uit een breed aanbod aan maten, afwerkingen, stoffen en kleuren en creëer een uniek meubelstuk. De collectie bestaat uit alle typen meubels die je nodig hebt voor jouw interieur.


Missie Studio Henk


De missie van Studio Henk is om tijdloze meubels te ontwerpen die je leven lang meegaan. Om de levensduur van de meubels te vergroten, werken ze alleen met materialen van de hoogste kwaliteit. De subtiele details laten het vakmanschap en de aandacht voor details zien waarmee de meubels zijn gemaakt. De gehele collectie wordt in Europa geproduceerd.


Xander heeft onder andere verteld hoe zijn ontwerpproces met zijn team in elkaar steekt, wie hij als voorbeelden heeft, wat de bestseller is van Studio Henk, wat de toekomstplannen zijn en nog veel meer.


Bedankt Xander voor je inspirerende verhaal en succes met Studio Henk!


Wil jij meer inspiratie? Luister dan naar De Interieur Club Podcast. Te luisteren via Spotify, Google en Apple Podcast of via onze website:


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page