top of page

Is Tiktok iets voor interieurprofessionals?

Afgelopen maand hebben wij veel tijd besteedt aan marketing voor jouw interieurbedrijf. LinkedIn en Pinterest zijn natuurlijk een must-have om te gebruiken om jouw diensten te promoten en zichtbaar te zijn voor klanten. Vandaar dat wij in onze podcast onze LinkedIn expert Anoek en Pinterest expert Vera aan het woord hebben gelaten. Deze zijn hier terug te luisteren:

Maar hoe zit dat met Tiktok? Is dat interessant voor jou?

Wellicht merk jij dat momenteel de zichtbaarheid via Instagram terugloopt. Minder likes en minder views op stories. Op Facebook zien we dit al langer. Gaat jouw zichtbaarheid nog verder teruglopen dan is het echt nodig om op andere kanalen actief te zijn. Pinterest, LinkedIn én Tiktok zijn nu de kanalen die hard groeien! Pinterest en LinkedIn hebben wij al behandeld en je kan een cursus volgen bij onze academie voor interieurprofessionals.


Zou Tiktok een optie kunnen zijn?

In Nederland is het aantal gebruikers inmiddels al opgelopen tot over de 3 miljoen gebruikers. Tiktok is wereldwijd het grootste social media kanaal na Instagram en Facebook. En wat ook interessant kan zijn is dat vooral de nieuwe generatie Tiktok gebruikt. Op dit moment is 70% van de gebruikers boven de 20 jaar. En nee, op Tiktok zie je niet meer alleen maar mensen die aan het dansen zijn!


Wat kan je met Tiktok?

Tiktok zit vrij simpel in elkaar. Je deelt korte, creatieve video's met audio. Tiktok heeft een grote audiobibliotheek. Veel artiesten worden tegenwoordig bekend via Tiktok. Tiktok is geen platform om direct producten of diensten te verkopen. Het gaat om het delen van inspiratie en creativiteit. Het doel van Tiktok is om de makers van de beste video's te belonen met veel kijkers.


De interieurbranche is natuurlijk een creatieve branche. Op basis van inspiratie over interieur kan jij aantrekkelijk worden voor potentiële klanten Je kan Tiktok dus gebruiken om jouw creativiteit te delen met deze community. Interieurinspiratie is dus ideaal voor Tiktok! Want gebruikers komen voor fun en inspiratie.

Waarom starten met Tiktok?

Het zou nu het juiste moment kunnen zijn om met Tiktok te starten. De jonge generatie heeft TIktok helemaal omarmt. En nu beginnen de gebruikers te stijgen in de andere doelgroepen. Bij Instagram en Facebook begon het ook bij de jonge generatie.


  1. Nieuwe doelgroep

De doelgroep die Tiktok gebruikt is jonger. Maar het aantal gebruikers stijgt nu voornamelijk in de groep tussen de 20 en 39 jaar. Generatie Z heeft natuurlijk de toekomst maar het gaat niet lang duren voordat andere generaties Tiktok gaan gebruiken.


2. Je hoeft niet met je gezicht in beeld

Je hoeft niet perse met je eigen gezicht in beeld. Je kan video's maken zonder jezelf te laten zien. Het gaat vooral om inspiratie en fun. Ideaal dus voor interieurinspiratie. Dus laat je creativiteit de vrije loop!


3. Veel interactie

Je kan veel reacties & likes krijgen op Tiktok. 67% van de gebruikers stuurt bijvoorbeeld video's door. Het is makkelijk om video's door te sturen naar bijvoorbeeld Whatsapp en Instagram


4. Tiktok probeert jouw content juist te pushen bij mensen die jou niet volgen

Waar andere social media kanalen vooral jouw content laten zien aan je volgers probeert Tiktok juist te zorgen dat mensen die jou nog niet volgen, op basis van hun voorkeuren, kennis te laten maken met nieuwe accounts. Bij het aanmelden bij Tiktok moet je namelijk jouw interesses aangeven.


5. Tiktok is relatief nieuw voor de interieurbranche

Tiktok wordt nog weinig gebruikt in de interieurbranche. Jij kan dus één van de eerste zijn die op Tiktok start. Sommige merken hebben wel al hun account geclaimd maar zijn nog niet actief.


Welk accounttype moet je kiezen?

Je kan kiezen voor persoonlijk account en een professioneel account. Bij een professioneel account heb je toegang tot het creators center. hier heb je toegang statistieken. Dit kan natuurlijk handig zijn voor je marketing strategie!


Hoe start je op Tiktok?

Het is heel simpel om te starten op Tiktok. Maak een account aan, geef je voorkeuren aan. Zorg voor een goede profiel foto en bio (maximaal 80 tekens). Zorg dat je op tijd je naam claimt. Tiktok groeit hard dus de verwachting is dat binnen een paar maanden iedereen de switch maakt naar Tiktok!


Volg De Interieur Club en wij volgen je terug!

Heb je een account aangemaakt volg dan De Interieur Club. Wij volgen je dan terug zodat je al direct 1 volger hebt! Tiktok zou zo maar eens het nieuwe social media kanaal kunnen zijn voor de interieurbranche.

Cursus Tiktok

Bij De Interieur Club Academie bieden wij (nog) geen cursus Tiktok aan. Online worden er meerdere cursussen aangeboden. Deze interessante TikTok videocursus is door Sophia Meijer ontwikkeld. Zij is in de Nederlandse wereld van TikTok één van de pioniers. Ze zetten enkele jaren terug de eerste video online, waarna het hard met haar account ging. Ze heeft haar ervaring gebundeld in een cursus (niet via De Interieur Club). Meer over deze Tiktok cursus kun je hier lezen.


Wil jij het liever bij Pinterest of LinkedIn houden?


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page