top of page

4 tips voor Dutch Design Week 2023 van curator Wisse Trooster

Deze week begint Dutch Design Week weer! Van 21 tot 29 oktober kan jij deze negendaagse interieurbeurs bezoeken. DDW is het grootste designevenement van Noord-Europa en presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers en trekt meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Wij hebben curator Wisse Trooster gevraagd om jou 4 tips te geven voor Dutch Design Week 2023. Wisse was ook één van onze 7 zomergasten in onze speciale podcasts deze zomer.

Dit zijn de 4 tips van curator Wisse Trooster voor Dutch Design Week 2023


1. Studio mo man tai x Regina Fischer - In Season

Mo man tai is het label van de Duitse Ulrieke Jurklies en bestaat sinds 2000. Ulrike is van oorsprong timmerman en studeerde af als industrieel ontwerper in München. Tijdens en na deze studie werkt ze in Hong Kong, waar ze besluit een eigen merk te starten. Sinds 2004 is ze met haar label gevestigd in Eindhoven.


Studio Mo man tai zal tijdens DDW weer een knallende show neer gaan zetten. De ontwerpen zijn voor 100% gemaakt met restmateriaal. Tijdens Dutch Design Week kan jij de werkplaats bezoeken. Naast het autonome werk, waaronder de nieuwe installatie 1850 – 2020 > 1.5 die ze recent voor het eerst presenteerde bij Big Art in september in de Bijlmerbajes, tonen ze in samenwerking met de Duitse illustrator Regina Fischer een kleurrijke en sprankelende installatie.2. Isola - Tools & Crafts

Als eerbetoon aan de rijke Nederlandse traditie van vakmanschap zal Isola samenwerken met een lokale houtbewerkerswerkplaats aan de Fuutlaan 12c aan de oostkant van het Centraal Station, om de tentoonstelling Tools & Crafts te organiseren.


De show is gericht op jonge talenten en een nieuwe generatie ambachtslieden die traditionele expertise combineren met innovatieve en experimentele technieken om designstukken te creëren. Tijdens Dutch Design Week 2023 zullen deelnemer live demonstraties geven hoe zij hun werk maken. Je kan op de evenementenpagina het tijdschema van isola bekijken. Op deze locatie is ook de expositie te zien van Social label en The VIsionary Lab met een project van Levi's en Vitra en het werk van Jan Gerritsen.3. Sandra Keja Planken - Messmerizing

Sandra tovert twee leegstaande verdiepingen op het centraal station in Eindhoven om in een wonderland met kleurrijk design. Naast haar eigen werk toont ze veel Nederlands talent in haar expositie. Sandra Keja-Planken is een autodidactische ontwerper en kunstenaar. De werken van Keja-Planken laten je zoeken naar de verbinding tussen mens, natuur en hun gedrag. Ze staat bekend om haar vernieuwende interieurontwerpen met een ziel.


Sandra Keja-Planken presenteert haar nieuwe collectie, Ode al Mar. Sandra staat bekend om haar vorm veranderende ontwerpen, kunst, verzamelobjecten en kunstzinnige interieurs. Met haar fascinatie voor de natuur creëert ze collectibles die verhalen vertellen. Haar verhaal en dat van de relatie tussen mens en natuur.4. Paul Coenen, Tim Teven, Onno Adriaanse en Studio Guilty 

- Comfort me Please

Dit is een groepsexpositie in Eindhoven van ontwerpers Paul Coenen, Tim Teven, Onno Adriaanse en Studio Guilty bij Sectie C. Deze show tijdens Dutch Design Week vindt plaats in de studioshowroom van het gedeelde gebouw waar al het werk wordt gemaakt.


Je gaat hier deze week niet alleen heen voor de collectible design items die de ontwerpers gemaakt hebben waarbij ze helemaal in een materiaal zijn gedoken, maar kan je op deze locatie tijdens DDW ook hotdogs eten en champagne drinken!Heb jij de laatste podcast al geluisterd? Onze gast is ontwerper Marcel Wanders. Luister aflevering 97 van de De Interieur Club Podcast in je favoriete podcast app!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page