top of page

Interieur Talk: 5 vragen aan curator Nicole Uniquole

In april van dit jaar was onze eerste netwerkborrel in het buitenland, Tijdens Milaan Design Week stonden wij met heel veel interieurprofessionals te netwerken bij Masterly - the Dutch in Milano. Nicole Uniquole is de founder en curator van dit grote evenement in Milaan. Hoe kijkt ze hier op terug en wat zijn haar plannen voor de komende maanden?

fotocredits: Renata Dutrée en Edwin Oudshoorn
Fotocredits: Renata Dutrée en Edwin Oudshoorn

1. Hoe kijk je terug op Masterly – the Dutch in Milano?

Met intens genoegen, maar ik kijk ook graag vooruit. De nieuwe locatie heeft al mijn verwachtingen en dat van de deelnemers en bezoekers overtroffen en in Milaan is ‘location key’. We zijn nog maar net begonnen met het verkennen van alle mogelijkheden die dit grootse Palazzo zo dicht bij de Dom te bieden heeft. De schitterende ruimtes die we er tot onze beschikking hebben, we blijven hier en we blijven uitbreiden met presentaties, netwerkgelegenheden en lezingen. Ik hou ervan om groot te denken.


2. Wat doe je verder gedurende het jaar?

Een constante activiteit is het vinden van verrassende manieren om collecties en gebouwen op de kaart te zetten, op verzoek van verschillende bedrijven en historische locaties. Ik ben vrijwel continu bezig met het verbinden van bijzondere plekken, unieke producten en het publiek. Daarnaast werk ik samen met Maya Meijer-Bergmans aan een grote tentoonstelling in Paleis Soestdijk.

Paleis Soestdijk

3. Wat is je mooiste ontdekking dit jaar geweest?

Ondanks dat koninklijke locaties inmiddels voor mij geen onbekend terrein meer zijn, stond ik versteld van de verborgen schoonheid die er in Paleis Soestdijk schuilgaat. Je vindt het achter de wanden, achter deuren die tot op heden gesloten bleven, op allerlei plekken waar het publiek gewoonlijk niet komt. Dit wordt straks allemaal onthuld. We werpen een frisse blik op deze historische parel. Al denk je Paleis Soestdijk van binnen en van buiten te kennen, je zal verrast worden.

Nicole Uniquole
In podcast 69 was Nicole Uniquole te gast!

4. Waarom is het interessant voor een interieurprofessional om naar ‘de vrouwen van Soestdijk’ te gaan?

De expositie biedt inspiratie voor een breed publiek, en voor de professional. Wie van interieur houdt kan hier zijn hart ophalen. We creëren contrast en connectie tussen historische ruimtes en hedendaags design en meubelen. Daardoor lijkt het alsof tijd niet meer bestaat en alleen de schoonheid en tijdloze waarden overblijft. De focus ligt op de vrouwen die hier woonden, en hoe. We laten zien wat de architect toevoegde op de visie en prioriteiten van deze vrouwen. Het park is gewoon een cadeau op interieurgebied op zich. De kleine (sprookjesachtige en nu nog vervallen) huizen hier zullen bij iedere interieurprofessional de fantasie op hol doen slaan. Misschien moeten we een tender uitzetten voor de mooiste inrichting voor juist de inrichting van die historische koninklijke huisjes!


5. Wat kunnen we verwachten van Masterly 2024?

We zullen ervoor zorgen dat de samenstelling en programmering weer volledig Masterly waardig is. Een nieuw element dat ik toevoeg aan de 2024 editie is het “Masterly Podium”. Hiervoor selecteer ik samen met Jeroen Junte -journalist en moderator bekend van onder meer de Volkskrant en het online ontwerp platform Design Digger- 20 net afgestudeerde ontwerpers. Zij krijgen de unieke kans om zich te presenteren in Milaan. Doorslaggevend in de selectie zijn vakmanschap, bijzonder materiaalgebruik en functionaliteit. In aanmerking komen kant-en-klare producten, maar we staan ook open voor prototypes en onderzoeksprojecten. De “lucky 20” worden bij Masterly 2024 gelanceerd onder het oog van de internationale pers en het grote publiek. Een enorme opstap.Ticket met korting voor de vrouwen van Soestdijk?

Van 12 oktober 2023 t/m 7 januari 2024 organiseert Paleis Soestdijk samen met Nicole Uniquole een grote najaarstentoonstelling in 2023. Paleis Soestdijk dankt zijn illustere status óók aan de vrouwen die hier de afgelopen eeuwen ´s zomers maar al te graag verbleven. In de tentoonstelling ‘De vrouwen van Soestdijk’ zal het rijke verleden van dit paleis, gecombineerd met hedendaagse mode, design en ambacht, uitgebreid te zien zijn.


Wanneer: van 12 oktober tot en met 7 januari

Kortingscode voor 20% korting: CLUB20

Commentaires


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page