top of page

5 vragen aan Roos Reedijk van Kopen zonder kijken

Het nieuwe seizoen kopen zonder kijken gaat weer beginnen op maandag 17 april. In alweer het zesde seizoen van Kopen zonder Kijken geven stellen de zoektocht en aankoop van hun nieuwe woning uit handen aan makelaar Alex van Keulen, bouwdeskundige Bob Sikkes en interieurstylist Roos Reedijk.


In een laatste poging om toch een huis te bemachtigen, geven acht stellen presentator Martijn Krabbé en zijn team toestemming om een huis voor hen te zoeken, kopen en verbouwen. Een huis dat zij pas voor het eerst zien nadat de koopovereenkomst getekend is.


Onlangs hebben wij een podcast met Roos Reedijk opgenomen. In aflevering #59 hoor je het hele verhaal van Roos. Luister hier op onze website of op je favoriete podcastkanaal!

In dit blog leren wij Roos Reedijk beter kennen. Roos is niet direct begonnen in de interieurbranche. Roos heeft communicatie gestudeerd, was een tijdje stewardess en belandde in de modebranche. Daarna werd het tijd voor een carriereswitch!


1. Wilde je altijd al stylist worden?

"Ik was altijd al bezig met mijn kamer veranderen, ik woonde op een boot met mijn ouders. Daar was alles maatwerk. Ik was altijd bezig met om alles te verschuiven in mijn kamer. Ik vond het ook stom dat mijn bed vast zat en dat ik die niet onder het raam kon schuiven. Ik was altijd manieren aan het bedenken om het gezellig te maken. Ik heb wel een keer gezegd: ik wil binnnenhuis architect worden, maar toen zei mijn vader: dat is geen vak, daar kan je geen geld mee verdienen."


2. Hoe heb je de carriėreswitch gemaakt naar de interieurbranche?

"Ik had inmiddels 2 kindjes en wilde weer wat om handen hebben. Toen heb ik een interieuropleiding gedaan. Dat kon ik naast mijn huidige werk doen. Ik ben toen langzaam wat opdrachten gaan doen. Ook bijvoorbeeld helpen met winkels opnieuw inrichten en toen kwam dit programma Kopen zonder kijken.


3. Zei je direct ja toen ze je vroegen voor Kopen zonder kijken?

"Nee, ik wilde niet op televisie en vond mijzelf niet ervaren genoeg hiervoor. Aan de andere kant dacht ik why not. Ik kwam met Bob in contact. De bedoeling was dat ik alles achter de schermen ging doen. Dat heb ik het eerste seizoen gedaan. Kijkcijfers waren megagoed en RTL wilde langere zendtijd. Dus toen kwam ik steeds vaker in beeld"

4. Het zesde seizoen is anders worden omdat de huizenmarkt veranderd is?

Het zesde seizoen is een pittig seizoen geworden. Er is een concessieklok in het leven geroepen. Als de klok afloopt moeten de kandidaten een concessie doen omdat het soms onmogelijk was en de zoektocht langer dan een jaar duurde. Met seizoen 7 zijn wij ook al weer bezig en toen we daarmee begonnen kenterende het. De huizenprijzen waren zwaar gedaald. Gelukkig vind iedereen het nog steeds leuk om mee te doen."


5. Wat zijn de standaard dingen die mensen op moodboard zetten?

"Over het algemeen zien de moodboards er allemaal hetzelfde uit. De visgraat vloer, het kookeiland, de zwarte keuken, stalen deuren, zwarte jaloezieën, marmeren keukenbladen, dat zie ik op heel veel moodboards voorbijkomen. En dan denk ik dat gaan we juist anders doen. Ik krijg carte blanche dus ga ik het juist voor het programma de grenzen op zoeken en er overheen. Het programma kan juist een platform zijn voor mensen om nieuwe inspiratie op te doen."

Seizoen 6 van het televisieprogramma begint op 17 april weer! Wil je het hele verhaal van Roos Reedijk horen? Luister dan hier podcast aflevering #59 op onze website of op je favoriete podcast app! Check ook onze andere afleveringen:Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page