top of page

Hoe maak je een insta-waardige foto op een drukbezochte interieurbeurs? 5 tips!

In januari 2023 bezocht ik de interieurbeurs Destination Design in Eindhoven. Deze beurs werd voor het tweede jaar op rij georganiseerd, had dit jaar een nieuw element, namelijk een tour geleid door Evelien Reich, hoofdredacteur ELLE Decoration, en interieurontwerper Linda Lagrand. Wat heb ik ervan genoten! Deze tour was een heerlijke manier om de highlights van de interieurbeurs door andermans ogen te zien!


5 tips voor het maken van een goede foto op een drukke interieurbeurs!

Het vinden van inspiratie was dus geen probleem. Maar het maken van een insta-waardige foto terwijl je een tour met 24 andere interieurprofessionals volgt, zonder dat er veel mensen opstaan, was een wat grotere uitdaging. Als ik al, als interieurfotograaf, hier al tegenaan loop dan ben ik zeker niet de enige. Daarom heb ik een aantal voorbeelden en tips op een rijtje gezet. Je zou denken dat een goede foto maken veel tijd kost, maar dat is zeker niet zo. Ik heb de beelden namelijk heel snel vanaf het zelfde punt gemaakt. Hierbij mijn tips en voorbeeldfoto’s:


Tip 1. Zorg dat je lens schoon is

Laten we starten bij de basis, want je telefoon heeft wat te verduren. Je hebt hem vast, dan verzamelt hij wat stof in je tas of broekzak en zo heb je ongemerkt al snel een vieze lens. Dit heeft echt invloed op de scherpte van je foto, maar ook lampen die zich op de foto laten zien als lange strepen licht. Maak de lens dus schoon voordat je een foto of video gaat maken.


Tip 2. Leg details vast

Je wilt al snel het hele product op de foto zetten, maar door de foto dichterbij te maken verdwijnen alle mensen van het beeld en heb jij een mooi inspirerend beeld om te delen. Zoals deze stoelen hieronder van Emu. Alle ruis verdwijnt en de focus ligt nu echt op het meubel en de verschillende materialen.Tip 3. Maak foto's van meerdere kanten

We zijn gewend een product van de voorkant of schuin te fotograferen zoals bij deze bank van Qliv. Maar je kunt ook aan de zijkant en achterkant inspiratie vinden. Ik stond tijdens de tour achter de bank en vond de modulariteit en rondingen van deze Molinari Design bank erg mooi. Ook zie je bij de Qliv bank dat het niet erg is als er iemand in beeld is, maar meestal staan de bezoekers er niet zo charmant op als deze dame.Tip 4. Zorg dat je lijnen recht zijn

Je weet nooit wanneer de volgende persoon door je beeld loopt. Als je dan een stand hebt waar even niemand staat en je een foto van de hele stand wilt maken, zorg dan wel dat je lijnen recht zijn. Hierdoor komt je foto veel rustiger en professioneler over.


Tip 5. Maak een foto van de naam van het merk

Aan het einde van de beurs ben ik echt al weer vergeten van wie welk product was. Ik kom thuis met heel veel beeldmateriaal, maar weet niet meer bij welke stand het was. Ik maak nu dan ook standaard, nadat ik een stand heb bezocht, meteen een foto van het logo zodat ik weet dat alle foto’s ervoor van dat merk zijn en ik ze als ik de foto gebruik kan taggen of benoemen zoals in dit blog.

Cursus Interieurfotografie volgen? Start 29 januari!

Ik hoop dat deze tips je op weg helpen naar het maken van mooiere content tijdens alle beurzen die er nog aan komen. Heb je vragen of mocht je feedback willen op jouw foto’s, meld je dan aan voor mijn online cursus interieurfotografie die 29 januari start! In deze cursus leer ik hoe je mooie foto’s maakt, je alles in één geheel kunt nabewerken en waar je allemaal aan moet denken als je jouw eigen project wilt fotograferen. Kijk hier voor meer informatie!Wil jij een podcast luisteren met interieurfotograaf Gertrude van den Brink?

Je wilt weer iets posten maar help, geen inspiratie. Interieurfotograaf Gertrude van den Brink geeft 5 tips om jou te helpen! Het onderwerp van de podcast: Wat moet ik nou weer posten op social media?
Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page