top of page

Aectual en Philips MyCreation winnen Masterly Milano Award 2024!

Woensdagavond tijdens de uitverkochte netwerkborrel van De Interieur Club is de Masterly Milano Award 2024 uitgereikt. Deze jaarlijkse prijs bij het Nederlandse paviljoen tijdens Milaan Design Week ging dit jaar naar Aectual & Philips MyCreation by Signify.


De vakjury voor de Masterly Milaan Award 2024 bestond dit jaar uit H.K.H. Margarita de Bourbon de Parme, curator Nicole Uniquole, Mark Timo, Carlein Kieboom, hoofdredacteur van de Residence, en trendanalist Christine Boland. De Award werd dit jaar gemaakt door APTUM lighting.


De winnaar van de Masterly Milano Award 2024!


De winnaar van de Masterly Milano Award 2024 is een samenwerking tussen Aectual en Philips MyCreation by Signify. Op de eerste verdieping van het paleis naast de Duomo staat tijdens Milaan Design Week een ​​baanbrekende 3D-geprinte installatie bestaande uit een bar, een paviljoen en een verlichtingsproject. Onafhankelijke ontwerper Rollo Studio toont sculpturale lampen die zijn gemaakt met behulp van 3D-vormtechnieken.


De installatie toont verschillende aanpasbare afwerkingen gemaakt van verschillende afvalmaterialen, zoals gerecyclede drankkartons. Dit materiaal, ontwikkeld in samenwerking met TetraPak, is gemaakt van de polymeren en aluminium die overblijven na het recyclen van drankkartons. In 2023 recycleerde Aectuals meer dan 1,8 miljoen drankkartons in zijn 3D-geprinte producten. De installatie is nog tot en met zondag te bezoeken in Palazzo dei Giureconsulti.


De vakjury en de winnaars van de Masterly Award 2024. Fotocredits: Nikeline Vreeke

Speciale vermelding voor HMC student Derek Burrei!


Een speciale vermelding gaf de jury aan Derek Burrei. Derek stond met zijn afstudeerproject van het HMC college de Pivot Canape bank. Met de bank kun je een armleuning of rugleuning creëren naar wens. Zijn inspiratie voor deze bank kwam van een gebouw op Lange Vijverberg 15 in Den Haag. Specifiek werden de raamluiken van dat pand zijn bron van creativiteit. Door het draaien van de zittingen verandert het uiterlijk van de bank, net zoals de raamluiken het aanzicht van het gebouw veranderen.


De Pivot Canapé is een uniek stuk dat functionaliteit en design combineert. Hij heeft veel aandacht besteed aan de details om een esthetisch en functioneel meubelstuk te creëren. Het draaiende element van de bank geeft gebruikers de mogelijkheid om hun zitervaring aan te passen. Deze bank is niet alleen een examenproject, maar ook een uiting van zijn creativiteit en vakmanschap.


Heb jij de podcast al beluisterd over het ontwerpen van de droomkeuken van je klant? Luister op alle bekende podcastkanalen!Коментарі


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page