top of page

De Interieur Club Awards: Genomineerden Interieurproduct 2023

Dit zijn de laatste 4 genomineerden! In dit artikel maken wij de genomineerden bekend voor de categorie Interieurproduct van het jaar. De Interieur Club Awards worden op vrijdag 15 december uitgereikt in Utrecht. Afgelopen 2 weken hebben wij de genomineerden bekend gemaakt voor:

Vanaf 1 november kan jij stemmen op jouw favorieten in de drie categorieën. De vakjury Theo-Bert Pot, Mark Timo, Eva van de Ven en Lorraine Dunkley hebben de genomineerden bepaald. Maar uiteindelijk bepaal jij wie er met de felbegeerde Awards naar huis gaan in december!

De Interieur Club Awards: dit zijn de vier genomineerden voor interieurproduct van het jaar!


No Waste Chair - Kees Dekkers

De No Waste Chair is het afstudeerproject op het HMC van ontwerper Kees Dekkers. Dit jaar konden wij niet om de No Waste Chair heen, zelfs koningin Maxima heeft twee exemplaren gekocht.


Het uiteindelijke doel van de No Waste Chair is om gedragsverandering en een mooiere wereld te creëren. "Aan de No Waste Chair heb ik zo'n 7 a 8 maanden gewerkt. Voor de stoel heb ik veel tijd gestoken in het onderzoek, ik wilde iets doen met het recyclen van materialen. Ik vond dit een interessant proces. Ik dacht; hoe kan ik nou echt het verschil maken. Tijdens het onderzoek bedacht ik: al het afval wat we recyclen is al een keer met een gedachte ontworpen en gemaakt. Waarom gebruik ik de esthetiek en de schoonheid van deze producten niet in mijn ontwerp?"


HKliving – Fluffy vloerkleden

HKliving is een werelds interieurmerk gevestigd in het hartje van Nederland, opgericht door een creatieve geest en een wiskundig brein. De moderne designs die hun geschiedenis respecteren vormen het bewijs dat tegenpolen goed samengaan.


De fluffy vloerkleden zijn in een heerlijke 70's stijl. Volgens het jurylid: "hoe dit merk altijd de trend weet te raken en elke keer te vertalen naar een breed publiek. Heel knap gedaan en elke keer weer verrast".


De pluizige vloerkleden zijn handgeweven van zachte wol en hebben een luxueus lange en dikke pool die gezelligheid toevoegt aan een kamer en comfortabel en zacht onder de voeten is.


Brass Basket | SECO Orfebres


Dit is het object dat één van de juryleden in het kader van esthetiek en schoonheid het meest heeft geraakt dit jaar. "Heb wel tientallen filmpjes vanuit verschillende hoeken gemaakt. Het werk hing op zaal in een museum in Madrid dat ik tijdens het Madrid Design Festival in februari dit jaar bezocht."


Een wandobject van een meter lang bij een halve meter breed, met de hand geweven. Wellicht klinkt dat niet meteen heel interessant of uniek in zijn soort, maar het is een handgeweven wandobject van messing. "Een techniek die ikzelf nog nooit eerder heb gezien in combinatie met deze harde, gladde materie."


Slide walnut/copper van Valentin Loellman

Sinds december 2019 is ontwerper Valentin Loellmann eigenaar van de voormalige gemeentelijke Gasfabriek, in de volksmond beter bekend als de Cokesfabriek.


Valentin is een meester in het creëren van sfeer. Zijn meubels, vloeiend van lijn, vertonen een grote liefde voor vormen uit de natuur. Met veel aandacht en liefde worden ze ambachtelijk gemaakt uit diverse houtsoorten, meestal gecombineerd met metaal zoals koper en messing. De sfeer van een elegant sprookjesbos dringt zich op. In een paar ruimtes in de fabriek die grotendeels klaar zijn, heeft de ontwerper het grote gebaar gehanteerd door zijn stijl door te voeren in totaalinrichtingen, compleet met ingebouwde banken, keukenbladen, trappen, deuren en kozijnen.


Stembussen zijn geopend!

Jij bepaalt wie De Interieur Club Awards 2023 gaan winnen. Je kan tot 30 november stemmen in alle drie de categorieën op je favoriete genomineerden. Per e-mailadres/IP-adres kan je 1x stemmen op onze stempagina.Heb jij de laatste podcast al beluisterd? In aflevering 99 is Mart Visser te gast. Iedere laatste maandag van de maand host Gertrude van de Brink een interieurmarketing podcast. Luister deze aflevering nu in je favoriete podcastapp!


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page