top of page

Heb ik een business coach nodig? Waarom wel en waarom niet!

Afgelopen jaren nam het aantal business coaches fors toe. De afgelopen 5 jaar is het aantal business coaches met 66% gestegen! Het lijkt wel of opeens iedereen een business coach is geworden. Het is een vrij beroep net als interieurontwerper, dus iedereen kan zich coach noemen. Waarom zou je een business coach nemen en waarom zou je het niet moeten doen? Het kan zowel voor een starter als een ervaren interieurprofessional handig zijn maar je moet wel weten waar je op letten als je iemand zoekt. In dit blog beantwoorden wij jouw vragen!

Business coach voor de interieurprofessional

Hulp vragen van een business coach bij het runnen van je interieurbedrijf

Bijna een kwart van de Nederlanders heeft wel eens een business coach gebruikt. Het kan een goede investering zijn om sneller stappen te maken met je interieurbedrijf. Je kan soms door de bomen het bos niet meer zien. Er komt ontzettend veel op je af, waar je wellicht van te voren nooit over nagedacht hebt. Een business coach geeft jou bijvoorbeeld concrete adviezen, kan focus aanbrengen, nieuwe inzichten geven, kan een stok achter de deur zijn en jou een spiegel voorhouden.


Je kan niet alles weten dus is het nodig om hulp in te schakelen. Helaas is het zo dat 80% van de afgestudeerden van een interieuropleiding het niet lukt om binnen 2 jaar een inkomen uit hun interieurbedrijf te halen en haken af. Ook zien wij veel interieurprofessionals stoppen na een paar jaar wel succesvol te zijn geweest omdat ze de veranderingen in de markt niet kunnen bijbenen. Dat je creatief bent betekent niet automatisch dat je verstand hebt van bijvoorbeeld ondernemen en marketing.

Hulp van een business coach bij het runnen van je interieurbedrijf

Stel jij zou hulp willen bij het opstarten of het bereiken van je doelen voor je interieurbedrijf? Hoe weet je of deze coach echt kennis heeft? Hoe weet je of deze business coach wel bij jou past?


Waarom zou je een business coach nemen?

 1. Je wil sneller stappen maken en leren van iemand die ervaring heeft in het interieurvak

 2. Je hebt geld en veel tijd geïnvesteerd in je droom, een interieuropleiding volgen, en nu wil je je interieurbedrijf ook professioneel aanpakken

 3. Je loopt vast, het lukt niet om aan klanten te komen en weet niet waar dat aan ligt

 4. Je wilt meer structuur aanbrengen in je interieurbedrijf. Alles is leuk om aan te pakken maar je mist focus

 5. Je wilt dat iemand kritisch meekijkt naar je interieurbedrijf. Je aanbod, je prijzen, je processen, je marketing etc. Waar kan je nog stappen maken?

Een business coach is zeker niet voor iedereen. Je moet er wel voor open staan en echt eerlijk en kritisch naar jezelf en je bedrijf durven kijken.


Waarom je geen business coach zou moeten nemen!

 1. Je hebt zelf de tijd, geld en de kennis om rustig aan je interieurbedrijf te werken

 2. Je bent gewend om alles alleen te doen en wilt jou werkwijze en processen niet veranderen

 3. Je wilt geen eerlijke feedback krijgen, je houd er niet van om een spiegel voor te krijgen

 4. Je zoekt een manier om snel geld te verdienen. Er lopen business coaches rond die jou beloven dat je binnen een paar weken meer dan 10K per maand kan verdienen. Geloof je dat zelf?

 5. Je wilt liever blijven dromen en geen concrete doelen stellen.

Overweeg je om te investeren in een businesscoach? Een belangrijke stap voor je interieurbedrijf die gepaard gaat met een investering in tijd, geld en energie. Kijk goed wie bij jou past en jouw manier van ondernemen. Kijk naar de kennis en ervaring als je de verschillende coaches vergelijkt. In De Interieur Club Academie helpen experts uit het vak jou met je interieurbedrijf!


Laura Hindriks en Mignon van de Bunt kunnen jou helpen met het bereiken van de doelen van je interieurbedrijf!

Bij De Interieur Club Academie hebben wij interieurprofessionals Laura Hindriks en Mignon van de Bunt als experts. Je hebt vast al hun verhaal gehoord in De Interieur Club Podcast! Zij kunnen jou kunnen helpen met je interieurbedrijf. Beiden hebben veel werkervaring in de interieurbranche en al heel wat interieurprofessionals succesvol mogen begeleiden. Wij bieden zowel een ondernemersprogramma, groepstraject en 1 op 1 coaching aan.


Laura Hindriks | Ondernemersprogramma | 1 op 1 coaching

De eerste vijf jaren als zelfstandig interieurprofessional deed Laura maar wat. "Achteraf zo jammer; had ik maar tijdens mijn opleiding geleerd hoe het ondernemen in de interieurbranche werkt. Toen ik een herstart maakte, leerde ik dat een financieel gezond bedrijf wél bestaat. Ik heb mijn lessen gebundeld in het ondernemersprogramma voor de ambitieuze interieurprofessional. Op 19 januari sluit de inschrijving voor de 2de editie. Tot 1 april kan jij je inschrijven voor de volgende editie. Doe dat op tijd want dan ontvang je een mooie bonus!

Ondernemersprogramma 1 op 1 coaching van Laura Hindriks

Ben jij toe aan 1 op 1 begeleiding? Wil jij 4 maanden 1 op 1 begeleiding van een professional uit het interieurvak? Voor veelbelovende interieurprofessional die willen werken aan de 2.0 versie van hun interieurbedrijf! Het is een behoorlijke investering in tijd en geld maar je gaat deze investering. Er zijn nog 2 plekken voor deze periode. Aanmelden sluit 6 februari!


Meer informatie en aanmelden voor het ondernemersprogramma

Mentorship 1 op 1 begeleiding van Laura Hindriks

Mignon van de Bunt | The Next Level Groepstraject

Mignon werkt zelf inmiddels ruim 16 jaar als interieurontwerper én zelfstandig ondernemer. "Ik weet nog goed toen ik mijn interieurbedrijf destijds startte, hoe lastig het kon zijn om er een volledig salaris uit te halen. Al snel ontdekte ik dat je mindset van grote invloed is op het succes dat je bereikt. Jouw definitie van succes! Wil jij graag met een leuke groep aan de slag? In 6 maanden samen met gelijkgestemden een succesvol interieurbedrijf bouwen!"


Het groepstraject start op 30 januari. Laatste 7 plaatsen!


Meer informatie en aanmelden voor The Next Level Groepstraject

The Next Level Groepstraject

Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

 • Instagram De Interieur Club
 • linkedin
 • Spotify
 • Apple Music
 • De Interieur Club Podcast
 • Black Youtube Icoon
bottom of page