top of page

5 tips waaraan een goed social media bericht moet voldoen

Wil jij antwoord op de vraag: hoe maak je goede content? In podcast 50 hebben wij social media trendwatcher Kirsten Jassies te gast. Wat is er gebeurd op Instagram? Hoe moet je social media gebruiken als interieurprofessional? En wat is er veranderd bij de social media kanalen? Is het nog wel slim om al je pijlen op Instagram te richten? Kirsten weet alles over social media en is auteur van meerdere boeken over dit onderwerp.


Hieronder kan je de podcast luisteren vanaf 3 oktober en lees je de 5 tips van Kirsten om tot een goed social media bericht te komen. Meer informatie over de boeken van Kirsten lees je onderaan het bericht!

Trendwatcher Kirsten Jassies over hoe je goede content maakt voor social media als interieurprofessional

Luister hier via onze website of via de podcastkanalen Spotify, Apple en Google Podcasts.


Hoe maak je goede content? De inhoud van een goed social media bericht moet waarde toevoegen aan het leven van je doelgroep. Dus die moet je door en door kennen. Om het te lezen of kijken moeten ze eerst stoppen met scrollen, gebruik dus een beeld (of omslag bij video) dat herkenbaar is, of emoties teweeg brengt. En daarna? Dan moet het aan een of meerdere van de onderstaande voorwaarden voldoen. Een like is bij alle voorwaarden een mogelijke interactie.


Hoe maak je goede content? 5 tips waaraan een goed social media bericht moet voldoen:

1. HANDIGE INFO, NIEUWS (reageren, bewaren) Is het iets dat ik handig vind om te hebben of om te weten Is het iets dat ik fijn vind om te weten, waar ik graag over praat? Is het iets dat ik moet weten vanwege mijn hobby, werk, woonplaats, lifestyle, vrienden? 2. HERKENNING (reageren) Is het iets dat ik herken, dat ik ook heb?

3. INSPIRATIE (liken, bewaren) Is het iets dat ik graag wil hebben of aan iemand anders wil geven.

iPhone met social media om goede content te maken

4. EMOTIES (reageren) Is het iets dat ik mooi vind, wat mij inspiratie bied? Is het iets dat ik afschuwelijk vind of waar ik boos van word? Is het iets dat ik grappig vind? Is het iets waardoor ik ontroert word? 5. VOOR IEMAND ANDERS / MET IEMAND ANDERS / GROEPEN (taggen, doorsturen) Is het iets dat ik op iemand anders vind slaan? Is het iets waarvan ik denk dat iemand anders het (ook) grappig of herkenbaar vind? Is het iets wat wij als groep (vrienden, bedrijf, community) kunnen gebruiken of leuk vinden?


Een goede social media post begint bij het door en door kennen van je doelgroep. Indien dat niet duidelijk is schiet je met hagel en is het heel moeilijk om succesvol te zijn op social media.


Kirsten heeft meerdere boeken geschreven over social media welke interessant kunnen zijn voor jou als interieurprofessional. Wil jij meer leren over hoe je social media beter kan gebruiken en hoe je goede content maakt? Lees hier meer over de boeken:

Boek tiktologie om goede content te maken voor Instagram Reels, TikTok en YouTube shorts

Tiktologie

TikTok en Instagram Reels zijn enorm populair. Niet alleen jonge mensen zijn gek op de korte prikkelende video’s met leuke muziekjes, ook steeds meer 30-plussers weten de weg te vinden naar de platforms met korte video. In dit boek leer je van social media expert Kirsten Jassies hoe jij zelf korte video’s maakt waar mensen graag naar kijken. Het staat vol inspirerende voorbeelden en handige checklists om meteen zelf aan de slag te gaan. Zo zet jij jezelf (en je bedrijf) op de kaart!Boek kick ass content voor social media over hoe je goede content maakt voor social media

Kick ass content voor social media

Een smartphone, een flinke dosis creativiteit en een portie lef is alles wat je nodig hebt om kick-ass te worden op social media. In dit boek ontfutselt social media expert Kirsten Jassies 12 content heroes als @bassmit, @and.bloom en @zeikschrift hun geheimen om jou te inspireren zelf de beste verhalen te vertellen op social media. Met handige lijstjes, tips & tricks en veel voorbeelden.


Boek Instaproof met tips om hoe je goede content maakt voor je Instagramaccount

Instaproof

In het boek Instaproof vind je de beste tips en voorbeelden om je instagramaccount helemaal da bomb te maken. Hoe vind je volgers, hoe hou je ze betrokken en hoe zorg je voor interessante content? Hoe maak je een contentkalender en waarom de selfies eigenlijk? Deze versie van Instaproof is helemaal vernieuwd!

Wil je leren om zelf goede content te maken?

Wil jij weten hoe je zelf goede content maakt? De groep van september was al snel vol. Daarom is er een nieuwe startdatum voor de cursus interieurfotografie 7 november. Leer in 4 weken hoe jij de beste foto's kan maken zodat je deze kan gebruiken op je social media kanalen!


Deze cursus doen we met maximaal 12 deelnemers. Wil je mee doen? Meld je dan nu nog aan met de early bird korting.


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page