top of page

Interieur Talk: 5 vragen aan interieurontwerper Marielle van Essen

Regelmatig zetten wij een interieurprofessional in de spotlight. Deze week is het de beurt aan interieurontwerper Marielle van Essen. Twee jaar geleden maakte zij een carrièreswitch van strafrechtadvocaat naar interieurondernemer. Ook gebruikt Marielle de AI-Tool Midjourney voor het generen van uniek beeld die zij gebruikt voor haar interieurprojecten. Deze maand lanceerde zij haar cursus Midjourney gericht op interieurprofessionals.


5 vragen aan interieurontwerper Marielle van Essen


1. Wat doe jij in de interieurbranche?

Vanuit mijn bedrijf Van Essen Interiors ontwerp en realiseer ik interieurs van woningen en bedrijven. De missie van mijn bedrijf is om opdrachtgevers te laten ervaren wat een goed ontworpen en uitgevoerd interieur met de gebruikers doet.


2. Wat is het leukste aan het werk wat jij doet?

Het blijft bijzonder om te zien hoe puur een idee in je hoofd na een aantal maanden of jaren werkelijkheid is geworden. Dit vak leert je echt dat wat je kunt bedenken ook kunt manifesteren. Een les die je door je hele leven kunt doortrekken.


3. Wat is het mooiste project waar je aan gewerkt hebt?

Ik vond het transformeren van een oude naaifabriek in de Amsterdamse Houthavens naar een creatieve neurodiverse werkplek en eventspace voor

Het PR Bureau in Amsterdam een van de gaafste opdrachten. De omvang en complexiteit van het project, de diversiteit van de wensen en taken, de samenwerking met de architect, productontwerp en realisatie, rekening houden met de neurodiversiteit van de gebruikers.


4. Van wie of wat krijg jij inspiratie voor je projecten?

Het klinkt misschien gek, maar opdrachtgevers zelf zijn mijn eerste inspiratiebron. Ik luister goed naar wie zij zijn, hoe ze leven of werken en vraag door wat hun wensen en dromen zijn.


Dan gaat er iets leven in mijn verbeelding. Daarnaast laat ik mij inspireren door reizen, beurzen, boeken en de laatste tijd ook met name de AI tool Midjourney.

Midjourney stelt mij in staat om met woorden opdracht te geven tot het genereren van uniek beeld. Dat beeld is hoge van kwaliteit, vrij door mij te gebruiken en toont vaak verrassende concepten en onderdelen waar ik zelf niet opgekomen zou zijn.5. Wat is jouw droomproject?

Het is mijn droom om op een prachtige enigszins afgelegen plek, in een zonnig land, midden in de natuur, op een stuk land een of meer ruimtes te realiseren met multifunctionele bestemming: wonen, tijdelijk verblijf, retraite, lezingen, genereren van eigen voedsel, huisvesten van dieren. Een plek waar de mens weer dichtbij de bron wordt gebracht: de natuur, eigen voedsel maken, omringd door dieren en connectie met fijne like minded mensen om zich heen. Een plek waar mensen zich fysiek en mentaal kunnen voeden en weer een gevoel van connectie mogen ervaren. Iets waarvan ik merk dat mensen het steeds meer missen. Ik sluit niet uit dat ik dit zelf ga opzetten:)


Wil je de AI-tool Midjourney inzetten voor je interieurbedrijf?

Brenda de Vries (Midjourney expert) en Marielle van Essen (interieurontwerper) geven op locatie in Amsterdam een 4 uur durende intensieve cursus Midjourney voor interieurprofessionals! Check via de knop welke data nog beschikbaar zijn.


Comentarios


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page