top of page

Klassiek ontmoet modern: tips voor het combineren van interieurstijlen

Tegenwoordig wordt het combineren van verschillende interieurstijlen steeds populairder. Dit komt vooral doordat mensen vaak totáál andere woonstijlen hebben dan hun partner of huisgenoot. Als interieurprofessional kun je deze stress bij de klant weghalen, want het mixen van verschillende woonstijlen kan prima en is juist helemaal van deze tijd! Dus waar wacht je nog op? Mixen maar!


Klassieke stijl interieur

Een klassieke stijl interieur wordt gekenmerkt door vorstelijke en sierlijke (oude) elementen, maar kan ook gemixt worden met elementen van andere stijlen. Een bekende combinatie is het moderne interieur.

Een klassiek interieur kenmerkt zich door een symmetrische opstelling van meubels en accessoires. De sofa wordt vaak centraal geplaatst, met daaromheen fauteuils. Daarnaast is het belangrijk om te werken met hoogwaardige materialen, zoals marmer, kristal en leer. Patronen zoals gestreepte en geruite bloemmotieven zie je ook vaak terug. Voor hoogwaardige interieurstoffen kun je bijvoorbeeld terecht bij Zimmer + Rohde


Modern interieur


Als interieurprofessional is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends op het gebied van interieurdesign. Om een succesvol modern interieur te creëren, is het cruciaal om de juiste materialen en kleuren te kiezen. Ga voor strakke, minimalistische lijnen en kleuren zoals wit, grijs en zwart.


Een open ruimte is een must-have voor een modern design. Designmeubelen zijn daarbij een perfecte match, maar let op dat je niet overdrijft. Houd het simpel en minimalistisch, en laat de meubels voor zich spreken.

En vergeet niet: luister naar de klant! Een persoonlijk ontwerp dat past bij hun levensstijl en smaak is de sleutel tot succes.


Klassiek en modern interieur


Het combineren van een klassiek en modern interieur is uitdagend, maar kan een unieke ruimte opleveren. Een modern klassiek interieur heeft neutrale kleuren, hoogwaardige materialen, strakke lijnen, symmetrie en een luxe uitstraling.


Combineer moderne meubels met klassieke accenten of voeg klassieke elementen toe aan een moderne ruimte.


Experimenteer met verschillende elementen om de juiste sfeer te bereiken en vermijd overdrijven in elke hoek van de kamer.

Commenti


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page