top of page

Vijf interieur trends bij Milaan Design Week Salone del Mobile

De Design Week in Milaan is net afgelopen en wij hebben de trends voor jou op een rijtje gezet. Milaan voelde afgelopen week magisch, alle design- en interieurlovers hadden zich verzameld in deze mooie Italiaanse stad. Het was druk in Milaan, de sfeer was heerlijk en het voelde drukker dan ooit. Wij hebben afgelopen week al de 10 hoogtepunten van Milaan Design Week op een rijtje gezet. Maar ook de trends mogen niet ontbreken!


Het is verraderlijk om alleen in de stad te blijven omdat daar al zoveel te doen is. Maar wij zijn natuurlijk ook voor jou naar de echte beurs geweest om daar rond te kijken en om de trends te spotten. De beurs zelf vindt plaats in het beurs- en congrescentrum Fiera Milano in de Milanese voorstad Rho. De beurs is groot en zeker niet te doen in 1 dag maar zeker de moeite om te bezoeken. Dit jaar was ook Euroluce waar alle lichtmerken uitpakken met hun mooiste verlichting. Genieten!


Wij hebben de 5 interieur trends die wij gezien hebben tijdens Milaan Design Week op de interieurbeurs voor jou op een rijtje gezet:


1. Kleur, kleur en nog een kleur!

Kleur mag natuurlijk al weer een tijdje en dat zagen wij in Milaan overal en natuurlijk ook op de beurs! Verassende kleurcombinaties, heldere en gewaagde kleuren!


Driade stond op de beurs met een speciale stand met de kleuren van de regenboog die de verschillende zielen van het merk vertelt en de bezoeker omhult in een wereld vol fun. Levensvreugde is het onderscheidende element van Driade.


Het badkamer en keukenmerk Gessi pakte uit met een grootse stand op de beurs en ook de showroom in de stad was indrukwekkend. Zij presenteerde dit jaar de haute culture collectie met onder andere bijzondere kleurrijke kranen.


Polspotten was dit jaar voor het eerst op de Salone del Mobile. Het interieurbedrijf had een prachtige stand gecreëerd met de karakteristieke, stapelbare krukken. Ook was de samenwerking met Byborre te zien, het innovatieve textielmerk dat zich, net als Polspotten, heeft toegelegd op duurzaamheid en creativiteit. Byborre maakte zijn debuut op de beurs met een meubelstof met een opvallend blauw kleurenpalet.

Foto 1: Polspotten

Foto 2: Gessi

Foto 3: Driade


2. Binnen naar buiten

Wij zagen op de beurs in Milaan veel luxe meubels voor buiten. Steeds meer designmerken maken een outdoorcollectie die je ook prima binnen zou kunnen neerzetten. Wij twijfelden regelmatig: is het nou een buiten- of binnencollectie? Op de beurs brachten veel meubelfabrikanten de luxe en comfortabele meubels van binnen naar buiten! Zo zagen wij dat Molteni groots had uitgepakt met een immense stand, en ook Talenti Outdoor en Emu hadden een luxe outdoorcollectie te laten zien.

Foto 1: Molteni & C

Foto 2 Talenti Outdoor

Foto 3 Emu


3. Wandkleden all over!

Wij kwamen veel wandkleden tegen op de Salone del Mobile. Gaan wij dan nu echt wandkleden zien in de Nederlandse huiskamers? Een wandkleed is een mooi alternatief voor behang en verf of als kunstobject aan de muur. Uiteraard kwam hier ook veel kleur terug en/of ronde en ovale vormen.

Foto 1: Golran

Foto 2: Pierre Frey


Ken jij De Interieur Club Podcast al? Luister hier op onze website of op Spotify en Apple naar alle afleveringen!


4. Tafels met mammoetpoten

Veel designmerken hebben tafels met dikke ronde poten in hun collectie. Wij konden niet om de mammoetpoten heen. Van eettafels tot kleine bijzettafels de mammoetpoot word veel toegepast in de collecties met een enkele tot meerdere poten.


5. Afgeronde tafelbladen

Ook een opvallende trend bij de tafels en keukenbladen zijn de afgeronde randen en ronde hoeken. Zo gingen bijvoorbeeld De Castelli, die hun debuut maakte op de beurs, en het Spaanse interieurbedrijf Kettal mee in deze trend.


Krijg jij geen genoeg van interieur- en designtrends?

Trendforecaster Jan Agelink gaat op vrijdag 26 mei (live in Amsterdam) en op vrijdag 2 juni (webinar) een trendpresentatie geven over consumenten en design trends. Jan is in april ook in Milaan geweest waar hij veel inspiratie op gedaan heeft. Hieronder lees je alles over de trendpresentaties:

LIVE EVENT: Consumer & Design trends Autumn Winter 24|25

Datum | Vrijdag 26 mei 2023 van 9.30 - 12.30 uur

Locatie | Amsterdam

Op 26 Mei presenteert trendforecaster Jan Agelink LIVE de nieuwste CONSUMER TRENDS presentatie AW 2024 / 2025. In deze presentatie van 2 x 60 minuten staan we uitgebreid stil bij de maatschappelijke en consumententrends voor AW 24/25, daarnaast laten we 4 themas met lifestyle, mode, design, interieur, retail en marketing zien. Deze trendpresentatie is live te bezoeken in Amsterdam op 26 mei.

WEBINAR: Consumer & Design trends AW24|25

Datum | Vrijdag 2 juni 2023 van 10.00 - 12.30 uur Op 2 juni presenteren we onze nieuwste CONSUMER TRENDS presentatie AW 2024 / 2025. In deze online presentatie van 2 x 60 minuten staan we uitgebreid stil bij de maatschappelijke en consumententrends voor AW 24/25, daarnaast laten we 4 themas met lifestyle, mode, design, interieur, retail en marketing zien.


コメント


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page