top of page

Wat was jouw hoogtepunt op Milaan Design Week 2024? Interieurprofessionals aan het woord!

Wat waren er veel interieurprofessionals in Milaan vorige week! Wij hebben een aantal professionals de onmogelijke vraag gesteld: Wat was jouw hoogtepunt op Milaan Design Week 2024 en waarom? Milaan Design Week word ieder jaar groter en groter en het is onmogelijk om alles te zien in een paar dagen. Alleen al op de beurs presenteerden meer dan 2000 fabrikanten hun producten.


Belangrijkste twee vragen die een rol speelde tijdens deze editie van Milaan Design Week waren: aan wat voor producten is echt behoefte en hoe kun je deze het beste produceren? De interieurbranche is snel aan het veranderen door het klimaat, digitalisering en schaarste aan energie en grondstoffen. Vanuit Milaan dus heel veel inspiratie en stof tot nadenken. Daarom nog eens 5 hoogtepunten!


De hoogtepunten van Milaan Design Week 2024 van een deze interieurprofessionals!


Interieurarchitect Michiel de Zeeuw


Wat was jouw hoogtepunt van Milaan 2024?

De beursstand, stadslocatie en de innovaties van het Italiaanse kranenmerk Gessi waren ronduit prachtig!


Waarom was dit jouw hoogtepunt?

Het omzetten van functionele onderdelen in sieraden voor je badkamer is een hele positieve ontwikkeling. Het zet aan om steeds weer opnieuw naar onze gebruiksvoorwerpen te kijken. Kranen die van echt bamboe zijn of staal dat zo goed bewerkt is dat het echt leer lijkt. Iets wat je dagelijks gebruikt mag ook bijzonder zijn en is al langs niet meer iets wat enkel praktisch is.


Saskia ten Cate - Decolegno


Wat was jouw hoogtepunt van Milaan 2024?

Ik ga tijdens de Design Week in Milaan altijd op zoek naar die verrassing, die vooruitziende blik, dat originele concept dat we nog niet kennen. Mijn hoogtepunt was dit jaar de installatie ‘The Rude Art Club’ van Fay Toogood.


Waarom was dit jouw hoogtepunt?

De originele en bijzondere vormgeving van haar Cosmic collectie voor Tacchini spreekt tot de verbeelding. Ook de prachtige handgemaakte karpetten voor cc-tapis zijn in mijn optiek toonaangevend voor vernieuwing in de wereld van design. Toogood weet altijd weer te verrassen met haar visie en originaliteit.


Jeroen Glas - Interieur Carrière


Wat was jouw hoogtepunt van Milaan 2024?

Bij de gallery van Rossana Orlandi heb ik prachtige ontwerpen gezien. Onder meer deze objecten van glas van de Koreaanse ontwerper Jiyong Lee.


Waarom wat dit jouw hoogtepunt?

In mijn ogen is deze gallery een perfect contrast tussen de sfeer (architectuur) van Milaan en de internationale creatieve wereld. Een WOW van binnenkomst tot verlaten. Zoveel bijzondere plekjes, designers en kunstobjecten. Net als de locatie van Solidified nam deze plek mij echt mee in een puur stuk Milaan.


Hoofdredacteur Carlein Kieboom - Residence Magazine


Wat was jouw hoogtepunt van Milaan 2024?

Mijn hoogtepunt van de Salone del Mobile was de presentatie van Paola Lenti.


Waarom was dit jouw hoogtepunt?

De presentatie van Paola Lenti tijdens de Salone del Mobile rockte gewoon! Haar kleurrijke design meubels met bijzonder texturen knalden eruit en brachten zo'n coole energie met zich mee. Met gewaagde, felle, kleurcombinaties en funky patronen was het als een feestje voor je ogen - helemaal te gek!


Kim de Vaal - Cosentino


Wat was jouw hoogtepunt van Milaan 2024?

Absoluut hoogtepunt tijdens MDW 2024 voor mij persoonlijk, zijn de netwerkevents waaronder die in Masterly van De Interieur Club en het event van Gaggenau “The Elevation of Gravity.” op de waanzinnige locatie Villa Necchi Campiglio. Verder is alles wat er te zien en te doen valt in de stad echt waanzinnig.


Waarom was dit jouw hoogtepunt?

De rede waarom dit wat mij betreft de absolute hoogtepunten zijn is om via de netwerkevents te verbinden met like minded people, denk hierbij aan designers, architecten em meubelmakers etc. Uiteindelijk maken we samen mooie dingen en is Milaan wel echt HET inspiratiecentrum voor design. Om in de stad al het waanzinnige design van meubels/verlichting/keukens enzovoorts te mogen bewonderen in de meest mooie oude panden is natuurlijk ontzettend inspirerend.


Nog meer inspiratie? Luister naar De Interieur Club Podcast! Iedere week mooie gasten en onderwerpen in je favoriete podcastapp.Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page