top of page

3 tips: Help, mijn klant wil een werkplek in de woonkamer!

Aanstaande maandag in Interieur Talk: Hoe pas je een werkplek goed toe in je interieurontwerp? Anne de Man heeft een blog geschreven vooruitlopend op onze talk op maandag 2 mei!


Je krijgt een opdracht om een interieurontwerp te maken voor een woonkamer. Het is een prachtige ruimte met veel ramen en het is ruim, zodat er zeker plek is voor zowel de woon- als eetfunctie zoals je klant in gedachten heeft. Met de wensen van je klant ga je op zoek naar passende materialen en kleuren en begin je enthousiast aan je design. Maar help … ze willen ook nog een werkplek!


Anne de Man is eigenaar van New Office : New You. Ze weet alles over inspiratie, focus en rust op je werkplek en ontwerpt jouw droomkantoor, she shed of sacred space.

De wereld verandert en thuiswerken blijft. De werkplek wordt dus steeds vaker een belangrijk onderdeel van jouw interieurontwerp. Aan de eettafel werken is passé en het is aan jou als interieurprofessional om de werkplek in een nieuwe woonstijl en -inrichting mee te nemen. En als in de rest van het huis is geen plek is, moet de werkplek dus in de woonkamer komen.


Maar waar plaats je die werkplek dan? Verstop je ‘m in een hoek, of plaats je ‘m half in een kast? Zo’n piepklein uitklapbureautje aan de muur naast de bank is misschien handig, dan valt het niet zo op. Met een hip designstoeltje erbij. Maar werkt dat prettig en is dat ergonomisch verantwoord? En wat doe je met het licht? En de akoestiek? En de vormgeving? Planten? Een kast?


Een thuiswerkplek zal steeds vaker onderdeel zijn van de interieurwensen van je klanten. En met jouw creativiteit, ervaring en inzicht gaat het jou ongetwijfeld lukken om een goed en mooi ontwerp te maken. Maar voor het geval je nog wat advies kunt gebruiken, deel ik 3 tips met je.


Tip 1 De werkplek mag gezien worden

Het is misschien een hele andere manier van denken dan we tot nu toe meestal deden, maar toch eigenlijk ook heel logisch: de werkplek wordt veel gebruikt en mag dus zeker een prominente plek innemen!

Verstop de werkplek dus niet, maar zorg dat hij onderdeel wordt van de ruimte èn een eigen rol krijgt. Net als je het zit- en het eetgedeelte een eigen rol in je ontwerp geeft.


Tip 2 De meest geschikte plek is bij een raam

Als het kan, kies dan voor een plek bij een raam. Af en toe naar buiten kijken geeft inspiratie en (goede) afleiding. Er is dan voldoende en prettig licht om overdag bij te werken. Goede lichte zonwering is essentieel voor als er veel direct zonlicht naar binnen valt of wanneer diffuus licht is gewenst bij werken op een scherm of tijdens online meetings.


Tip 3 Een eigen design is essentieel voor een werkplek

Als het even kan, dan adviseer je je klant natuurlijk om een aparte werkkamer in te richten. En om deze een heel andere stijl te geven dan de rest van het huis. Want dan kan je klant echt ‘in en uit ‘ het werk stappen.

Geef de werkplek in de woonkamer in je ontwerp ook zoveel mogelijk een eigen uitstraling – die natuurlijk past bij de rest- , zodat die plek toch de rust, focus en inspiratie creëert die nodig is om fijn te kunnen werken.


De wereld verandert, ons thuis verandert. Thuiswerken blijft en de werkplek mag zeker een duidelijke plaats innemen in het interieur!


Wil je meer tips en inspiratie? Over akoestiek, ergonomie en goede ‘werk’planten bijvoorbeeld? Luister dan 2 mei naar Interieur Talk!


Anne de Man, april 2022


Anne is op maandag 2 mei te gast in Interieur Talk om 12.00 uur samen met Ljuboff Kazakov van OCCO Digital. Het onderwerp is: waar moet je op letten als je een interieurontwerp maakt voor een werkplek/kantoor? Link naar Clubhouse

Netwerkborrel 17 juni bijna uitverkocht!

Vergeet geen kaartje te kopen voor De Interieur Club Netwerkborrel van vrijdag 17 juni. Inmiddels zijn al meer dan 80% van de kaarten verkocht. Op = OpComments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page