top of page

5 tips voor Milaan Design Week 2023!

De grootste interieur- en designbeurs ter wereld, de Salone del Mobile in Milaan, begint bijna! Voor veel interieurprofessionals is dit dé interieurbeurs van het jaar, niet alleen vanwege de beurs maar ook omdat de hele stad wel betoverd lijkt.


Indien je De Interieur Club Podcast weleens luistert dan heb je vast gehoord dat kleurexpert Marie-Gon, trendanalist Christine Boland en ELLE Decoration hoofdredacteur Evelien Reich samen met heel veel liefhebbers hier ieder jaar te vinden zijn. Door heel Milaan worden presentaties en shows gegeven. Niet alleen bij de beurs en in het centrum maar overal in de stad voel je de designvibes!


Afgelopen weken kregen wij veel vragen van jullie waar je echt heen zou moeten. Wij hebben 5 tips verzameld voor Milaan Design Week 2023 en die delen wij graag met jou. Uiteraard moet je de wijken Isola en Brera bezoeken. Daar zitten veel merken die uitpakken met mooie exposities en tentoonstellingen. Verder is Alcova een aanrader. In een oud slachthuis heeft dit onafhankelijke designplatform meer dan 100 ontwerpers, merken en andere creatievelingen verzameld!


1. Masterly - The Dutch in Milano

De 7e editie van Masterly – The Dutch in Milano zal plaatsvinden van 18-25 april 2023. Na zes jaar Palazzo Francesco Turati is het tijd voor een frisse upgrade naar een fantastische nieuwe locatie. Nu nog dichter bij de Duomo in het centrum van Milaan. Het Palazzo dei Giureconsulti, bekend als het palazzo met de toren, fungeert als nieuw decor en dé plek voor de collecties van meer dan honderd Nederlandse ontwerpers en bedrijven.


In februari hebben wij een podcast opgenomen met de oprichter en curator van Masterly Milaan, Nicole Uniquole. Wil je alles horen over Nicole en Masterly? Luister dan de podcast #69 hier op onze website of op Spotify of Apple Podcast.

Laatste kaarten voor netwerkborrel Milaan!

Op woensdag 19 april van 17.00 tot 20.00 uur organiseren wij onze netwerkborrel op deze droomlocatie bij Masterly Milaan. In eerste instantie was onze netwerkborrel uitverkocht maar we hebben een aantal extra kaarten! Dit is hét must-go event om te netwerken en al je interieurcollega's te ontmoeten. Wil jij Nederlandse designers en interieurbedrijven ontmoeten die in Milaan staan? Of tips krijgen van je interieurcollega's waar je deze week zeker heen moet?


Regel hier nog snel je kaartje:


2. Iguzzini

Tijdens Milaan Design Week pakt het Italiaanse lichtdesign merk Iguzzini uit met de tentoonstelling Living Vibes in één van de meest karakteristieke en fascinerende wijken van Milaan, de kunstwijk Brera (Via Palermo 11, Blindarte).

De ruimte is ontworpen door Stefano Boeri bekend van zijn revolutionaire ontwerp van de Bosco Verticale in Milaan. Het leverde de architect-urbanist in 2009 wereldfaam op. Sindsdien veranderen zijn grensverleggende, groene ontwerpen stilaan de wereld en de visie op leefbaar wonen in de stad.

Via de collectie Living Vibes tijdens MDW 2023 vertelt Iguzzini zijn kijk op design en de nieuwste lichtontwerpen. De toegang is gratis maar je moet wel van te voren reserveren via deze link.


3. Cosentino

Overal in de stad zijn tijdens Milaan Design Week feestjes, borrels en lanceringen. Cosentino organiseert dit jaar tijdens Salone del Mobile de Cosentino VrijMiBo! Maak kennis met de nieuwste collecties en verrassende toepassingen en laat je inspireren want Cosentino meets Design! Ontmoet je collega’s tijdens de ‘Dutch TGIF’ in Cosentino City Milaan!

Ben jij er op vrijdag 21 April bij? Vanaf 18.30 uur bij Piazza Fontana 6 in Milaan. Meld je hier aan voor de Cosentino VrijMiBo.


4 Satelliet Originals

Satelliet Originals is dit jaar weer aanwezig op de Salone del Mobile, de grootste en meest toonaangevende meubel- en designbeurs wereldwijd. Satelliet Originals is ontstaan vanuit de wens om een uniek aanbod meubelen te creëren. Met de expertise en creativiteit is een lijn ontworpen waarbij de kracht in personalisatie zit. Satelliet Originals wordt exclusief door Nederlandse designers ontworpen en hebben daarom een eigen karakter en signatuur.

Door de premium kwaliteit en tailormade opties bieden Originals een uniek en veelzijdig aanbod voor de hospitality sector. Op deze manier wordt een bijdrage geleverd aan het verwezenlijken van een aangename ontmoetingsplek, waarbij gastvrijheid de sleutel is. Satelliet Originals wil zo veel mogelijk vakgenoten en geïnteresseerden inspireren en kennis laten maken met de meest prominente Originals. Na het debuut in Milaan vorig jaar is dit een mooie vervolgstap die bijdraagt aan de internationale ambities van Satelliet Originals.


Satelliet Originals is vertegenwoordigt op de volgende locatie:

Salone del Mobile Fiera Milano, Strada Statale Sempione, 28, Milan, Italy Beursstand: L18, pavilion 22


5. Decolegno

Vanaf 17 april barst Milaan weer uit zijn voegen met spraakmakende exposities en kunstzinnige tentoonstellingen tijdens de Design Week. Ook het team van DecoLegno staat in de startblokken. Niet in de laatste plaats om de innovaties van Cleaf te gaan bewonderen. Cleaf zal deze tijdens de Salone del Mobile presenteren in hal 2, standnummer H15.

Wat het gaat worden? Dat is ook voor team DecoLegno nog een verrassing. Maar we zijn inmiddels gewend aan de vernieuwende kwaliteiten van Cleaf, en dus zijn de verwachtingen hoog gespannen. Ben jij in Milaan, ga je de Salone bezoeken en ben je nieuwsgierig naar de laatste trends op het gebied van decoratief plaatmateriaal? Zet dan vooral stand H15 van Cleaf in hal 2 op je ‘to see’ lijstje!


Wil je alles volgen van Milaan Design Week 2023? Hou dan ons Instagram account in de gaten, Mark Timo en Gertrude zijn de hele week in Milaan en zullen de mooiste beelden en tips met jou delen! En heb jij tips? Laat het ons weten!


Ben je er niet bij tijdens Milaan Design Week?

Christine en Marie-Gon laten zich van 17 tot 22 april onderdompelen in de energie van de Milaan Design Week. Ze filteren de meest essentiële en opvallende inzichten uit alles wat ze zien, voelen en meemaken. Op dinsdag 25 april presenteren ze een unieke en inspirerende terugblik bij TÉGL in Barneveld.


Deze presentatie mag je niet missen als interieurontwerper, interieurstylist, retailer of inkoper. Twee uur lang laten wij je zien en voelen welke inzichten cruciaal zijn voor jou, je merk en je doelgroep. Na de presentatie weet je precies welke keuzes je moet maken voor je collectie of design. En ook hoe je je concurrenten een stap voor kunt zijn.


 • Digitale trendpresentatie ter waarde van 45,-

 • Q&A met Christine en Marie-Gon

 • Netwerken met je interieurcollega’s

 • Gratis parkeren

 • Guilty pleasure buffet, incl koffie, thee, vitaminwater

Aanmelden ochtendsessie

Aanmelden middagsessie


Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

 • Instagram De Interieur Club
 • linkedin
 • Spotify
 • Apple Music
 • De Interieur Club Podcast
 • Black Youtube Icoon
bottom of page